Φρόντισε σωστά τον δικό σου τύπο δέρματος Φρόντισε σωστά τον δικό σου τύπο δέρματος
Ειρήνη Κωτσάκη Written by Φεβ 09, 2014

Φρόντισε σωστά τον δικό σου τύπο δέρματος

Κορίτσια μου καλησπέρα!! Σήμερα όπως σας είχα υποσχεθεί θα μιλήσουμε αναλυτικά για τους τύπους δέρματος μας! Η καθεμιά από εσάς ανάλογα με το τύπο δέρματος που έχει θα μπορέσει να το φροντίσει ανάλογα!!


Ο τύπος του δέρματός μας, χαρακτηρίζεται από την παραγωγή σμήγματος των σμηγματογόνων αδένων, αλλά και από την ικανότητα των κυττάρων μας να συγκρατούν το νερό. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες, όπως είναι οι ορμονικές μεταβολές (εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), καθώς και οι περιβαλλοντικές συνθήκες (σκόνη, ρύπανση, κρύο, ζέστη), είναι ικανοί να επηρεάσουν την παραγωγή σμήγματος, μεταβάλλοντας τα χαρακτηριστικά του δέρματός μας.
Υπάρχουν 5 βασικοί τύποι δέρματος, το κανονικό, το λιπαρό, το μεικτό, το ξηρό και το ευαίσθητο και ένας συμπληρωματικός: το αφυδατωμένο. Για να αποκτήσουμε υγιές και λαμπερό δέρμα, θα πρέπει να προσδιορίσουμε αρχικά τον τύπο του, εντάσσοντας το σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, ώστε να μπορούμε να το φροντίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες του
Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά το κάθε τύπο δέρματος ξεχωριστά και πώς μπορούμε να τον περιποιηθούμε!!

Κανονικό Δέρμα: Είναι δέρμα με καθαρότητα, λεία όψη, με μικρούς, κλειστούς και ομοιόμορφους πόρους. Δείχνει ενυδατωμένο, χωρίς σημάδια ξηρότητας ή λιπαρότητας. Δε χρειάζεται τόσο εντατική περιποίηση, αρκεί να γίνεται ο απαραίτητος καθαρισμός κάθε βράδυ, με ένα λεπτόρρευστο γαλάκτωμα καθαρισμού και μια ήπια λοσιόν, καθώς και η εφαρμογή μιας απαλής ενυδατικής κρέμας. Επίσης, επιθυμητή είναι η εφαρμογή ενός scrub μια φορά την εβδομάδα και μιας μάσκας ενυδάτωσης με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μικτό Δέρμα: Είναι κανονικό δέρμα με τάση για λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), έχει υγιές χρώμα. Χρειάζεται: Συνδυασμό περιποίησης της ξηρής ή κανονικής επιδερμίδας με εκείνη της λιπαρής. Ο συνδυασμός δύο ειδών περιποίησης δεν είναι χάσιμο χρόνου γιατί η επιδερμίδα περιποιείται σωστά. Επιλέγετε για τον καθαρισμό ένα απαλό σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες για να μη δημιουργήσετε ξηρότητα στο Τ. Περνάτε μόνο τη ζώνη Τ με μια τονωτική λοσιόν. Χρησιμοποιήστε κρέμα για κανονικό δέρμα στις ξηρές περιοχές αλλά όχι στη ζώνη Τ. Γι' αυτή προτιμήστε ένα ενυδατικό σέρουμ το οποίο θα σας βοηθήσει πολύ. Τέλος μπορείτε να κάνετε μία φορά την εβδομάδα μία ενυδατική μάσκα.

