Mυστικά που κάνουν την ζωή σου ευκολότερη! Mυστικά που κάνουν την ζωή σου ευκολότερη!
Στρατήλα Ρένα Written by Μαρ 31, 2014

Mυστικά που κάνουν την ζωή σου ευκολότερη!

Τα μυστικά που κάνουν την ζωή μιας μαμάς ευκολότερη!
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που θα βάλουν τα θεμέλια για το «σωστό πλαίσιο» ώστε να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη, ήρεμη, περισσότερο ξεκούραστη, τώρα που έχει αλλάξει ριζικά; Εμείς σας αποκαλύπτουμε μερικά «μυστικά» για να είστε πιο αποδοτικές, αποτελεσματικές και κυρίως για να ελαφρώσετε από αρκετές έννοιες την καθημερινή σας ζωή.

 

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ... ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ!
Με άλλα λόγια δηλαδή σας δίνουμε μια ιδέα για να δημιουργήσετε το δικό σας know how. Αυτό της σύγχρονης δραστήριας μαμάς. Μια μαμά που έχει βολιδοσκοπήσει το περιβάλλον της και έχει ανακαλύψει ή εντάξει σε αυτόν όλους τους κατάλληλους ανθρώπους και τους αποτελεσματικότερους τρόπους όχι μόνο για να χαρεί με υπευθυνότητα και ασφάλεια το μωρό της αλλά για να έχει πάντα στη διάθεσή της ένα χέρι βοηθείας, ένα συνεχές πλαίσιο συνδρομής και υποστήριξης.

Ένας πρόθυμος παιδίατρος
Βασικό στοιχείο στη δημιουργία ενός καλού πλαισίου στήριξης τώρα που γίνατε μητέρα είναι πρώτα απ΄ όλα, ο καλός παιδίατρος. Δεν θα φροντίζει μόνο για την υγεία του μωρού σας (π.χ. εμβόλια, παρακολούθηση βάρους, συμβουλές για νυχτερινά κλάματα που δεν καταφέρνετε να ηρεμήσετε), αλλά θα μπορεί να ακούει κι εσάς όταν δεν νιώθετε και πολύ καλά. Πέρα δηλαδή από την άρτια επιστημονική του κατάρτιση, οι πολύτιμες εμπειρίες του από την καθημερινή του επαφή με πολλούς γονείς, μπορεί να σας προσφέρει και την ανάλογη ψυχολογική υποστήριξη τη στιγμή που την έχετε ανάγκη. Θα είναι πολύ καλό επίσης, το να αισθάνεστε ότι μπορείτε να τον ρωτήσετε οτιδήποτε σας ανησυχεί γύρω από το μωρό σας, οποιαδήποτε απορία κι αν έχετε, όσο «αφελής» κι αν φαίνεται. Για εσάς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, στην επιλογή του. Για να βρείτε το σπάνιο «διαμάντι», μιλήστε με τις φίλες και τις γειτόνισσες. Από στόμα σε στόμα κυκλοφορούν οι πιο σωστές πληροφορίες.

Η μπέιμπι-σίτερ μου κι εγώ
Καλό θα ήταν να συμφωνήσετε από την αρχή το ακριβές ωράριο της και να το τηρείτε. Εάν χρειαστεί να το υπερβείτε, προσπαθήστε να την ειδοποιήσετε έγκαιρα και πληρώστε την επιπλέον. Επίσης μην περιμένετε να περάσουν μήνες για να της εξηγήσετε τι θεωρείτε σημαντικό. Συζητείστε μαζί της, εξηγήστε της τις απόψεις σας, τη στάση που τηρείτε σε ορισμένα θέματα ακόμα και στα πιο απλά κι αυτονόητα, τι προσδοκάτε από εκείνη. Οι ξεκάθαρες οδηγίες, οι σαφής εξηγήσεις είναι ένα βασικό βήμα για να θεμελιώσετε μια καλή σχέση μαζί της.

Ο φαρμακοποιός έχει απάντηση για όλα
Ένας καλός και ενημερωμένος φαρμακοποιός είναι πάντα πολύ χρήσιμος. Μην ξεχνάτε ότι «παίζει στα δάχτυλα» τα γάλατα σε σκόνη για τα μωρά, τις διάφορες τεχνικές αποστείρωσης, τα υποαλλεργικά σαπούνια για τα ευαίσθητα δερματάκια, τις κρέμες, κ.λπ.. Μη διστάσετε λοιπόν να τον ρωτήσετε κάποια απορία σας. Θα χαρεί να σας βοηθήσει και θα σας διαφωτίσει για τα πλεονεκτήματα, τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε τι, την περίπτωση για την οποία συνιστάται ή που πρέπει να αποφεύγεται.

