Άρτεμις Ζερδελή Written by Φεβ 21, 2018

Η αγκινάρα στην διατροφή μας

Διουριτικό,ορεκτικό.
Επιστημονική ονομασία:Cynara scolymus της οικογένειας των Compositae

 


H αγκινάρα μειώνει τα επιπεδα της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα.Προστατευει το συκωτι από τις τοξινες και τις μολυνσεις.Επισης προωθει την αναπλαση των κυτταρων του συκωτιου και την κυκλοφορια του αιματος.Γενικα προτεινεται για κάθε αρρωστια του στομαχου.Οι αγριες αγκιναρες είναι καλη πηγη μαγνησιου που είναι γνωστο για την ιδιοτητα του να μειωνει την ψηλη πιεση του αιματος.

Χολή:Μέσα σε περίοδο 12 ωρών διεγείρει την εκκριση της χολης κατά 60% τεσσερις φορες περισσοτερο από το κανονικο.

Παρενέργειες: Επειδη η αγκιναρα διεγείρει την εκκριση της χολης δεν πρεπει να λαμβάνεται από άτομα που εχουν μπλοκαρισμενη διοδο στη χολη.Οσοι εχουν προβληματα με πετρες στη χολη να λαμβάνουν την αγκιναρα με προσοχή διοτι υπαρχει περιπτωση δημιουργιας σπασμων.Ακομη η συχνή χρηση της αγκιναρας στη διατροφή προκαλει αλλεργικες αντιδράσεις.

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…