Λαζάνια με κιμά! ( η αγαπημένη συνταγή του Garfield ) Λαζάνια με κιμά! ( η αγαπημένη συνταγή του Garfield )
Στρατήλα Ρένα Written by Σεπ 20, 2016

Λαζάνια με κιμά! ( η αγαπημένη συνταγή του Garfield )

Το αγαπημένο πιάτο του διάσημου γάτου.. Μπορούν να χαρακτηριστούν και ως διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου. Με λιγότερες θερμίδες αλλά και πιο γρήγορο στην παρασκευή του. Ιδανικό για παιδιά που δεν τρώνε μπεσαμελ!!

Τα λαζάνια όμως έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Η συνταγή του SugarMama.gr επιδέχεται πολλές παραλλαγές, μπορούν να προστεθούν αλλαντικά, πιπεριές, κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα, κοτόπουλο κ.ά.

Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια
1κιλο κιμά μοσχαρίσιο
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό
1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για τη τη σάλτσα ντομάτας
350γρ. σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη (πασάτα)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

150γρ. τυρι τριμμένο

Πως:

Ετοιμάζετε τη σάλτσα του κιμά σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με κρασί, ρίχνετε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικό, τη ζάχαρη και επιπλέον αλατοπίπερο.

Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό, ανακατεύετε κι αφήνετε τον κιμά να βράσει. Τότε ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό και το φρέσκο βασιλικό.

Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας σε ξεχωριστή κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι, προσθέτετε το χυμό της ντομάτας, λίγο ζεστό νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα .

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC στον αέρα και ξεκινάτε να στήσετε το φαγητό σας. Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε αρχικά μερικές κουταλιές από σάλτσα να πάει παντού.

Παίρνετε τα κανελόνια ένα ένα και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί, πάνω από τη σάλτσα. Κάνετε μια λεπτή στρώση με κιμά και συνεχίζετε με εναλλάξ στρώσεις μέχρι να κάνετε 2-3 στρώσεις με κιμά και 3-4 με λαζάνια. Τελειώνετε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα και τυρί. Να θυμάστε ότι τα λαζάνια πρέπει να καλυφτούν μεχρί επάνω με σάλτσα έτσι ώστε να μην στεγνώσουν άλλα και να μπορέσουν να βράσουν μέσα στο ταψί. Μην ξεχάσετε να σκεπάσετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
Καλή επιτυχία!!

Δοκιμάστε το!!Δεν είναι τυχαία το αγαπημένο φαγητό του Γκάρφιλντ!!!

Για το SugarMama,
Ρένα Στρατήλα

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…