Μαρία Γκουγκούμη Written by Σεπ 10, 2018

Diy | Time Capsule

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του είτε τα παιδιά σας πηγαίνουν στο σχολείο είτε παραμένουν στο σπίτι.

 

Σίγουρα, οι φίλοι τους θα θέλουν να μάθουν τα πάντα για τις
καλοκαιρινές τους διακοπές, οπότε γιατί να μην «κλείσουν» τη διασκέδαση του καλοκαιριού, δημιουργώντας μια κάψουλα για το τέλος του καλοκαιριού;

 

 

Όχι μόνο θα βοηθήσει τη μνήμη του παιδιού σας πριν αρχίσει το σχολείο, αλλά όταν το επόμενο καλοκαίρι θα έρθει, μπορείτε να ανοίξετε την κάψουλα του χρόνου και να θυμηθείτε όλες τις καλές στιγμές που είχε (και ίσως θέσει στόχους για ακόμη περισσότερη διασκέδαση)!

Για να δημιουργήσουν τις κάψουλες του χρόνου, τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρώματα, αυτοκόλλητα και μαρκαδόρους για να διακοσμήσουν τα ανακυκλωμένα δοχεία (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος της συσκευασίας).

Πολλά διαφορετικά είδη μπορούν να μπουν στις κάψουλες του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων το περίγραμμα των χεριών, το ύψος και το βάρος των παιδιών, για να μπορούν να τα συγκρίνουν με τις αντίστοιχες μετρήσεις του επόμενου έτους.

Επίσης, μέσα στις κάψουλες του χρόνου μπορείτε να τοποθετήσετε:

· φωτογραφίες

· αντικείμενα που βρέθηκαν σε βόλτες: πέτρες, φύλλα και λουλούδια

· ειδικά σχέδια ή ζωγραφιές

· βραχιόλια εισόδου και τα εισιτήρια από τα φεστιβάλ και τις ταινίες

· οι υπογραφές τους

· απλές έρευνες με ερωτήσεις σχετικά με τις καλοκαιρινές τους διακοπές: ποιο ήταν το αγαπημένο σας μέρος που επισκεφτήκατε, ποια ήταν η αγαπημένη ταινία του καλοκαιριού σας, κ.λπ.;

· και ό, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

 Είναι εύκολο να δημιουργήσετε τη δική σας κάψουλα του χρόνου! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δοχείο για να τοποθετήσετε τα στοιχεία σας και τις πολλές αναμνήσεις του καλοκαιριού! Μαζί με τα διασκεδαστικά πράγματα που τοποθετούνται στις κάψουλες χρόνου σας μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε αυτά τα στοιχεία:

· Τιμές από τα αγαπημένα αντικείμενα του παιδιού σας: τρόφιμα, παιχνίδια, μέρη για να επισκεφτείτε

· Επιστολές από το παιδί σας για το μέλλον τους

· Στόχους του παιδιού σας έχει για το προσεχές έτος

· Μια λίστα με δραστηρίοτητες που το παιδί σας θα ήθελε να κάνει το επόμενο καλοκαίρι (έτσι ώστε να μην ξεχνάμε)

· Καρτ-ποστάλ από όλα τα σημεία που έχετε επισκεφθεί
Γράμματα / καρτ-ποστάλ από φίλους από τις καλοκαιρινές διακοπές τους

· Αποκόμματα εφημερίδων ή μια λίστα των γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Όταν τελειώσετε την προσθήκη όλων των καλοκαιρινών αναμνήσεων σας στην κάψουλα του χρόνου, σφραγίστε και τοποθετήστε την κάψουλα μακριά για να την ανοίξετε το επόμενο έτος ή ακόμη και πολλά χρόνια αργότερα!

Εσείς τι θα συμπεριλάβετε στην δική σας κάψουλα του χρόνου;

 

Για το SugarMama,

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός
Special Education Blogger
www.pyxidagnwsis.gr

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…