Στρατήλα Ρένα Written by Σεπ 18, 2022

Οδηγίες για να διαλέξετε το κατάλληλο χαλί


Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικό χαλί για το σπίτι σας.

Τα χαλιά είναι ένας βασικός παράγοντας στη διακόσμηση του χώρου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να προσέξουμε το στυλ, το μοτίβο, την ποιότητα και το χρώμα. Ειδικά το τελευταίο είναι η πιο δύσκολη επιλογή για όλους μας, καθώς πρέπει να ταιριάζει με το συνολικό ύφος του χώρου.

Είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να δώσει έξτρα πινελιά στο χώρο μας. Επιπλέον είναι και ένας παράγοντας εξοικονόμησης ενέργειας αφού διατηρούν τη ζεστασιά του χώρου περισσότερο.

Πριν καταλήξετε πιο χαλί θα αγοράσετε, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν.

Διακόσμηση σπιτιού, Διακόσμηση, Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

ΧΡΩΜΑΤΑ

Τα σκούρα χρώματα είναι ιδανικά για μεγάλους και ψηλοτάβανους χώρους, καθώς δίνουν την ζεστασιά που χρειάζονται. Ενώ, τα πιο ανοιχτά χρώματα είναι κατάλληλα για μικρούς χώρους, επειδή δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου δωματίου.

Τα θερμά χρώματα (πχ κόκκινο και κίτρινο) είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν σε μέρη με ψυχρό κλίμα, για να δώσουν στον χώρο την θερμότητα που του λείπει. Για τον ακριβώς αντίθετο λόγο προτιμήστε τα ψυχρά χρώματα (πχ πράσινο και μπλε) σε χώρους με πλούσιο φυσικό φως.

Διακόσμηση σπιτιού, Διακόσμηση, Ιδέες και λύσεις για το σπίτι

TIPS

1. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις, είναι πόση χρήση θα κάνεις στο χαλί. Άλλο θα αγοράσεις για το καθιστικό που πατάνε τόσα πόδια κι άλλο για το υπνοδωμάτιο.

2. Στην τραπεζαρία η ιδανική επιλογή είναι η μοκέτα. Είναι πιο φθηνή από το χαλί και καθαρίζεται ευκολότερα.

3. Ένα χαλί από πολυεστέρα είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα μάλλινο χαλί.

4. Αν έχεις παιδιά στο σπίτι, προτίμησε μια ψάθινη μοκέτα που καθαρίζεται πιο εύκολα ή ένα χαλί που να μην είναι χνουδωτό, ώστε να μην γεμίζουν τα παιδιά με ίνες.

5. Αν θες να εξετάσεις το χαλί για να δεις αν είναι καλής ποιότητας, δίπλωσε το στην μέση και αν βλέπεις εύκολα την βάση του τότε το χαλί δεν είναι.

Περισσότερα στο https://reconsblog.gr

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…