Τίνα Μιχαηλίδου Written by Απρ 03, 2019

4 πράγματα που μου άλλαξαν τη ζωή!

Ένα μήνα και κάτι πριν κλείσω τα πρώτα -άντα εγώ θα σου αποκαλύψω τα 4 πράγματα που μου άλλαξαν τη ζωή + bonus 13 πράγματα που έμαθα -παρόλο που δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι τέτοιο τελικά άλλαξα γνώμη και θα στα καταγράψω-.

Πάμε λοιπόν για αρχή να σου πω τα 13 πράγματα που έμαθα που είναι το extra bonus!

Έμαθα να στέκομαι στα πόδια μου και να μην είμαι πολύ ευαίσθητη, μου πήρε χρόνια για να μάθω να είμαι δυναμική και να έχω δική μου γνώμη και να μην με νοιάζει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Έμαθα να σέβομαι τους ανθρώπους και να θέλω το καλό τους ή να προσπαθώ να τους γιατρέψω ψυχικά ή σωματικά -εξού και η θεολογική ή η νοσηλευτική και ιατρική σχολή- κάτι που μου το δίδαξε ο μπαμπάς μου που ήταν κορυφαίος γιατρός.
Έμαθα να μην χαρίζομαι σε τίποτα και να μην με νοιάζει τίποτα.
Η μαμά μου με μάθαινε από μικρή το γνωστό σε όλους μας «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» που με έχει σώσει από πολλές καταστάσεις.
Έμαθα πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί,δεν θέλουν όλοι το καλό μας και φυσικά δεν έχουμε εμπιστοσύνη πουθενά.
Από πρώτο χέρι γνώρισα κάποια είδη αντρών που με πλήγωσαν,αλλά παράλληλα μου έμαθαν να κρίνω σωστά τους ανθρώπους. Και πώς τους κρίνω ; Από τον χαρακτήρα και όχι από την εμφάνιση!
Μεγάλωσα με σκυλάκια και έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτά αλλά και σε όλα τα ζώα. Άλλωστε για να λέγεται κανείς άνθρωπος πρέπει να αγαπάει και τα ζωάκια!
Έμαθα να μιλάω όταν με πνίγει το δίκιο και όχι να είμαι «θύμα» και να λέω συνέχεια ναι. Στη ζωή μας πρέπει να ξέρουμε και το όχι.
Έζησα και ζω την πορεία της ασθένειας του μπαμπά,γνώρισα από τη καλή και από την ανάποδη πως στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα,υπάρχουν και οι δύσκολες καταστάσεις που θέλουν να έχεις δύναμη για να τις ξεπερνάς.
Οι φίλοι οι κολλητοί μετριούνται στη παλάμη του ενός χεριού, οι άλλοι όλοι είναι απλά γνωστοί.
Προσέχω πλέον στις σχέσεις -είτε είναι φιλικές,είτε ερωτικές- τις πράξεις και όχι τα λόγια.
Η ζωή είναι μικρή για αυτό και πρέπει να την χαιρόμαστε και να μην στεναχωριόμαστε για χαζομάρες.
Η οικογένεια πάντα μένει, οι γκόμενοι φεύγουν!

Αφού σου έκανα την παραπάνω λίστα με όσα έμαθα πάμε να σου καταγράψω τα 4 πράγματα που μου άλλαξαν τη ζωή :

Ο χωρισμός μου με άλλαξε, με έκανε πιο σκληρή και να χάσω την εμπιστοσύνη μου. Παρόλο που τότε αυτό δε το έβλεπα καθαρά πλέον είμαι ευγνώμων για αυτό το γερό χαστούκι που έφαγα.
Η αρρώστια του μπαμπά μου με άλλαξε με έκανε να δω πως στη ζωή υπάρχει το άσπρο και το μαύρο και πως η υγεία είναι πολύ σημαντική.
Οι σπουδές μου στη νοσηλευτική επίσης με κάνουν να δω τη ζωή με άλλο μάτι. Πώς υπάρχουν και πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από αυτές που βιώνω εγώ στο σπίτι μου. Βλέπω τη δυστυχία ζωγραφισμένη στα μάτια των ανθρώπων όταν δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για την ασθένεια που έχουν ή βλέπω τη χαρά τους όταν γεννάει μια μαμά ή όταν εγώ χαμογελάω στους ασθενείς.
Άλλαξα μυαλά γύρω στα 25 όταν είχα κουραστεί από τα ξενύχτια στα κλαμπάκια και στα μπουζούκια. Τώρα πλέον θέλω πιο ήσυχα πράγματα.
Φυσικά υπάρχουν και άλλα πράγματα που έμαθα ή που μου άλλαξαν τη ζωή όπως για παράδειγμα να μάθω να αγαπάω εμένα και τις ατέλειές μου ή να χαμογελάω σε κάθε δυσκολία όμως θεώρησα πιο σημαντικά αυτά που κατέγραψα παραπάνω!

Ps : Αναμένω στα σχόλια και τη δική σου λίστα για όσα έμαθες ή για όσα πράγματα σου άλλαξαν τη δική σου ζωή!

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…