Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Στρατήλα Ρένα Written by Απρ 02, 2017

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Τα γενέθλια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!!

 

 

Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805 στη πόλη της Δανίας, Οντένσε. Η κοινωνική θέση της οικογένειάς του ήταν πολύ χαμηλή. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης και με δυσκολία συντηρούσε οικονομικά την οικογένειά του. Έμεινε ορφανός από πατέρα στα 11 του χρόνια και έκανε διάφορες δουλειές για να τα φέρει βόλτα αυτός και η μητέρα του. Το σχολείο ήταν μια πολυτέλεια για τον μικρό Χανς Κρίστιαν.

Ομως ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν ανήκε όμως σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που αντιμετώπιζαν τα πάντα με παιδικό ενθουσιασμό, δεν το έβαζε κάτω. Ο 'Αντερσεν έγραψε πολλά έργα, διηγήματα, ποιήματα και ταξιδιωτικές εντυπώσεις, αλλά η μεγάλη φήμη που απέκτησε οφείλεται κυρίως στα παραμύθια, που τον καθιέρωσαν στην παγκόσμια λογοτεχνία ως τον κορυφαίο του είδους αυτού. 'Εγραψε συνολικά 168 παραμύθια, που δημοσιεύτηκαν στην πατρίδα του, τη Δανία, σε μικρούς τόμους των τεσσάρων παραμυθιών από το 1832 ως το 1874. Από τα πιο γνωστά παραμύθια του είναι: “Το ασχημόπαπο”, “Ο μολυβένιος στρατιώτης”, “Η σακοράφα”, “Το κορίτσι με τα σπίρτα”, “Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι”, “Το αηδόνι του αυτοκράτορα της Κίνας”.

Η χώρα του έχει καθιερώσει προς τιμήν του το ετήσιο διεθνές “Βραβείο 'Αντερσεν” για το καλύτερο έργο παιδικής λογοτεχνίας, ενώ τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου.

2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν 'Aντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία!!!

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου κάθε χρόνο γιορτάζεται ως ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

 

 

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…