Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα… Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα…
Στρατήλα Ρένα Written by Απρ 26, 2014

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα…

 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστούμε
για το Θρησκευτικό γάμο
• Πιστοποιητικό γεννήσεως
• Παράβολο αξίας 15 € από την εφορία.
• Κατάθεση αναγγελίας του γάμου σε ημερήσια τοπική εφημερίδα. Όχι νωρίτερα από τρείς μήνες και τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία γάμου. (Μπορείτε και ηλεκτρονικά στο publees.com)
• Πιστοποιητικό αγαμίας από την ενορία σας. (Θα χρειαστείτε δύο μάρτυρες –όχι συγγενείς πρώτου βαθμού)
• Συμπληρώστε στην αίτηση που θα παραλάβετε από ενορία, τα επίθετα που θέλετε να έχουν τα παιδιά σας μελλοντικά.
• Κατάθεση δικαιολογητικών (πιστοποιητικό αγαμίας, δημοσίευση από εφημερίδα , αίτηση και παράβολο)στην ενορία για την έκδοση των αντίστοιχων παραπεμπτικών.
• Με τις αστυνομικές ταυτότητες, προσκομίζετε τα έγγραφα της ενορίας στο γραφείο της Αρχιεπισκοπής για να πάρετε αυθημερόν την άδεια. (Αν επιθυμείτε άλλη ενορία, καταθέτετε σε αυτήν το πιστοποιητικό αγαμίας που θα έχετε εκδώσει από τη δική σας - με τους μάρτυρες)
• Εάν έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος : Παραδίδετε το αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης λήξης του.
• Εάν κάποιος από τους δύο δεν τελεί για πρώτη φορά γάμο: Ληξιαρχική πράξη διαζυγίου – θανάτου και βεβαίωση από την μητρόπολη που να αναφέρεται ο βαθμός του τελευταίου γάμου.

Ας δούμε  τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστούμε για τον πολιτικό μας γάμο.

Η άδεια γάμου εκδίδεται από τον Δήμο.
1. Θα πρέπει να συμπληρώσετε μια Αίτηση, που θα πάρετε από τον Δήμο.
2. Θα χρειαστείτε Ληξιαρχική Πράξη γεννήσεως από το Δήμο που ανήκει ο καθένας σας.
3. Θα πρέπει να καταθέσετε Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα βεβαιώνονται τα εξής: Δεν υπάρχει εμπόδιο για γάμο σύμφωνα με τα άρθρα 1350, 1351,1352, 1354, 1356, 1357, 1360 του Αστικού Κώδικα και τελεί πρώτο ή δεύτερο κλπ γάμο. Για ανήλικους κάτω των 18 ετών, χρειάζεται δικαστική απόφαση.
4. Θα χρειαστεί το Διαζευκτήριο για τους χωρισμένους ή ληξιαρχική πράξη θανάτου εφόσον υπάρχει θάνατος του προηγούμενου συντρόφου, ή πιστοποιητικό αφού περάσουν τέσσερα χρόνια από την εξαφάνιση του προηγούμενου συζύγου.
5. Δημοσίευση της αγγελίας του γάμου σε ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, (κρατάμε δύο φύλλα ένα για τον καθένα).
6. Παράβολο 15ευρώ από την εφορία.
Οι Αλλοδαποί πρέπει επιπλέον να φέρουν:

1. Βεβαίωση του Προξενείου τους στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν εμπόδιο για τον γάμο, μεταφρασμένη στα Ελληνικά.
2. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, επίσης μεταφρασμένη στα Ελληνικά.
3. Άδεια παραμονής ή κάρτα προσωρινής άδειας παραμονής, η οποία να μην έχει λήξει ούτε να λήγει πριν την ημερομηνία του γάμου.
Οι Κύπριοι πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ελευθερίας, ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, αίτηση και εφημερίδα με την αγγελία.
Έλληνες του εξωτερικού:
1. Δημοσίευση του γάμου σε μία ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας στα ελληνικά.
2. Αίτηση που θα πάρουν από το Δήμο.
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα για το γάμο και ότι είναι ο 1ος ή 2ος κλπ γάμος τους.
4. Εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, από τον Πρόξενο του Ελληνικού Προξενείου.
5. Ληξιαρχική πράξη γέννησης.
6. Διαζευκτήριο ή Ληξιαρχική πράξη θανάτου, εφόσον συντρέχουν οι αντίστοιχοι λόγοι.
Για την κατάθεση της αίτησης και την παραλαβή της άδειας, πρέπει να προσέρχεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, έχοντας και την ταυτότητά του.

Κάθε μελλόνυμφος πρέπει να συνοδεύεται από ένα μάρτυρα ενήλικο, φίλο ή συγγενή του με την ταυτότητά του. Επίσης οι μελλόνυμφοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν πριν από το γάμο τι επώνυμο θα πάρουν τα παιδιά που θα γεννηθούν.

Αυτό πλέον μπορεί να είναι ή του συζύγου ή της συζύγου ή και των δύο, όχι όμως πάνω από δύο επώνυμα. Η απόφαση αυτή θα ισχύει για όλα τα παιδιά που θα γεννηθούν. Δηλαδή πρέπει όλα τα παιδιά να έχουν το ίδιο επώνυμο.
Από την ημέρα της καταθέσεως των δικαιολογητικών η άδεια γάμου είναι έτοιμη μετά από 8 έως 10 ημέρες περίπου.

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…