Να δίνω γλυκά στο παιδί μου; Να δίνω γλυκά στο παιδί μου;
Λεωνίδας Κάλφας Written by Δεκ 29, 2016

Να δίνω γλυκά στο παιδί μου;

Η κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών προκαλεί ευχαρίστηση, ιδιαίτερα στα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους.

 

Η αυξημένη κατανάλωση γλυκών προκαλεί καρδιαγγειακά και προβλήματα αύξησης βάρους, αύξηση των λιπιδίων στο αίμα και των επιπέδων χοληστερόλης. Η ζάχαρη ανήκει στις γεύσεις, που εύκολα καταλήγει σε εθισμό, όχι μόνο γιατί η κατανάλωσή της είναι μία απόλαυση, αλλά και γιατί ερεθίζει τους γευστικούς κάλυκες. Τα παιδιά αποτελούν μία ιδιαίτερη κατηγορία, γιατί σε αντίθεση με τους ενήλικες, που μπορούν να μετριάσουν την κατανάλωση ζάχαρης και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες, αυτά θέλουν να καταναλώνουν όλο και περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση γλυκών από τα παιδιά τους, αλλά και οι ίδιοι να καταναλώνουν γλυκά με μέτρο και να μην αφήνουν γλυκά στο σπίτι.

Γενικότερα, το γλυκό δε συστήνεται στα παιδιά, αλλά επιτρέπεται η κατανάλωσή του. Δε θα πρέπει να απαγορεύσετε εντελώς την κατανάλωσή τους, γιατί τότε η επιθυμία του παιδιού σας θα αρχίσει να εντείνεται και θα εκδηλώσει αυτή την έλλειψη μέσω της υπερκατανάλωσης.

Το ιδανικό λοιπόν είναι να ορίσετε την κατανάλωση γλυκών σε εβδομαδιαία βάση, σε μικρές ποσότητες και σε αόριστες περιστάσεις. Μην ορίσετε στα παιδιά σας κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί θα του γίνει συνήθεια, που δύσκολα κόβεται.

Η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά σας είναι τα σπιτικά γλυκά και με σωστή παρασκευή. Παραδοσιακά γλυκά όπως το μέλι, το γλυκό του κουταλιού ή το σορμπέ είναι επίσης ιδανικές επιλογές, αφού περιέχουν μόνο ζάχαρη και όχι λιπαρή ύλη. Επίσης, ένα γλυκό με γιαούρτι και φρούτα με λίγη ζάχαρη ή μέλι ή κομπόστα, είναι νόστιμα και θρεπτικά. Επιπλέον, ένα σπιτικό γλυκό ζελέ, μία κρέμα και ένα σπιτικό παγωμένο γιαούρτι χωρίς πολλές προσθήκες ζάχαρης, είναι επίσης καλές επιλογές για τα παιδιά σας.

Για το SugarMama,
Λεωνίδας Κάλφας

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…