Τα 6 βήματα του σωστού μακιγιάζ Τα 6 βήματα του σωστού μακιγιάζ
Τσατραφίλη Σταυρούλα Written by Νοε 12, 2014

Τα 6 βήματα του σωστού μακιγιάζ

Η τελετουργία του μακιγιάζ, είτε το κάνεις μόνη σου είτε στο κάνει κάποιος ειδικός, είναι κάτι σα σπαζοκεφαλιά, ιδιαίτερα τις πρώτες φορές.

 

Και αυτό γιατί τώρα πια, υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα για το μακιγιάζ, που πολλές φορές και ο ίδιος ο makeup artist κάνει διαφορετικούς συνδυασμούς, προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πόσες φορές έχετε την απορία: τι να βάψω πρώτα τα χείλη, τα μάτια ή τα μάγουλά μου; Να βάλω πρώτα τη μάσκαρα και μετά το eyeliner ή θα μουτζουρωθώ; Πώς θα βάλω το ρουζ; Πρέπει να φοράω πάντα κρέμα κάτω από το makeup μου;

Όποια κι αν είναι η απορία σας ένα είναι το σίγουρο: δεν υπάρχει μόνο μία σειρά, με την οποία μπορείς να βαφτείς, αλλά κάποιοι βασικοί κανόνες, προκειμένου να απλωθούν και να σταθούν σωστά τα προϊόντα του μακιγιάζ. Γι' αυτό και θα παρουσιάσουμε τα 6 βασικά βήματα, για την πιο γρήγορη και πετυχημένη εφαρμογή του μακιγιάζ, έτσι ώστε να μην αγχώνεται καμία γυναίκα κάθε φορά που θέλει να βαφτεί.

6-bimata2

1ο Βήμα:
Ενυδατική ή primer: Πάντα σε καθαρό δέρμα εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα ή ακόμα καλύτερα το primer. Πάντα ένα από τα δύο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, τις ανάγκες του και την περίσταση για την οποία βάφεστε. Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα primer έχουν κατακλύσει την αγορά και αποτελούν την καλύτερη λύση για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ. Εάν πρόκειται για πρωινό βάψιμο, μην ξεχνάτε ποτέ να χρησιμοποιείτε αντιηλιακή κρέμα είτε μόνη της σα βάση για το μακιγιάζ είτε μέσα στην ενυδατική ή στο primer.

2ο Βήμα:
Makeup ή foundation: Επιλέξτε την καταλληλότερη απόχρωση, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, που να εναρμονίζεται στο χρώμα του δέρματός σας. Πολύ πιθανόν να έχετε 2 αποχρώσεις, μία σκουρότερη για το καλοκαίρι και μία ανοιχτότερη για το χειμώνα. Φυσικά και θα μπορείτε να τις αναμείξετε, ιδιαίτερα, αν είναι της ίδιας εταιρείας, στις μεταβατικές περιόδους, π.χ. άνοιξη, φθινόπωρο. Βάλτε πρώτα το makeup σας και μετά βάψετε τα μάτια σας και όχι το αντίστροφο. Και αυτό γιατί αν πέσουν υπολείμματα σκιάς σε καθαρό δέρμα είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν σε σχέση με το να φοράτε το makeup. Η κάθε διόρθωση βέβαια θέλει ιδιαίτερη προσοχή, για να γίνει και πάλι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα, αλλά είναι προτιμότερο να υπάρχει η βάση, από το να είναι «γυμνό» το δέρμα.

3ο Βήμα:
Κονσίλερ: Είναι η «μαγική» κρέμα, για να καλύψει τις ατέλειες, όπως λέει και η ίδια η λέξη. Συνήθως χρησιμοποιείται μετά το makeup και κυρίως κάτω από τα μάτια, για να δώσει λάμψη στο βλέμμα, καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους και να δείξει το πρόσωπό σας ξεκούραστο. Επιλέξτε απόχρωση που να ταιριάζει στο δέρμα σας, αλλά να είναι έναν με δύο τόνους ανοιχτότερη από το makeup σας, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Στην επιλογή του κονσίλερ εκτός από την απόχρωση, προσέξτε και την πυκνότητά του, ώστε να είναι ρευστό, να απλώνεται εύκολα, αλλά και να μένει στο δέρμα. Ένα σημείο που πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή είναι στο όταν θέλετε να χρησιμοποιείστε κανσίλερ, πρέπει να έχετε βάλει επιπλέον κρέμα ματιών. Μη βάζετε ποτέ κονσίλερ σε μάτια χωρίς κρέμα, γιατί με τις επαναλήψεις το δέρμα αφυδατώνεται, γεμίζει λεπτές ρυτίδες κάτω από τα μάτια, που αν δεν τις προσέξτε μπορεί να μείνουν για πάντα. Ιδιαίτερα για τα κορίτσια στην εφηβεία, ποτέ κονσίλερ και πούδρα χωρίς κρέμα. Πέρα από το κονσίλερ για κάτω από τα μάτια, υπάρχουν και εκείνα που καλύπτουν σπυράκια, ευρυαγγείες και άλλες ατέλειες του δέρματος.

