Προγραμματίζετε διακοπές  με τα δυο σας παιδιά; Προγραμματίζετε διακοπές με τα δυο σας παιδιά;
Στρατήλα Ρένα Written by Ιουλ 08, 2014

Προγραμματίζετε διακοπές με τα δυο σας παιδιά;

 

Αυτός που είπε ότι είναι καλύτερο το ταξίδι από την άφιξη σε κάποιο προορισμό, μάλλον δεν είχε προσπαθήσει να πάει διακοπές με δύο παιδιά! Το θέμα δεν χρειάζεται να είναι όσο τρομακτικό ή στρεσογόνο φαίνεται.
ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ - ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

 

Προγραμματίζετε με χαρά καλοκαιρινές ή χειμωνιάτικες διακοπές και σκέφτεστε τι ωραία που θα είναι να παίζετε στην άμμο ή το χιόνι με τα δυο σας παιδιά. Ξαφνικά, σας έρχεται κάτι στο μυαλό. Πώς θα ταξιδέψετε καλά με δύο μικρά παιδιά χωρίς τις τσιρίδες και το χάος που έχετε δει να επικρατεί σε άλλες οικογένειες στα αεροδρόμια; Εκτός από τις αποσκευές των διακοπών, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε μια τσάντα με όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε στο ταξίδι για το κάθε παιδί και να έχετε στο μυαλό σας ότι στα ταξίδια μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η τσάντα σας θα πρέπει να έχει περιεχόμενο αρκετό για περισσότερες ώρες. Δεύτερον, καλό θα είναι και τα δύο παιδιά να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον καθαρό αέρα πριν αρχίσει το ταξίδι. Αν ξοδέψουν πολλή ενέργεια τρέχοντας από 'δω κι από 'κει, θα είναι πιο ήσυχα την ώρα του ταξιδιού. Και φυσικά πολλά εξαρτώνται από το μέσο μεταφοράς.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να σταματήσετε όποτε και όπου θέλετε, και ότι, τουλάχιστον για ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού, ο ήχος του κινητήρα και η συνεχής κίνηση του αυτοκινήτου κοιμίζει τα περισσότερα μικρά παιδιά. Ωστόσο, το μειονέκτημα του αυτοκινήτου είναι ότι, όταν τα παιδιά είναι ξύπνια, θα πρέπει να παραμένουν δεμένα και σχεδόν ακίνητα όσο οδηγείτε. Έτσι λοιπόν, για τα ταξίδια με αυτοκίνητα πρέπει να έχετε σκεφτεί από πριν τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά στη διαδρομή. Το μεγαλύτερο παιδί μπορεί να είναι έτοιμο για παιχνίδια όπως το "Βλέπω κάτι που αρχίζει από...". Αν αυτό είναι πολύ δύσκολο για την ηλικία του, δοκιμάστε το "Βλέπω κάτι που έχει χρώμα..." Μπορείτε επίσης να δείτε ποιος βλέπει κάτι - γάτα, σκύλο, άλογο, αγελάδα, φορτηγό, κλπ. - πρώτος, έτσι ώστε το παιδί να συγκεντρωθεί στο να βλέπει τα πράγματα έξω από το παράθυρο. Ένας ακόμα καλός τρόπος ψυχαγωγίας για τα παιδιά είναι να τραγουδούν και να "παίζουν" τα τραγούδια με τα χέρια τους. Αν το αυτοκίνητο είναι αρκετά μεγάλο, είναι καλή ιδέα να καθίσει πίσω με τα παιδιά ένας μεγάλος, έτσι ώστε να μη γκρινιάζουν για να έρθουν μπροστά. Ο μεγάλος μπορεί να διαβάσει ένα παραμύθι στα δύο παιδιά, κάνοντάς το πολύ ζωντανό με το να τα βάζει να μαντέψουν τι θα γίνει μετά ή ρωτώντας π.χ. αν η εικόνα (μιας αγελάδας) δείχνει μια γάτα, γιατί τα παιδιά τρελαίνονται να διορθώνουν τους μεγάλους ((Όχι, χαζό, αγελάδα είναι!) Οποιοσδήποτε τρόπος εξασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών είναι καλός. Αλλά τι γίνεται με τα ταξίδια με το τρένο ή το αεροπλάνο;

