Στρατήλα Ρένα Written by Ιαν 20, 2019

7 Κορυφαίες Τάσεις για να διακοσμήσεις σε Ρουστίκ Στυλ!

7 Κορυφαίες Τάσεις για να διακοσμήσεις το Σαλόνι σου σε Ρουστίκ Στυλ!

H ρουστίκ διακόσμηση παίρνει έμπνευση από την άγρια ομορφιά της φύσης και είναι σίγουρα η κορυφαία τάση των τελευταίων χρόνων στη σύγχρονη κατοικία. Οι υφές και τα γήινα χρώματα της αγκαλιάζουν αρμονικά το μοντέρνο ύφος, αποπνέοντας μία ζεστασιά που κανένα άλλο στυλ δεν μπορεί να αποδώσει.

Με την παραδοσιακή του έννοια το ρουστίκ είναι αρκετά βαρύ και σκοτεινό μιας και έχει σαν βάση του ανεπεξέργαστα υλικά και σκούρους φυσικού τόνους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να “μαλακώσεις” το τελικό αποτέλεσμα και να δημιουργήσεις έναν υπέροχο χώρο με κεντρικά στοιχεία εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον. Θέλεις να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου υιοθετώντας περισσότερα ρουστίκ στοιχεία;

Ανακάλυψε φανταστικές και οικονομικές ιδέες για την ανανέωση του αγαπημένου σου δωματίου και δώσε του το ύφος και την αισθητική που είχες ονειρευτεί. Όσο για τις εργασίες, αυτές μπορείς να τις αφήσεις επάνω μας, από το πάτωμα μέχρι την αλλαγή του χρώματος στον τοίχο σου!

Ρουστίκ διακόσμηση
7 βασικά συστατικά που θα σου κλέψουν την καρδιά!
1. Χρώμα τοίχου

Ακολουθώντας τον κανόνα του 60-30-10, σύμφωνα με τον οποίο το 60% ενός δωματίου αντιστοιχεί στο βασικό του χρώμα, το 30% στα χρώματα που καλύπτουν τα κεντρικά έπιπλα του και το 10% στα διακοσμητικά στοιχεία, θα πρέπει να ξεκινήσεις με τη μεγαλύτερη επιφάνεια.

Είναι γεγονός ότι το χρώμα του τοίχου αντικατοπτρίζει τη διάθεση ενός δωματίου. Η ρουστίκ διακόσμηση βασίζεται, όπως είδαμε και παραπάνω, σε έπιπλα σκούρων τόνων και ακατέργαστες επιφάνειες. Για να αντικρούσεις τη βαριά ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα φυσικά υλικά θα πρέπει να βάψεις τον τοίχο σε ένα ανοιχτό χρώμα, ώστε να φωτίσεις το δωμάτιο. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο ιδιαίτερο από το μπεζ μπορείς να προτιμήσεις το πράσινο του φασκόμηλου ή το κίτρινο του βουτύρου. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν με τις φυσικές αποχρώσεις αλλά και με ουδέτερους τόνους, χαρίζοντας ζωντάνια στο δωμάτιο.

2. Επένδυση τοίχου με ξύλο

Πιθανότατα το πιο σημαντικό συστατικό του ρουστίκ στυλ είναι τα ακατέργαστα υλικά. Χρησιμοποιούνται σε όλο το φάσμα της αρχιτεκτονικής αλλά και της διακόσμησης. Όσο πιο φυσικά μοιάζουν αυτά τα στοιχεία τόσο πιο αρμονικά μπορεί να συνδεθεί και να διατηρηθεί το ρουστίκ ύφος σε ολόκληρο το χώρο δίχως να μοιάζει επιτηδευμένο.

Μία τεχνική που έχει αγαπηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα είναι η επένδυση τοίχου με ξύλο. Μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις το ξύλο με κάποιο άλλο υλικό όπως είναι η πέτρα ή το τούβλο και να “ντύσεις” τον τοίχο σου. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις την ίδια τεχνική σε όλο το δωμάτιο διότι ίσως το αποτέλεσμα να είναι λίγο υπερβολικό. Αρκετοί προτιμούν την επιφάνεια που βρίσκεται πίσω από την τηλεόραση και το τζάκι στο σαλόνι για ακόμα πιο “ζεστή” ατμόσφαιρα. Μπορείς να μάθεις περισσότερα στο άρθρο μας “Επένδυση τοίχου με ξύλο: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!”.