Λιπαρό Δέρμα: Χαρακτηριστικό αυτού του τύπου δέρματος είναι οι ανοικτοί πόροι και η υπερβολική έκκριση σμήγματος που κάνει το δέρμα να γυαλίζει, ενώ παράλληλα δείχνει θαμπό και τραχύ με πολλές ατέλειες (σπυράκια, μαύρα στίγματα). Η περιποίηση αυτού του τύπου δέρματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού πρώτο μέλημά μας είναι η αφαίρεση του περιττού σμήγματος που εγκλωβίζεται στους πόρους και δημιουργεί τις ατέλειες. Παρά τη δυσκολία περιποίησής του, είναι ο πιο ανθεκτικός τύπος δέρματος στη δημιουργία ρυτίδων. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός του δέρματος, με κατάλληλα γαλακτώματα καθαρισμού και απαραίτητα στη συνέχεια αφαίρεση του γαλακτώματος με ειδική λοσιόν κατά της λιπαρότητας. Τα σκληρά σαπούνια συνήθως μεταβάλλουν την οξύτητα της επιδερμίδας, δημιουργώντας το αντίθετο αποτέλεσμα. Γι αυτό το λόγο συνιστάται προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου σαπουνιού. Για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, κάντε οπωσδήποτε δύο φορές τη βδομάδα peeling, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και το τυχόν σμήγμα που εγκλωβίζεται στου πόρους. Στη συνέχεια εφαρμόστε μια καθαριστική μάσκα αργίλου, η οποία θα κάνει πιο λεία την όψη της επιδερμίδας σας. Μια πολύ καλή επιλογή αποτελούν οι κρέμες που περιέχουν οξέα φρούτων και βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων. Καλό θα ήταν να επισκέπτεστε κάποια αισθητικό κατά καιρούς διότι οι καθαρισμοί προσώπου θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα ώστε να έχετε ακόμα πιο ωραία και επιθυμητά αποτελέσματα!

Ευαίσθητο Δέρμα: Είναι λεπτό με μικρούς πόρους, ερεθίζεται εύκολα και παρουσιάζει ερυθρότητα και εξανθήματα ενώ έχει αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά. Επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες (κρύο, ήλιος, αέρα). Χρειάζεται λίγα και εξειδικευμένα καλλυντικά για ευαίσθητες επιδερμίδες. Όσο περισσότερα χρησιμοποιείτε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να προκαλέσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα σας. Αρκούν μία ελαφριά ενυδατική κρέμα και μία αντηλιακή. Προσπαθήστε να μην κάνετε απολέπιση με σκληρά προϊόντα.

Ξηρό Δέρμα: Αυτός ο τύπος δέρματος, στερείται λιπιδίων στην επιφάνεια του, με αποτέλεσμα να στερείται ελαστικότητας και να φαίνεται σαν χάρτινο. Το ξηρό δέρμα εμφανίζει πιο εύκολα ρυτίδες. Η φροντίδα του είναι εύκολη και ξεκινά με τον απαιτούμενο καθαρισμό με πλούσιο γαλάκτωμα σε ενυδατικά συστατικά και τονωτική λοσιόν, ενώ η χρήση ενυδατικής κρέμας πρωί και βράδυ κρίνεται απαραίτητη. Για το βαθύ καθαρισμό της, απαιτείται ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες και επιπλέον peeling μια φορά την εβδομάδα.

Και τέλος πάμε να πούμε και για το αφυδατωμένο δέρμα. Αφυδατωμένο Δέρμα: Η αφυδατωμένη επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη νερού. Η έλλειψη νερού από τα κύτταρα μπορεί να οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο, στη διατροφή, αλλά και στην ελλειπή περιποίηση της επιδερμίδας. Το μυστικό για τη φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος είναι η ενυδάτωση του οργανισμού από μέσα με την πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και μεγάλης ποσότητας νερού. Η όψη του είναι θαμπή και πολλές φορές ξεφλουδίζει. Χρειάζεται ένα βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα απλώνετε κάτω από την κρέμα πρωί βράδυ. Μπορείτε να κάνετε μια ελαφριά απολέπιση μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και να έχουν καλύτερη αφομοίωση τα συστατικά των κρεμών. Τέλος θα ήταν καλύτερα κορίτσια μου (και αγόρια) να μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά σαπούνια, προτιμήστε καλύτερα γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα!!

Εύχομαι μετά από όλα αυτά να μπορέσετε να συμπεριφερθείτε ανάλογα στις ανάγκες του προσώπου σας!! σας φιλώ γλυκά και σύντομα θα τα ξαναπούμε!!Μπορείτε να με βρείτε στο facebook EIRINI KOTSAKI MAKE UP ARTIST - ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ καθώς και στο e-mail μου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.!!
ΣΑΣ ΦΙΛΩΩ!!

Για το Sugar Mama,
Ειρήνη Κωτσάκη

Πτυχιούχος του τμήματος αισθητικής και κοσμετολογίας ΑΤΕΙ Αθηνών

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…