Τίνα Μιχαηλίδου Written by Φεβ 03, 2020

Ζήσε τη στιγμή χωρίς να ανησυχείς!

Πολλές φορές ακούμε από άλλους ή το λέμε και εμείς οι ίδιοι πως πρέπει να σταματήσουμε να αγχωνόμαστε με το παραμικρό και να ζήσουμε τη κάθε στιγμή χωρίς να ανησυχούμε για το παραμικρό!

Βρίσκουμε διάφορους τρόπους για να χαλαρώσουμε,προσπαθούμε αλλά κάποιες φορές μάταια το παλεύουμε διότι η καθημερινή ρουτίνα μας δε μας το επιτρέπει,μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και εμείς ανησυχούμε συνεχώς για το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.

Ας ξεκινήσουμε βήμα βήμα με μικρά μυστικά για το πως ζω εγώ τη κάθε στιγμή χωρίς να ανησυχώ για τίποτα -κάποιες φορές δεν μπορώ να τα εφαρμόσω,αλλά κατά 90% τα εφαρμόζω όλα-.

H σημασία του να ζούμε την κάθε μας στιγμή :
Εδώ το μυστικό του να ζούμε την κάθε μας στιγμή είναι ότι τόσο το μυαλό,όσο και η ψυχή μας & το σώμα μας πρέπει να σταματήσουν να θρηνούν το παρελθόν.

Άλλωστε και σε quote ο Βούδας μας τονίζει :

“Το μυστικό της υγείας τόσο του μυαλού όσο και του σώματος, δεν είναι να θρηνούμε για το παρελθόν, ούτε να αγωνιούμε για το μέλλον, αλλά να ζούμε σοφά στο παρόν.”

Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να ζούμε την κάθε στιγμή και να έχουμε κέρδος από αυτήν :

Καλύτερη υγεία : Με το στρες και με το άγχος δεν κερδίζεις κάτι,αντιθέτως επιβαρύνεις την υγεία σου & θα έχεις αργότερα επιπτώσεις με διάφορα σοβαρά προβλήματα που θα σε ταλαιπωρούν.
Βελτίωση σχέσεων : Αν έχετε απομακρυνθεί με αγαπημένα σας πρόσωπα ή έχετε χαλάσει τις σχέσεις για χαζούς λόγους ήρθε η ώρα να φτιάξετε τις μεταξύ σας σχέσεις. Πρέπει να ζείτε τη κάθε στιγμή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα & να περνάτε χρόνο μαζί.
Αυτοέλεγχος : Δε χρειάζεται να έχετε για τα πάντα τον έλεγχο αφήστε λίγο τον εαυτό σας ελεύθερο καλή η τάξη και η οργάνωση,αλλά καλό είναι να ξεφεύγετε που & που.
Γιατί όμως ανησυχούμε με το παραμικρό ;
Η αλήθεια είναι πως εγώ προσωπικά ανησυχώ για το παραμικρό. Για το τι θα γίνει για παράδειγμα σε ένα χρόνο,για το αν θα γίνει κάποια συνεργασία και χίλια δυο πράγματα που μου βασανίζουν συνεχώς το μυαλό.

Η ανησυχία είναι επειδή όπως έγραψα και παραπάνω θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο στα πάντα και κάπου μετά το χάνουμε το παιχνίδι.

Πώς λοιπόν ζω εγώ τη κάθε στιγμή :
Για να ξεπεράσω όλες μου τις ανησυχίες έμαθα να ζω τη κάθε στιγμή & να σκέφτομαι ρεαλιστικά & έμαθα να εστιάζω στις λύσεις των ανησυχιών μου & όχι στα προβλήματα.

Η μαμά μου ανέκαθεν μου έλεγε επειδή δεν μου άρεσαν τα μαθηματικά πως τα μαθηματικά δεν είναι μόνο 1+1=2,αλλά τα μαθηματικά σε βοηθάνε στο πως να λύνεις τα προβλήματα της ζωής.

Πως να σκέφτεσαι δηλαδή πιο πρακτικά. Και όντως έτσι είναι,τα μαθηματικά με βοήθησαν στο να λύσω πολλά προβλήματά μου,βέβαια μπορεί να τα έλυνα μέσω Πελοποννήσου όμως τα έλυνα.

*Για κάποιο λόγο ακόμα και τα μαθηματικά τα έλυνα με τον δύσκολο τρόπο & όχι με τον εύκολο*.

Επίσης, έμαθα να αντιμετωπίζω όσα εμπόδια μου προέκυπταν,όπως η επιστροφή από το παρελθόν ή ένας άσχημος χωρισμός ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αφού λοιπόν προσπαθώ να ζω τη κάθε μου στιγμή χωρίς να ανησυχώ,άλλαξα και τις συνήθειές μου : άρχισα να περπατάω,σπουδάζω ξανά,τρώω πιο υγιεινά, παρατηρώ και γνωρίζω νέους ανθρώπους & δε σταματάω να χαμογελάω ακόμα και αν υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις γύρω μου.

*Η φωτογραφία είναι από το Pablo by Byffer*

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…