Στρατήλα Ρένα Written by Οκτ 15, 2020

«Ο γίγαντας του δάσους» - Αριάδνη Δάντε

«Κάθε χρόνο, στην καρδιά του δάσους τα ζώα εργάζονται σε ομάδες κι ετοιμάζουν τις ιστορίες τους για τη Γιορτή Παραμυθιού. Στο τέλος, όλα ψηφίζουν την καλύτερη. Φέτος, το πρώτο βραβείο πήγε στην ομάδα της γριάς λαγουδίνας, του ποντικού και του σκίουρου για το παραμύθι του «γίγαντα του δάσους».

«Ο γίγαντας του δάσους» είναι ένα διασκεδαστικό διδακτικό εργαλείο που μπορεί να σε μάθει τις ιστορίες παίζοντας με τους φίλους σου.

Το έργο απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών σχολών, αλλά και σε όλους όσους αγαπούν να διαβάζουν και να δημιουργούν ιστορίες. Είναι ένα βιβλίο που το αγκαλιάζει κάποιος από την τρυφερή του προσχολική ηλικία και το επαναχρησιμοποιεί διαρκώς μεγαλώνοντας, καθώς ξετυλίγει τα μυστικά της αφηγηματολογίας.
Το βιβλίο αποτελεί ένα πλούσιο έργο τόσο σε εικονογράφηση, όσο και σε εκπαιδευτικό υλικό. Στις 104 σελίδες του περιλαμβάνεται το έμμετρο παραμύθι της συγγραφέως, οι κάρτες αφήγησης του παραμυθιού, ασκήσεις δημιουργικής γραφής και το διδακτικό πλάνο «Το παιχνίδι της αφήγησης».

Συγγραφέας: Αριάδνη Δάντε, Εικονογράφηση: Τάνια Πεχλιβανίδου – PixelArt, Εκδόσεις Τσιπούπολη, ISBN:978-618-82037-8-5, Αριθμός σελίδων: 104, Διαστάσεις: 23×28, Τιμή λιανικής πώλησης:15€, website: www.chipoupolis.com, blog: chipoupolis.blogspot.gr

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο.
Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, είναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημιουργικής Γραφής στην κατεύθυνση της Εκπαίδευσης και Υποψήφια Διδάκτωρ στο πεδίο της Διδακτικής της Πληροφορικής.
Καθημερινά απασχολείται ως Μηχανικός Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στον ελεύθερο χρόνο της δημιουργεί και υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.
Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου. Η απονομή της διάκρισης στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο της Παιδικής Λογοτεχνίας και να υλοποιήσει πλήθος αξιόλογων πολιτιστικών δράσεων.
Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2020 κατάφερε να εκπαιδεύσει εθελοντικά περισσότερα από 7.000 άτομα -κυρίως παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας- σε αντικείμενα της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μέσα από τα παιχνίδια ρόλων. Τον Μάιο του 2020 η ομάδα δύο εντεκάχρονων μαθητών συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνεργατικής Μάθησης «Ας δημιουργήσουμε μια ιστορία μαζί!» του Ευρωπαϊκού Έργού StoryLogicNet και απέσπασε την 1η θέση στην Ελλάδα και τη 2η σε διεθνές επίπεδο.
Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται δέκα βιβλία και δεκατέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα για την εισαγωγή παιδιών πρωτοσχολικής και σχολικής ηλικίας στην Πληροφορική μέσα από τη βιωματική μάθηση.

Ο σπουδαιότερος ρόλος της είναι αυτός της μητέρας. Κάθε φορά που βλέπει τα αγόρια της να παίζουν μπάσκετ καμαρώνει σαν παγώνι, ενώ δεν χάνει τις ευκαιρίες για νέα ταξίδια σε άγνωστους προορισμούς με την οικογένειά της. Λατρεύει να γράφει ιστορίες, στιχάκια και παραμύθια και αγαπά τη μουσική, το θέατρο και τα γλυκά. Φιλοδοξεί, όταν μεγαλώσει, να γίνει ιδιοκτήτρια σαλονιού λογοτεχνίας.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…