3. Τζάκι
ρουστίκ διακόσμηση τζάκι

Η διακόσμηση σε ρουστίκ στυλ δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη, χωρίς το τζάκι. Αν θέλεις να απογειώσεις την αισθητική του αγαπημένου σου χώρου, θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο σε αυτήν εδώ την λεπτομέρεια. Ένα επιβλητικό τζάκι θα μεταμορφώσει αμέσως το δωμάτιο και φυσικά θα κρατήσει ζεστό/-η όλο το χειμώνα. Προτίμησε πέτρα ή τούβλο για το περίβλημα του και μία βαριά μεταλλική σχάρα για την πρόσοψη του.

4. Ανοιχτά Ράφια

Τα ανοιχτά ράφια στο σαλόνι και την κουζίνα αποτελούν μία από τις κορυφαίες τάσεις της φετινής χρονιάς. Παρότι δεν ανήκει αμιγώς στο στυλ “ρουστίκ” μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί και με αυτό το ύφος. Το μόνο που χρειάζεται είναι έμπνευση και μερικές μικρές επεμβάσεις. Τα ανοιχτά ράφια μπορείς πολύ εύκολα να τα κατασκευάσεις και μόνος/-η σου. Χρησιμοποίησε παλέτες. Είναι πολύ εύκολο και εξαιρετικά οικονομικό να της επεξεργαστείς. Διάλεξε το αγαπημένο σου χρώμα και δημιούργησε τα δικά σου αυτοσχέδια ράφια ή ακόμα και ένα τραπεζάκι για το καθιστικό σου. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα μαστορέματα από παλέτες, οι προτάσεις είναι αμέτρητες!

5. Ξύλο στο ταβάνι
ρουστίκ διακόσμηση ξύλο στο ταβάνι

Αν είσαι πραγματικά αποφασισμένος/-η για μεγάλες αλλαγές προκειμένου να επιτύχεις τέλειο αποτέλεσμα, τότε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να το παραλείψεις. Μπορείς να σχεδιάσεις το δικό σου καταφύγιο ή πολυτελές chalet στο κέντρο της πόλης προσθέτοντας μερικά ξύλινα δοκάρια στην οροφή. Η διακόσμηση της οροφής με ξύλο μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά το εσωτερικό του σπιτιού σου. Μπορείς να βάψεις το ξύλο σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείς προκειμένου να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Προσωπικό μας αγαπημένο είναι τα χοντρά δοκάρια σε σκούρες αποχρώσεις συνδυασμένα με φυσικούς τόνους στον τοίχο και την οροφή.

6. Ανεπεξέργαστα Υφάσματα
ρουστίκ διακόσμηση υφάσματα

Όπως και στα υπόλοιπα στοιχεία έτσι και στα υφάσματα η ρουστίκ διακόσμηση προάγει τη φυσικότητα των υλικών. Αποφεύγονται έντονα prints και επεξεργασμένα υφάσματα στα έπιπλα και τις κουρτίνες. Αγαπημένα χρώματα όσων λατρεύουν αυτό το στυλ είναι πρωτίστως το λευκό, το μπεζ, το χρώμα της άμμου καθώς επίσης και ό,τι άλλο σχετίζεται με τη φύση. Όσον αφορά την ύφανση και πάλι κερδίζουν ακατέργαστα υλικά όπως το μαλλί, η λινάτσα αλλά και ο καμβάς.

7. Ρουστίκ Έπιπλα
ρουστίκ διακόσμηση έπιπλα

Θέλεις να αλλάξεις εξολοκλήρου την αισθητική του χώρου σου; Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σκεφτείς μία πιο δραστική αλλαγή από το χρώμα του τοίχου και τα υφάσματα. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της ρουστίκ διακόσμησης είναι τα ιδιαίτερα έπιπλα σε παραδοσιακές γραμμές. Σε αντίθεση με το μίνιμαλ στυλ που δίνει έμφαση σε έντονες άκρες και μεταλλικές λεπτομέρειες, τα έπιπλα σε ρουστίκ στυλ είναι συνήθως πιο στρογγυλεμένα και δίνουν μεγάλη σημασία στο φινίρισμα. Οι λεπτομέρειες αυτές δίνουν την εντύπωση ότι κάποιος εργάστηκε σκληρά για το σχεδιασμό τους και έτσι το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ πιο φυσικό.

Additional Info

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…