Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας
Στρατήλα Ρένα Written by Μαρ 19, 2014

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

 

Είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

 

Ιδρύθηκε το 2006, είναι μέλος του «HANDS ON INTERNATIONAL» Διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Ποια είναι η φιλοσοφία του μουσείου;

Όταν είμαστε παιδιά, στο ξεκίνημα της ζωής μας, μπερδευόμαστε έντονα με τα συναισθήματά μας και νιώθουμε την ανάγκη να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας για να βρούμε το δικό μας νόημα στη ζωή.

Όλες οι δραστηριότητες του μουσείου βασίζονται στην αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας που έχει η συναισθηματική καλλιέργεια του ανθρώπου για την εξέλιξή του.

Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τα βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.

Πόσο διαρκεί μια επίσκεψη;
Η ελεύθερη επίσκεψη είναι ωφέλιμο να μην ξεπερνάει τις δυο ώρες και σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουμε υπόψη τους προσωπικούς ρυθμούς του κάθε παιδιού.
Οι σχολικές επισκέψεις έχουν διαμορφωθεί, με κριτήριο τη μέγιστη ωφελιμότητα των παιδιών και διαρκούν από 60 έως 90 λεπτά ανάλογα την ηλικία τους.

Τι δράσεις έχει σήμερα;
Τις καθημερινές το μουσείο πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες ενώ τα Σαββατοκύριακα η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και πραγματοποιούνται εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα προγράμματα.

Πρέπει να κάνουμε κράτηση;
Για τα Σαββατοκύριακα το μουσείο δεν κάνει κρατήσεις (έχει μέγιστο όριο επισκεπτών για την έκθεση τα 50 άτομα (ταυτόχρονα στο χώρο) και μέγιστο αριθμό συμμετοχών στα εργαστήρια τα 25 άτομα.
Για τις σχολικές επισκέψεις πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση.

Ποιο είναι το κόστος των εισιτηρίων;

τα Σαββατοκύριακα
είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ
είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ

στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση 10π.μ. έως 1μ.μ.

τις καθημερινές
εκπαιδευτικά προγράμματα γα σχολικές ομάδες: 7 ευρώ

Κάθε εισιτήριο περιλαμβάνει φπα, ενισχύει το έργο του μουσείου και το βοηθάει να λειτουργεί σωστά. Το Μουσείο Συναισθημάτων δεν λαμβάνει επιχορήγηση από κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα. Το στηρίζουν αποκλειστικά τα εισιτήρια των ανθρώπων που επιλέγουν τη φιλοσοφία του και εκτιμούν το έργο που προσφέρει.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Συναισθημάτων:

μέσω τηλεφώνου:
(+30) 210 92 18 329(+30) 210 92 18 329

με fax
(+30) 210 9218323(+30) 210 9218323

με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, 117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…