Βήμα 4ο:
Μάτια ή χείλη: Βάψτε τα ανάλογα με τη δεξιότητά σας και το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε. Επαγγελματικά συνήθως γίνονται πρώτα τα μάτια. Επιλέξτε όμως όποιο βήμα σας εξυπηρετεί καλύτερα.
Μάτια. Αν δεν είστε σίγουρες για το χέρι σας, βάλτε λίγη πούδρα κάτω από τα μάτια, έτσι ώστε αν πέσουν υπολείμματα σκιάς να τα απομακρύνετε με ένα πινέλο. Το πώς θα βάψετε τα μάτια είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, ανάλογα με το look που θέλετε να πετύχετε, την εποχή και τις τάσεις της μόδας, αλλά και την ώρα που βάφεστε και την περίσταση. Στα μάτια συνήθως εφαρμόζετε πρώτα τη σκιά, μετά το μολύβι ή το eyeliner για να τονίστε το περίγραμμά τους και στο τέλος τη μάσκαρα. Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο από τα παραπάνω βήματα ανάλογα με την ώρα, π.χ. αν είναι πρωί μπορεί να βάλετε λιγότερο μολύβι και περισσότερη μάσκαρα.
Χείλη: Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο αφορά στα χείλη. Έχετε τα χείλη σας πάντα καλά ενυδατωμένα, ώστε στο τέλος του μακιγιάζ τους να έχετε μία υγιή όψη, χωρίς ξεφλουδίσματα και σκασίματα. Μην ξεχνάτε ποτέ το περίγραμμα των χειλιών, γιατί αποτελεί τα «όρια» εντός των οποίων θα βάψετε τα χείλη σας, αλλά και κυρίως γιατί σας βοηθάει να διορθώσετε ατέλειες των χειλιών σας, π.χ. να τα μεγαλώσετε ή να τα μικρύνετε. Επιλέξτε τις αποχρώσεις περιγράμματος χειλιών και κραγιόν, ώστε να δίνουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα και αποφύγετε τις αντιθέσεις. Μετά από το κραγιόν χρησιμοποιείστε ένα διάφανο λιπγκλος, για φυσικό αποτέλεσμα ή μία απόχρωση που θα τονίσει τα χείλη και θα τα κάνει πιο σαρκώδη.

Βήμα 5ο:
Ρουζ: Πολλοί makeup artists βάζουν πρώτα την πούδρα. Όταν βάφεστε όμως μόνες στο σπίτι ίσως να είναι καλύτερο να φορέσετε πρώτα το ρουζ. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που κάνετε κάποιο «λάθος», π.χ. σας βγήκε πιο έντονο, να μπορείτε να το διορθώσετε βάζοντας από πάνω λίγη ανοιχτή πούδρα. Το ρουζ τοποθετείται συνήθως αφού χαμογελάστε έντονα, πάνω στα «μήλα» του προσώπου και το σβήνετε προς τα αυτιά και τους κροτάφους. Προσοχή στην ποσότητα, αλλά κι αν πάλι μπει λίγο παραπάνω, με λίγη ανοιχτή πούδρα διορθώνεται.

Βήμα 6ο:
Πούδρα: Τελευταίο βήμα, για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ αποτελεί η πούδρα, την οποία καλά είναι να τη βάζετε με ένα πινέλο. Επιλέξτε την απόχρωση της αρεσκείας σας, πάντα σε εναρμόνιση με το χρώμα του δέρματός σας και ανάλογα με την όψη που θέλετε να πετύχετε. Μία διάφανη πούδρα θα τελειοποιήσει το μακιγιάζ σας και θα έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μία σκουρότερη πούδρα θα δώσει την ωραία όψη του ηλιοκαμμένου. Η επιλογή είναι δική σας.

Για το Sugar Mama,
Τσατραφίλη Σταυρούλα
Αισθητικός – Κοσμητολόγος, ΤΕΙ Αθηνών
Κλ. Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
https://www.facebook.com/pages/Σταυρούλα-Τσατραφίλη-Διαιτολογικό-Γραφείο-Nutrihealth/616374088373301

Δημοσιεύτηκε το 2013 στο http://www.iatronet.gr

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/b89204dccea898f462cd8a38ec66e316.jpg
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…