Μάρη Ταλλά Written by Ιουλ 10, 2019

Vintage ρούχα, επέλεξε, τροποποίησε, απογείωσε το στυλ σου

Μέρος πρώτο

Vintage ρούχα είναι αυτά τα αγαπημένα ρούχα που έρχονται από το παρελθόν, που τα έχεις στην ντουλάπα σου από την εφηβεία σου ή που τα κληρονόμησες από την μαμά ή την γιαγιά σου! Είναι τα ρούχα που αντέχουν στον χρόνο, που έχουν πιο εκλεπτυσμένα υλικά και σου θυμίζουν μια άλλη εποχή! Συνήθως είναι πανέμορφα και πανάκριβα κομμάτια και πολλά απο αυτα χειροποίητα.

Το vintage look έχει μπει για τα καλά στην μόδα είτε ειναι χειμερινά είτε καλοκαιρινά ρούχα, γι’αυτο δεν τα πετάμε! Ειναι κρίμα βέβαια να τα καταχωνιάσεις σε μια ντουλάπα και να τα ξεχάσεις εκει γιατι αποτελούν έναν μικρο θησαυρό που πολλες απο τις νέες κοπελες δεν αντιλαμβάνονται την αξία του! Εκτος απο την συναισθηματική αξία που εχουν συνήθως αυτα τα ρούχα, διαθέτουν πολυ προσεγμένα υλικά και τα σχέδια ειναι πρωτότυπα καθώς προορίζονταν για την μόδα της εποχής εκείνης!

Τι κάνουμε λοιπόν για να τα φορέσουμε χωρις να δίνουμε την ντυθώ ση οτι ήρθαμε απο το παρελθόν;
Το πρώτο και βασικό βήμα ειναι η μετατροπή! Υποθέτω οτι δεν θα εχεις το ίδιο σώμα με την μαμά σου ή την γιαγιά σου οταν το φορούσε, οπότε σίγουρα θα θέλει λιγο μπάσιμο η μέση ή στο πλαι αν πρόκειται για μπλουζάκι, ώστε να κάθεται καλα στο στήθος και γενικα στο σώμα σου! Αρχικά λοιπόν αν δεν πιανουν τα χέρια σου με την κοπτοραπτική ειναι να επισκεφτείς μια μοδίστρα για να κάνεις το ρούχο να έλθει στα μέτρα σου.
Το επόμενο που θα πρέπει να κανείς ειναι να το κανεις οικείο σε εσενα, να βαλεις την προσωπική σου πινελιά ώστε να μπορείς να το υποστηρίξεις! Αυτο θα το πετυχεις με ανάλογους συνδιασμους, αξεσουάρ και παπούτσια ή ακόμη και στο ίδιο το ρούχο. Εδώ ερχόμαστε στις τροποποιήσεις παλι και αυτο που θα σας συμβουλέψω σαν fashion designer ειναι αυτο που μας έλεγαν και στα μαθήματα. Ένα ρούχο για να το αναδείξουμε πρεπει να είναι καλοραμμένο, σιδερωμένο και να κάθεται ομορφα πάνω στο σώμα σου. Οταν το έχεις πετύχει αυτο, μπορείς να προσθέσεις πάνω στο ρούχο διαφορά διακοσμητικά ή ακόμα και ραφές δίνοντας έναν αλλο αέρα και μια άλλη οπτική στο ρούχο.
Κατι τέτοιες προσθήκες κάνουν ενα ρούχο να αλλάξει απο εποχή μεχρι ώρα που μπορει να το φορέσει κάποια. Για παράδειγμα, μια λευκή φούστα vintage μπορείς να την κάνεις μίνι και να φοριέται πρωί ή να τις προσθέσεις ασημί trooks και αλυσίδες στις τσέπες, ραμμένες πάνω στο σχέδιο της τσέπης και να μετατραπεί σε βραδυνο ρούχο. Ακόμη μπορείς να προσθέσεις μια ζώνη φαρδιά που να δένει φιόγκο χωρις ομως να την κοντύνεις και χάσει την chic εκδοχή της. Για ακόμη πιο επίσημο look μπορείς να προσθέσεις δαντέλα!
Σαν fashion designer και editor μπορώ να σου δώσω άπειρες συμβουλές για κάθε vintage κομμάτι ξεχωριστά,επειδή όμως αυτο δεν ειναι εφικτό, καλό θα ηταν να εμπιστευτείτε για τροποποιήσεις και μεταποιήσεις ρούχων μια έμπειρη επαγγελματία μοδίστρα.
Τολμήστε λοιπόν vintage ρούχα και απογείωσε το στυλ σας με έναν αέρα παλιάς εποχής!
Θα ακολουθήσει δεύτερο μέρος με τρόπους που μπορείς να συνδυάσεις vintage ρούχα, μείνετε συντονισμένοι και κάντε follow στο Instagram account για περισσότερες φωτογραφίες των άρθρων μου!

Για το sugarmama
Μάρη

 

Follow me at https://www.instagram.com/marhtalla/

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…