Τα τρένα έχουν ασφαλώς το πλεονέκτημα ότι επιτρέπουν στο παιδί να περπατάει κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Κατά τα άλλα, η ψυχαγωγία είναι το ίδιο σημαντική όπως και στα ταξίδια με το αυτοκίνητο. Τα αεροδρόμια μπορεί να είναι αγχωτικά μέρη, παρόλο που πολλά απ' αυτά παρέχουν σήμερα ειδικούς χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά. Επιδιώξτε ο ένας από τους μεγάλους να απασχολεί τα παιδιά την περισσότερη ώρα, ενώ ο άλλος περιμένει στην ουρά για τον έλεγχο αποσκευών.

Στο αεροπλάνο, το παιδί χρειάζεται να παραμείνει δεμένο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οπότε τα βιβλία και τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται τραπέζι είναι μια καλή ιδέα. Για τα άλλα κομμάτια του ταξιδιού, όταν μπορείτε να έχετε κατεβασμένα τα "τραπεζάκια" για το φαγητό, η ζωγραφική είναι μια διασκεδαστική απασχόληση. Αποφύγετε τα παιχνίδια που πέφτουν εύκολα από το τραπέζι, διαφορετικά μπορεί να περάσετε την ώρα σας στα τέσσερα στο χαλί, κοιτάζοντας κάτω από σειρές καθισμάτων μέχρι να βρείτε τα χαμένα σας παιχνίδια. Μην ξεχνάτε επίσης και ότι στα παιδιά όλων των ηλικιών, τα αυτιά μπορεί να βουλώσουν κατά την απογείωση ή την προσγείωση. Αν ρουφήξουν με δύναμη ένα μπιμπερό ή μασήσουν κάτι σχετικά σκληρό, τα αυτάκια τους μπορεί να ξεβουλώσουν πιο εύκολα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε το νου σας για οτιδήποτε που θα μπορούσαν να το καταπιούν ολόκληρο. Αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα για να ξέρουν πώς να φυσήξουν τη μύτη τους, αυτό είναι κάτι που επίσης μπορεί να βοηθήσει στο ξεβούλωμα των αυτιών. Ωστόσο, το ταξίδι δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε από πριν. Τα παιδιά χρειάζονται πολλές φορές χρόνο για να συνηθίσουν σε ξένο κρεβάτι και γενικότερα σε ξένο περιβάλλον.

Αν τα παιδιά σας έχουν ξεχωριστά δωμάτια στο σπίτι, μπορεί να κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο για πρώτη φορά. Θα πρέπει να περιμένετε κάποιες διαταραχές στον ύπνο για μερικές νύχτες. Το σημαντικό είναι να εξαντλούνται σωματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε το βράδυ να είναι πραγματικά έτοιμα για ύπνο. Ένα παιδί που έχει κολυμπήσει μέχρι τότε μόνο σε πισίνα μπορεί να αισθανθεί στην αρχή φόβο από τις κινήσεις του νερού της θάλασσας. Προχωρήστε σιγά-σιγά. Και, αν βρεθείτε στο χιόνι, θυμηθείτε ότι τα παιδιά μπορεί να κρυώσουν πολύ αν δεν κινούνται έντονα, γι' αυτό να τα βάζετε να κουνάνε γύρω-γύρω τα χέρια τους για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Ωστόσο, πάνω απ' όλα, φροντίστε να περάσετε ωραίες οικογενειακές διακοπές και τραβήξτε πολλές φωτογραφίες για να τις μοιραστείτε με τους παππούδες και τους φίλους, αλλά και ως αναμνηστικά για τα παιδιά σας όταν θα μεγαλώσουν.

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…