Πώς να φροντίσεις την «ευαίσθητη περιοχή» σου Πώς να φροντίσεις την «ευαίσθητη περιοχή» σου
Στρατήλα Ρένα Written by Μαϊ 20, 2015

Πώς να φροντίσεις την «ευαίσθητη περιοχή» σου

«Στο ταξίδι προς την ενηλικίωση, την εφηβεία, αλλά και σε όλα τα στάδια της ζωής σου σημαντικό είναι να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση με το σώμα σου και την γυναικεία φύση σου» αυτά είναι τα λόγια της μητέρας μου..

 

Που τώρα επαναλαμβάνω εγώ στις έφηβες ανιψιές μου, σε μια από τις σημαντικότερες φάσεις της ζωής τους!

 

Όταν αισθάνεσαι φρεσκάδα και καθαριότητα όλη μέρα έχεις ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Μπορεί οι ορμόνες να τρελαίνονται σε διάφορα στάδια της ζωής μας (εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), δεν πρέπει όμως ποτέ να χάνουμε αυτή την αίσθηση.

 

 

Πώς όμως να φροντίζω την ευαίσθητη περιοχή μου χωρίς να ανησυχώ για τις οσμές;

 

 

Η ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας είναι ιδιαίτερη, με την κατάλληλη υγιεινή και φροντίδα, θα διατηρήσει την απαραίτητη ισορροπία για να αποφύγετε το ενδεχόμενο λοιμώξεων.
Ο κόλπος διαθέτει σύστημα «αυτοκαθαρισμού». Όταν νιώθετε ότι χρειάζεται να κάνετε εσείς κάτι για να φρεσκάρετε την περιοχή, όπως για παράδειγμα στο τέλος της περιόδου, μετά τη ή εάν αισθάνεστε φαγούρα, τότε μπορείτε να την καθαρίσετε με άφθονο νερό και ένα ειδικό προϊόν. Στις κόρες σας φροντίστε να μάθετε από μικρή ηλικία, μόλις βγάλουν την πάνα, τον τρόπο που πρέπει να σκουπίζονται: από μπροστά προς τα πίσω. Το αντίθετο αυξάνει τις πιθανότητες λοιμώξεων.

Οι εχθροί της ευαίσθητης περιοχής είναι πολλοί, τα στενά ρούχα, συνθετικά εσώρουχα, αύξηση προγεστερόνης, αφρόλουτρα, αρωματισμένα σερβιετάκια, άθληση, έμμηνος ρύση, sex, αντισυλληπτικά, κακή υγιεινή, αντιβιοτικά, θάλασσα, πισίνα κλπ και η υγρασία που προκαλείται (όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες) προσφέρει το καλύτερο περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.

Πάντα να προτιμάτε τα βαμβακερά εσώρουχα που δεν ευνοούν την ανάπτυξη υγρασίας.

 

Θα πρέπει να αλλάζετε εσώρουχο μετά τη γυμναστική και να φοράτε στεγνό μαγιό όταν βγείτε από την τη θάλασσα ή την πισίνα.

 

Στην περίοδο να αλλάζετε σερβιέτα κάθε 4-5 ώρες το πολύ. Έχετε υπόψη, ότι η πιθανότητα κολπικής λοίμωξης είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της περιόδου και της εγκυμοσύνης!

Η λοχεία είναι μια εξίσου σημαντική περίοδο για μια γυναίκα. Εγώ μετά τον φυσιολογικό τοκετό του παιδιού μου, δεν ήξερα πώς να φροντίσω το τραύμα μου. Ώσπου η γυναικολόγος μου πρότεινε ένα σαπούνι καθημερινού καθαρισμού, το Lactacyd για να αισθάνομαι αλλά και να είμαι καθαρή.

Δεν πρέπει να γεμίζετε την μπανιέρα και να μπαίνετε μέσα αλλά να κάνετε ένα απλό ντους. Η καθαριότητα την περίοδο της λοχείας είναι σημαντική και δεν πρέπει να την παραμελείτε.

 

2

 

Η καθαριότητα και η αίσθηση φρεσκάδας είναι δικαίωμα μας.

 

Διδάξτε στις κόρες και στις ανιψιές σας πώς να αγαπήσουν και πώς να φροντίζουν το σώμα τους.

 

Σε όλες τις ηλικίες για όλη την ημέρα, κάθε μέρα!

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…