Στρατήλα Ρένα Written by Ιουλ 08, 2020

Καρπούζι: προστατεύει το παιδί σας από άσθμα

Τι οφέλη έχει το καρπούζι για την υγεία


Άσθμα: Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη άσθματος είναι χαμηλότερος σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι η βιταμίνη C, που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά συμπεριλαμβανομένου του καρπουζιού.

Αρτηριακή πίεση: Έρευνα έδειξε ότι τα συμπληρώματα με εκχύλισμα από καρπούζι μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε παχύσαρκους μεσήλικες ενήλικες με προ-υπέρταση ή υπέρταση στο στάδιο-1. Έδειξε επίσης πως βελτιώνει την λειτουργία των αρτηριών. Τέλος, μια διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.

Καρκίνος: Ως εξαιρετική πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, καθώς και άλλων αντιοξειδωτικών, το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Η πρόσληψη λυκοπενίου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε αρκετές μελέτες.

Ενυδάτωση: Το καρπούζι απαρτίζεται από 92% νερό και πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, ενώ αποτελεί ιδανική τροφή για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Δέρμα: Το καρπούζι περιέχει βιταμίνη Α, μια θρεπτική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του σμήγματος (φυσικό έλαιο), που διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης αναγκαία για την ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του δέρματος και των μαλλιών. Καρπούζι συμβάλλει επίσης στη συνολική ενυδάτωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για υγιή επιδερμίδα και μαλλιά.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…