Τα γλυκά των εορτών κρύβουν κινδύνους για την υγεία των παιδιών Τα γλυκά των εορτών κρύβουν κινδύνους για την υγεία των παιδιών
Στρατήλα Ρένα Written by Νοε 27, 2014

Τα γλυκά των εορτών κρύβουν κινδύνους για την υγεία των παιδιών

Ποια είναι η εικόνα που έρχεται στο νου όταν λέμε τη λέξη Χριστούγεννα; Δώρα, χαρούμενα πρόσωπα, γιορτινό τραπέζι, γλυκά.

 

Τα παιδιά περισσότερο από τους μεγάλους , χαίρονται τις γιορτές των Χριστουγέννων με δώρα και κατανάλωση πολλών εδεσμάτων κυρίως γλυκών, αφού μέσα στο κλίμα της χαλάρωσης που επικρατεί , επιτρέπεται να δοκιμάσουν μελομακάρονα, δίπλες , κουραμπιέδες και σοκολάτες. ΠΡΟΣΟΧΗ ! Τα γλυκά των Χριστουγέννων κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των μικρών παιδιών. Δείτε αναλυτικά τι κάνει κάθε γλυκό...

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές γλυκό ,περιέχει αλεύρι. ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι , ζάχαρη , μέλι, μπαχαρικά, καρύδια .Είναι μια καλή πηγή ενέργειας ,περιέχει καλά λιπαρά (αφού περιέχει ελαιόλαδο) ,αλλά ποτέ μη δώσετε μελομακάρονα σε βρέφη κάτω του έτους ,αφού το μέλι που περιέχουν μπορεί να προκαλέσει μόλυνση με το κλωστηρίδιο του τετάνου (αλλαντίαση ή τέτανο ).Επίσης μπορεί να είναι αιτία αλλεργικής αντίδρασης στα καρύδια ή σε κάποιο από τα μπαχαρικά .Η κατανάλωση μελομακάρονων σε παιδιά από ενός έως δύο ετών πρέπει επίσης να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή ,είτε γιατί μπορεί να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις στα περιεχόμενα καρύδια είτε γιατί φορτώνουμε τον παιδικό οργανισμό με υπερβολικούς κακούς υδατάνθρακες (ζάχαρη) κουράζοντας έτσι το πάγκρεας και αυξάνοντας το σωματικό βάρος.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ: νοστιμότατος χριστουγεννιάτικος γλυκός πειρασμός φτιαγμένος από μπόλικη ζάχαρη, ζωικό βούτυρο και ξηρούς καρπούς. Ποτέ μη δώσετε κουραμπιέδες σε μωρό κάτω των δύο ετών. Μπορεί να προκληθεί αλλεργική αντίδραση έντονη (αναφυλαξία) .Πρέπει να γνωρίζετε ότι δίνετε μια απαγορευμένη ουσία ,την ζάχαρη, αλλά ταυτόχρονα κακά λιπαρά στο μικρό σας παιδάκι. Σε μεγαλύτερα παιδιά η κατανάλωση των κουραμπιέδων πρέπει να γίνεται με αυστηρό μέτρο εφόσον ένας κουραμπιές μπορεί να δώσει έως 200 με 250 θερμίδες.

ΔΙΠΛΕΣ: επίσης δημοφιλές γλύκισμα των καιρών ,ευτυχώς αποδίδει λιγότερες θερμίδες αλλά περιέχει αυγό ,μέλι, ξηρούς καρπούς .Απαγορεύεται σε παιδιά κάτω του έτους γιατί μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία ή ηπιότερες αλλεργικές αντιδράσεις αφού περιέχει δυο ισχυρά αλλεργιογόνα (αυγό ,ξηροί καρποί) .

ΣΟΚΟΛΑΤΑ: μεγάλη αγαπημένη μικρών και μεγάλων ,βρίσκεται παντού σε μεγάλη αφθονία .Προσοχή! Μη συνηθίζετε να δίνετε σοκολάτα σε παιδιά κάτω των δύο ετών .Τα παιδιά μπορούν να «γλυκαίνονται» με φυσικές τροφές όπως φρούτα και μέλι(στα πάνω του έτους). Μαθαίνουν έτσι να καταναλώνουν καλούς υδατάνθρακες ,μια συνήθεια που θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή, χτίζοντας έτσι υγιή σώματα δηλαδή παιδιά χωρίς υπερβολικό βάρος, χωρίς την πιθανότητα να αναπτύξουν παιδικό διαβήτη ή διαβήτη ενήλικα.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…