Αγαπημένη μου οικογένεια
Εάν έχετε την τύχη να μένετε κοντά στους δικούς σας, θα ήταν πραγματικά κρίμα να μην επωφεληθείτε. Η μαμά, η πεθερά, η αδελφή σας, όλες έχουν κάτι να προσφέρουν στο παιδί και σε εσάς. Δεχθείτε λοιπόν με προθυμία κάθε βοήθεια, μικρή ή μεγάλη, που σας προσφέρουν, π.χ. να κάνουν μερικά ψώνια για εσάς, να σας ετοιμάσουν κάποιο φαγητό, να περιμένουν στην ουρά για να πληρώσουν τους λογαριασμούς σας, κ.λ.π.

Νέες γνωριμίες
Δεν είστε η μόνη που ανακαλύπτει τις χαρές του «νταντέματος» αλλά και όλη την γκάμα των ψυχικών μεταπτώσεων που το συνοδεύουν! Πώς θα το διαπιστώσετε αυτό? Επιδιώκοντας όταν πηγαίνετε στο πάρκο, στην παιδική χαρά, να κάνετε το πρώτο βήμα και να πλησιάσετε άλλες νέες μαμάδες που συναντάτε εκεί με τα μωρά τους. Θα εκπλαγείτε καθώς θα ανακαλύπτετε πόσα κοινά σημεία έχετε, πόσες ίδιες ανησυχίες, απορίες κι άγχη. Συζητείστε μαζί τους τις απόψεις σας, ακούστε τις δικές τους, πώς βιώνουν εκείνες τα καθημερινά προβλήματα. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα καθώς θα διαπιστώνετε ότι δεν είστε η μόνη πάνω στη γη που της συμβαίνουν όλα αυτά. Ποιος ξέρει, μπορεί αυτές οι συναντήσεις να είναι και η αρχή μιας μελλοντικής στενής φιλίας τόσο για εσάς όσο και για τα μικρά σας.

ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Κόλπα και τεχνάσματα για να είστε άψογα οργανωμένη στα πιο καίρια καθημερινά θέματα όπως η καθαριότητα και η μαγειρική. Το μυστικό είναι να απλοποιείτε όσο περισσότερο γίνεται τις δουλειές σας, αναζητώντας όσο πιο πρακτικές, εύκολα εφικτές και λιγότερο χρονοβόρες λύσεις γίνεται σε κάθε τομέα.

Λίστα έκτακτης ανάγκης
Να έχετε πάντα πρόχειρη (π.χ. στερεωμένη με μαγνητάκι στο ψυγείο) μια λίστα με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Μην παραβλέπετε, ότι καμιά φορά σε καταστάσεις μεγάλου άγχους, βιασύνης ή ακόμα χειρότερα πανικού, μπορεί να «αποδιοργανωθείτε» σε όλα τα επίπεδα και να μην μπορείτε να θυμηθείτε και τα πιο τετριμμένα πράγματα ή τηλέφωνα. Έτσι λοιπόν, ετοιμάστε τη λίστα σας με όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα για κάθε –ο μη γένοιτο- κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μικρό ή μεγάλο δυσάρεστο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει :
- Για τις πρώτες βοήθειες 166,
- για την Άμεση Δράση 100,
- για την Πυροσβεστική 199,
- για το Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793 777,
- για να μάθετε τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, φαρμακεία και γιατροί 14944
- Θυμηθείτε επίσης να συμπεριλάβετε το τηλέφωνο του παιδίατρου και του παθολόγου σας.

Σκουπάκια.....έξω λοιπόν!
Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που κοιμάται το αγγελούδι σας για να ασχοληθείτε με τη ρουτίνα της οικιακής καθαριότητας και υγιεινής. Επενδύστε στη δύναμη της αγαπημένης σας μουσικής όση ώρα εσείς ασχολείστε με τη σκούπα και το ξεσκονόπανο και θα νιώσετε απίστευτη διαφορά στο πόσο πιο γρήγορα και ξεκούραστα θα έχετε ξεμπερδέψει. Βασικός κανόνας είναι η τάξη και τακτοποίηση του χώρου σας έτσι ώστε μεθοδικά και συντονισμένα να γλυτώσετε και χρόνο και κόπο. Η αταξία έτσι κι αλλιώς είναι ο πρώτος εχθρός της καθαριότητας!

