Πως να μιλήσουμε στα παιδιά μας σχετικά με τις συζυγικές συγκρούσεις Πως ως γονείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τη συναισθηματική αγωγή και να μιλήσουμε στα παιδιά μας σχετικά με τις συζυγικές συγκρούσεις
Εύη Κατράνα Written by Δεκ 28, 2015

Πως να μιλήσουμε στα παιδιά μας σχετικά με τις συζυγικές συγκρούσεις

Ο βασικότερος παράγοντας στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα μας είναι οπωσδήποτε η σύνεση ,και κατά συνέπεια η ανοχή των συναισθηματικών εκδηλώσεων των ατόμων που μας ενδιαφέρουν .

 

Ο πλέον κατάλληλος χρόνος για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τα συναισθήματα τους είναι τη στιγμή που ξεσπούν συζυγικές συγκρούσεις στο σπίτι .
Αλήθεια όσο δύσκολο ή ακατόρθωτο να φαίνεται στους γονείς που νιώθουν λυπημένοι η θυμωμένοι για τις μεταξύ τους συγκρούσεις , να βρουν το συναισθηματικό σθένος να μιλήσουν στα παιδιά τους για αυτό το θέμα , είναι σίγουρο ότι και εκείνα αισθάνονται πιθανότατα άσχημα και χρειάζονται κάποια καθοδήγηση για να χειριστούν αυτά τα συναισθήματα .

 

Προτιμότερο είναι λοιπόν να πάρετε την πρωτοβουλία όντως πιο ήρεμοι και συγκροτημένοι , να μιλήσετε με το παιδί σας για τις συγκρούσεις που διαδραματίζονται στο σπιτικό σας και για τις πιθανές αντιδράσεις του απέναντι στην ένταση που επικρατεί στο σπίτι .
Βασικό είναι να ενθαρρύνετε το παιδί σας να μιλήσει για την λύπη και το θυμό του για το άγχος του ,ίσως καταφέρετε να ανακαλύψετε φόβους που προηγουμένως αγνοούσατε .
Το παιδί νιώθει πληγωμένο και συχνά υπαίτιο για τους πιθανούς καυγάδες των γονιών του , αναρωτιέται αν θα εξακολουθήσετε να το αγαπάτε το ίδιο έστω και αν χωρίσετε με το σύντροφο σας , ή αν ακόμη θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για να αλλάξει ριζικά την κατάσταση.
Συχνά αρνούνται να φάνε ή να πιούνε και απομονώνονται σε απίθανα μέρη , όπως κάτω από το κρεβάτι , ντουλάπα κλπ.

 

Εκτός των άλλων η επίσκεψη σε έναν ειδικό θα μπορέσει να βοηθήσει το παιδί να χειριστεί καλύτερα τα συναισθηματικά προβλήματα του , αλλά και η τήρηση ημερολογίου , η ζωγραφική , ή η μουσική φέρνουν ψυχική ανακούφιση .
Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες ένα πράγμα θα μπορούσε να κάνει ένας γονιός και αυτό είναι να διαβεβαιώσει το παιδί του ότι η λύπη , ο θυμός , αλλά και η οργή είναι φυσιολογική και κατανοητή.

 

Η συναισθηματική αγωγή δεν βοηθά την οικογένεια μόνο κατά τη διάρκεια των συζυγικών συγκρούσεων και του διαζυγίου .Μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση παρουσίας ενός δεύτερου συζύγου η τυχόν σύγκρουσης για θέματα κηδεμονίας του παιδιού .
Τελικό συμπέρασμα είναι ότι υγιείς σχέσεις με τα παιδιά μας , είναι αυτές που τα βοηθούν να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα όσο τραυματική και αν είναι αυτή και να επιδιώκουν να συζητούν πρώτα με τον εαυτό τους , και έπειτα μαζί μας για το πως νιώθουν.

 

Τα παιδιά δημιουργούν ένα σταθερό δεσμό εμπιστοσύνης με τους γονείς τους ο οποίος έχει διάρκεια και στην ενήλικη ζωή τους , παρά τις συγκρούσεις και τις οποίες αλλαγές.

 

 

Για το SugarMama,

Εύη Κατράνα

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…