«Μαμά, θα κοιμηθείς μαζί μου;» «Μαμά, θα κοιμηθείς μαζί μου;»
Αριάδνη Δάντε Written by Οκτ 29, 2016

«Μαμά, θα κοιμηθείς μαζί μου;»

Για μας τις ζαχαρένιες μαμάδες, σαν πέφτει το σκοτάδι έρχεται η πιο ουσιαστική ώρα της μέρας μας.

 

Είναι η ώρα που ζωγραφίζουμε το φινάλε της μέρας του παιδιού μας, προετοιμάζοντάς το γλυκά για να παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Και ένα ζεστό μπάνιο σε συνδυασμό με μια κούπα γάλα και λίγη κουβεντούλα είναι κάτι που νοστιμίζει μοναδικά τις ζωές και των δυο μας.

Κι αφού φροντίσουμε όλα τα παραπάνω και είμαστε σίγουρες ότι το αγγελούδι μας θα ξεκουραστεί ήρεμα για να μπορεί να χαράξει ήσυχο και δυνατό τη νέα μέρα που θα ξημερώσει, έρχεται η ερώτηση: «Μαμά, θα κοιμηθείς μαζί μου;».

Και τότε, βρισκόμαστε στο πολύ μεγάλο δίλημμα: «Να το κάνω ή όχι;». Και αυτό το ερώτημα κρύβει μέσα του πολλά περισσότερα ερωτήματα από όσα φαίνονται.

Σε αυτήν την ερώτηση λοιπόν, έχω να προτείνω ως λύση μια ευεργετική και πανάρχαια μέθοδο. Γιατί, αγαπημένες μου μαμάδες, μιας και υπάρχει ο «τροχός» δεν χρειάζεται να τον ανακαλύψουμε. Προτείνω λοιπόν ένα νανούρισμα. Ένα νανούρισμα που θα συντροφεύσει τον αγαπημένο μας θησαυρό, παρέα με ένα χάδι στην πλατούλα ή στο κεφαλάκι του για να τον χαλαρώσει ακόμη περισσότερο.

Κι έτσι, πολύ γλυκά και όμορφα, πριν κλείσει τα ματάκια του μπορούμε να του απαντήσουμε: «Μην ανησυχείς, θα μείνω μαζί σου μέχρι να κοιμηθείς».

 

Νανούρισμα

 

«Πέσε γλυκέ μου θησαυρέ, ξάπλωσε και κοιμήσου
και πεταλούδες χρυσαφιές να ντύσουν το κορμί σου.

Φύσα αεράκι απάνεμο και δρόσισε τον όλο
αλάφρυνε τον ύπνο του, πάρε τη συλλογή του.

Μακριά τις έγνοιες, τα πολλά και στρίμωξ’ τα όλα καλά
μες στης Πανδώρας το κουτί, μα μην το αφήσεις πουθενά!
Μονάχα μέχρι την Αυγή...
Κοιμήσου άγγελε της γης, διαμάντι της ψυχής μου
πρόσωπο ήρεμο, λευκό, χαρά της ύπαρξης μου...»

 

Για το SugarMama,
Αριάδνη Δάντε

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…