Τι θα φάμε σήμερα?
Τι καθημερινή σπαζοκεφαλιά! Για να μην βρεθείτε λοιπόν, ποτέ απροετοίμαστη, αφιερώστε μισή ωρίτσα το Σαββατοκύριακο, για να οργανώσετε πάνω κάτω τα μενού της εβδομάδας και τα ψώνια που σας χρειάζονται για την παρασκευή τους. Έτσι, θα αποφύγετε τα «υπαρξιακά» ερωτήματα και τα χαλασμένα προϊόντα στο ψυγείο. Ποιος είπαμε ότι είναι ο στόχος μας; Αποδοτικότητα, αποτελεσματικότητα και λιγότερες έννοιες σε όλους τους τομείς!

ΚΑΝΤΕ «ΚΛΙΚ»
Προκειμένου να γλιτώσετε χρόνο, τρέξιμο, άγχος, υιοθετήστε την πρακτική απόφαση να αναζητάτε κατ΄ οίκον υπηρεσίες. Λόγου χάριν, μπορείτε να έχετε έναν ολόκληρο μικρόκοσμο στο σπίτι σας με ένα κλικ στο ποντίκι!

Η υγεία στο διαδίκυτο
- Επωφεληθείτε από τις γνώσεις που προσφέρουν έμπειροι γιατροί μέσα από τις ιστοσελίδες τους. Ασφαλώς οι πληροφορίες που διαβάζετε σε ένα ιατρικό ιστοχώρο δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τις συμβουλές του γιατρού σας. Όμως ενώ περιμένετε, για παράδειγμα την ημέρα που έχετε κλείσει ραντεβού, οι πρώτες πληροφορίες που θα αναζητήσετε μπορούν να σας καθησυχάσουν ή να σας υποδείξουν τι πρέπει να κάνετε, τι να αποφύγετε, κ.λπ.
- Ανατρέξτε επίσης στο site μας www.imommy.gr όπου θα βρείτε θέματα υγείας για τους γονείς, τα παιδιά, τους εφήβους, π.χ. θέματα ανάπτυξης των παιδιών, συναισθηματικής ανάπτυξης, κ.λπ., αλλά και πολλές μελέτες, άρθρα, οδηγίες και συμβουλές. Μπορείτε ακόμα να διατυπώσετε ερωτήσεις, απορίες σας και να σας απαντήσουν οι συνεργάτες μας.
- Στo www.in.gr, στην ενότητα Υγεία, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για εναλλακτική ιατρική, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, οργανισμούς, ιδρύματα, ομορφιά και πολλά άλλα.

Τα chat rooms
Το να μιλάτε στο internet σας φαίνεται παιχνιδάκι για εφήβους; Πλανάστε! Το να φλυαρείτε με άλλες μαμάδες χωρίς να χρειαστεί να κινηθείτε από το σπίτι σας είναι άκρως βολικό κι εξυπηρετικό. Βρείτε τις διευθύνσεις των διαφόρων chat rooms και blogs και μόλις αποκοιμηθεί το παιδί σας, συνδεθείτε! Θα πάρετε πολλές ιδέες για διάφορα θέματα που πιθανόν σας ενδιαφέρουν ή θα σας απασχολήσουν.

Αντίο σούπερ μάρκετ
Δεν χρειάζεται πια να τρέχετε στο σούπερ μάρκετ ανάμεσα σε δύο θηλασμούς. Εάν έχετε κομπιούτερ και σύνδεση στο ίντερνετ, μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας μια μικρή πολυτέλεια. Να κάνετε τα ψώνια σας ηλεκτρονικά γρήγορα κι εύκολα και να σας τα παραδίδουν στο σπίτι, χωρίς εσείς να μετακινηθείτε καθόλου ή να κουβαλήσετε τίποτα.

Αγορές «από απόσταση»
Θα σας διευκολύνει πολύ, τώρα που ο χρόνος σας για περιηγήσεις στα μαγαζιά είναι περιορισμένος, η πρακτική ιδέα να παραγγέλνετε ορισμένα πράγματα για εσάς, το μωρό σας ή για το σπίτι (π.χ. αξεσουάρ, διακοσμητικά, κ.λ.π.) από το διαδίκτυο. Να κάνετε δηλαδή, καθισμένες μπροστά στον υπολογιστή σας, ηλεκτρονικά τις αγορές ή «από απόσταση» όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο είδος συναλλαγής. Ενδεικτικά σας προτείνουμε μερικές χρήσιμες διευθύνσεις: www.cosycorner.gr, www.babyglitter.gr, www.mamaka.eu, www.newbabycity.gr, www.anatello.gr, www.letsgogreen.gr, www.lilaboo.gr, www.missflamingo.gr, www.happybabies.gr, www.firstimemommy.gr

Νινέττα Φαφούτη

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…