Υπνοδωμάτια παιδιών σε διάφορα μέρη του κόσμου Υπνοδωμάτια παιδιών σε διάφορα μέρη του κόσμου
Μιχάλης Γουζέλης Written by Σεπ 26, 2015

Υπνοδωμάτια παιδιών σε διάφορα μέρη του κόσμου

Όταν ζητήθηκε από το φωτογράφο James Mollison να κάνει ένα φωτογραφικό θέμα σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών στον κόσμο, προβληματίστηκε πολύ για τον τρόπο παρουσίασης, καθώς ήθελε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό..

 

πέρα από τις πολυχρησιμοποιημένες εικόνες μικρών παιδιών που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από φιλανθρωπικές οργανώσεις και Ιδρύματα. «Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν το παιδικό μου δωμάτιο»...

...Αυτός ο χώρος που δεν είναι τίποτα άλλο από το μικρό «βασίλειο» των παιδιών. Σίγουρα μπορούμε να μάθουμε πολλά για τα παιδιά από τη μελέτη των εκφράσεών τους, από τα μαλλιά ή τα ρούχα τους αλλά εάν θέλουμε πραγματικά να καταλάβουμε τι έχει μεγαλύτερη σημασία για ένα παιδί δεν έχουμε παρά να «εισβάλλουμε» σε αυτόν τον προσωπικό του χώρο, στο υπνοδωμάτιο», εξηγεί ο James Mollison. Κάπως έτσι γεννήθηκε το βιβλίο του με τίτλο «Where Children Sleep», για την ολοκλήρωση του οποίου ο φωτογράφος πέρασε τρία χρόνια ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες του κόσμου, μελετώντας τι έχουν στα δωμάτιά τους τα παιδιά αλλά κυρίως τι δεν έχουν!

Στη Βραζιλία, την Κίνα, την Καμπότζη, τη Σενεγάλη, τη Σκωτία, το Νεπάλ, το Κεντάκι, την Κένυα, τη Νέα Υόρκη, την Ιαπωνία και αλλού, ο Mollison κατάφερε να συλλάβει στο φακό του τις εκπληκτικές διαφορές αλλά και όλες τις ομοιότητες που υπάρχουν στα δωμάτια των παιδιών, καταδεικνύοντας ανισότητες, υπερβολές, διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις. «Από τους σκουπιδότοπους και τις φτωχογειτονιές μέχρι τα παραμυθένια ροζ δωμάτια και το υψηλό design, δεν έχει σημασία πόσο ανόμοια μπορεί να φαίνονται τα παιδιά στο βιβλίο καθώς πολύ γρήγορα γίνεται σαφές ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ήταν φίλοι αν θα μπορούσαν να περάσουν λίγο χρόνο μαζί», αναφέρει στο βιβλίο ο φωτογράφος.

 

Πληροφορίες:http://perierga.gr

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…