Πλεκτά παιδικά βραχιολάκια Πλεκτά παιδικά βραχιολάκια
Ρένα Ψωμά Written by Οκτ 01, 2015

Πλεκτά παιδικά βραχιολάκια

Είναι πολύ της μόδας τα πλεκτά γυναικεία κοσμήματα όπως τα σκουλαρίκια και τα κολιέ. Γιατί να μην έχουν και τα μικρά μας ζαχαρένια κοριτσάκια ένα πλεκτό βραχιολάκι;

 


Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε πλεκτά βραχιολάκια με τα υπόλοιπα μαλλάκια που σας έμειναν. Ένας πολύ εύκολος τρόπος που μπορούν τα παιδιά και μόνα τους να τα φτιάξουν.
Είναι μια ιδιαίτερη και μοντέρνα πλέξη που για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε ένα χάρτινο λουλουδάκι (δίσκο).

 

 

Για να φτιάξουμε τον δίσκο θα χρειαστούμε:
• Ένα κομμάτι μεσαίου πάχους χαρτόνι με διάμετρο περίπου τη διάμετρο ενός ποτηριού του νερού, περίπου 10 εκατοστά.
• Ένα μολύβι, ένα ψαλίδι και ένα χάρακα, και
• 7 κομμάτια μαλλιού/νήμα για πλέξιμο ή κλωστής για κέντημα περίπου 40-45 εκ. (ανάλογα και το χέρι)
Παίρνουμε το χαρτόνι και με το ποτήρι του νερού σχεδιάζουμε έναν κύκλο πάνω του. Με το ψαλίδι μας κόβουμε προσεκτικά τον κύκλο. Στη συνέχεα με το μολύβι και τη βοήθεια του χάρακα μας, διαιρούμε τον κύκλο σε οχτώ ίσα τμήματα. Με το ψαλίδι μας ψαλιδίζουμε τις άκρες των 8 τμημάτων . Ακολούθως με το ψαλίδι στρογγυλεύουμε τα 8 τμήματα του κύκλου ώστε να δημιουργήσουμε ένα λουλούδι. Κάνουμε στο κέντρο του λουλουδιού μας μία τρύπα με το ψαλίδι και είναι έτοιμο!
Τώρα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε το πλέξιμο του βραχιολιού μας!
Παίρνουμε τα 7 κομμάτια μαλλιού και τα δένουμε όλα με έναν κόμπο στη μια τους άκρη. Περνάμε τις δεμένες μας κλωστές μέσα από την τρύπα του δίσκου.
Στο παράδειγμα μας χρησιμοποιούμε 5 κλωστές άσπρες και 2 μαύρες. Τοποθετούμε τις 7 κλωστές στις υποδοχές του δίσκου, κάθε κλωστή σε μία υποδοχή, ώστε να μείνει μία υποδοχή του δίσκου κενή. Το κλειδί της τεχνικής είναι κατά το γύρισμα του δίσκου αυτή η κενή υποδοχή να βλέπει πάντα προς τα κάτω.
Συγκεκριμένα, έχοντας τοποθετήσει τις κλωστές μας όπως βλέπουμε στην εικόνα, παίρνουμε την κλωστή που βρίσκεται στην υποδοχή 3 και την τοποθετούμε στην κενή υποδοχή του δίσκου (σημείο 0). Αμέσως γυρίζουμε τον δίσκο μας αριστερόστροφα ώστε η νέα κενή υποδοχή να βλέπει και πάλι προς τα κάτω . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ωσότου το βραχιόλι μας που σχηματίζεται κάτω από την τρύπα του δίσκου, αποκτήσει το επιθυμητό μήκος! Αφού το βραχιόλι μας μεγαλώσει αρκετά, βγάζουμε τις κλωστές από το δίσκο και τις δένουμε όλες μαζί πάλι σε κόμπο, όπως κάναμε και στην αρχή. Το βραχιολάκι μας είναι έτοιμο!

Με την τεχνική αυτή μπορούμε να φτιάχνουμε βραχιολάκια για κάθε εποχή με κλωστές και μαλλιά αγαπημένων μας χρωμάτων, περνώντας έτσι δημιουργικές ώρες.

 

Για το Sugar Mama,
Ρένα Ψωμά

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…