Χρύσα Εμμανουήλ Written by Μαρ 05, 2019

Εναλλακτικές Ιστορίες για Παιδιά

Τι κάνουμε όταν το παιδί μας επίμονα μας ζητά να δει κάποιο βιντεάκι στο τάμπλετ ή στον υπολογιστή?

 

Να το απαγορεύσουμε ή να είμαστε θετικοί ως προς αυτό?

Η τεχνολογία πια είναι μέσα στα σπίτια μας καθημερινά, τα παιδιά μας βλέπουν να είμαστε μπροστά στις οθόνες των κινητών μας, στον υπολογιστή στέλνοντας mail ή στο ταμπλετ βλέποντας βιντεάκια στο youtube. Τα παιδιά σαν μιμητικά όντα είναι λογικό θα ζητήσουν κάποια στιγμή να δουν ένα βιντεάκι. Όλοι οι σύγχρονοι γονείς έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση.. Η απάντηση όμως στο ερώτημα είναι πολυδιάστατη καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κάποιες παραμέτρους όπως η ηλικία, το περιεχόμενο και ο συνολικός χρόνος που περνάει το παιδί μπροστά στην οθόνη.

Σαν μαμά ενός τετράχρονου παιδιού με απασχολούσε πολύ αυτό το ερώτημα.. Ναι ζούμε σ ένα κόσμο που είναι μέσα στην τεχνολογία, ναι απόφασή μου είναι να αφήσω τη μικρή να δει ένα βιντεάκι μικρής διάρκειας όσο εγώ πλένω τα πιάτα ,αλλά ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου ήταν το ΤΙ βιντεάκι θα δει.. Όσα βιντεάκια είχα ψάξει μόνη μου για να ελέγξω το περιεχόμενο πιο πριν, ήταν στην καλύτερη αδιάφορα ,χωρίς να προσφέρει κάτι στο παιδί, στην χειρότερη μέσα στη βία και τις απειλές (φαντάζομαι ότι σίγουρα θα υπάρχουν και αξιόλογα βίντεο που απλά δεν προτάθηκαν σε μένα από τη μηχανή αναζητήσεις του youtube).

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω ένα κανάλι στο youtube. Ένα παιδικό κανάλι με εναλλακτικές ιστορίες! Ιστορίες που είναι εμπνευσμένες είτε από παραμύθια είτε από παιχνίδια. Τα παιδιά θα παρακολουθούν τα βιντεάκια που τόσο επιθυμούν ενώ παράλληλα θα μαθαίνουν μέσα από τις ιστορίες που θα ξεδιπλώνονται μπροστά τους. Πρώτη στάση στις froufrouistories κάνουμε στην κοκκινοσκουφίτσα. Αλλά στην κοκκινοσκουφίτσα αλλιώς.. Χωρίς κακούς λύκους που θέλουν να φάνε γιαγιάδες, χωρίς παιδάκια που μιλάνε σε αγνώστους αλλά με λογική, χιούμορ και αγάπη..

Για το Sugar Mama,
Χρύσα Εμμανουήλ

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…