Η μηλιά -  Μιχαήλ Ευτυχία Η μηλιά - Μιχαήλ Ευτυχία
Στρατήλα Ρένα Written by Δεκ 27, 2016

Η μηλιά - Μιχαήλ Ευτυχία

Μια φορά κι ένα καιρό ,ήταν ένας ξυλοκόπος ,ο όποιος ζούσε με την γυναίκα του, σε ένα μικρό σπίτι κοντά στο ποτάμι...

 

Κάθε μέρα πήγαινε στο δάσος, έτσι ώστε να κόψει τα ξύλα που χρειαζόταν για να τα πουλήσει και να βγάλει το φαγητό της ημέρας! Ήταν πολύ φτωχός μα και πολύ τίμιος. η γυναίκα του ήταν πολύ καλή και κάθε φορά που ο καημένος γυρνούσε σπίτι εκείνη του είχε έτοιμο, πάντα το ζεστό του, φαγητό.

Για τον εαυτό του δεν είχε αγοράσει ποτέ τίποτα ,ούτε καν το παλτό που χρειαζόταν για να μην κρυώνει, το βράδυ που γυρνούσε από το δάσος μεταφέροντας τα ξύλα κατά ιδρωμένος.. μπορούσε να πουντιάσει από το κρύωμα ευτυχώς δεν είχε αρρωστήσει… ένα πρωινό όπως τα άλλα, χαιρέτησε την γυναίκα του και πήγε στην δουλειά του. Στον δρόμο του συνάντησε ένα γέροντα ο όποιος ξεκουραζόταν κάτω από την σκιά του μεγάλου πλατάνου …τι δροσιά που είχε εκεί… σταμάτησε για λίγο να τον χαιρετήσει και φυσικά να τον ρωτήσει αν χρειαζόταν κάτι

-καλημέρα γεροντάκο είπε… -καλημέρα και σε σένα, που πηγαίνεις; ρώτησε ο γέροντας τον ξυλοκόπο -πάω να κόψω ξύλα ,πάω στην δουλεία μου..αυτό είναι το ψωμί μου…. -βγάζεις πολλά γιε μου; τον ρώτησε όλο περιέργεια ο γερός -δεν βγάζω πολλά αλλά και αυτά που βγάζω δεν μας φτάνουν γέροντα μου -δεν μπορώ να αγοράσω τίποτα ,ούτε καν ρούχα για την γυναίκα μου… -μακάρι να μπορούσα να της δώσω όλα τα λεφτά του κόσμου..είναι καλή και τίμια γυναικά, δεν της αξίζω , την έχω μέσα στην μιζέρια και την φτωχια…μακαρι να μπορούσα να της δώσω ότι η καρδιά της επιθυμεί… και τότε ο γέροντας του είπε -στον δρόμο σου ,θα βρεις μια μηλιά, στάσου από κάτω της και κόψε ένα μήλο …κάνε την ευχή σου και θα στην πραγματοποιήσει …και έτσι έκανε ο ξυλοκόπος.

Μόλις είδε την μηλιά ,έκοψε το μήλο και ευχήθηκε να γίνει πλούσιος τότε αμέσως το μήλο που κρατούσε έγινε χρυσό, λαμποκοπούσε. Δεν μπορούσε ο ξυλοκόπος να πιστέψει στα μάτια του …η μηλιά έβγαζε χρυσά μήλα… γύρισε τρελαμένος από χαρά και εξήγησε αμέσως στην γυναίκα του τι είχε συμβεί.

Τότε μαζί και οι δυο χοροπηδούσαν ,τραγουδώντας και κλαίγοντας μαζί από την συγκίνηση τους…… ήταν πλούσιοι τώρα πια… μπορούσε να αγοράσει φρούτα και λαχανικά και όλου του κόσμου τα αγαθά… μα δεν κράτησε πολύ και η δική τους η χαρά γιατί οι χωριανοί ,τους ζήλεψαν αρκετά και ήθελαν να μάθουν πως βρεθήκαν και οι δυο τους με τόσα πολλά λεφτά …έτσι λοιπόν μια μέρα τους ακουλούθησε ένας από αυτούς για να μάθει πιο ήταν το μυστικό …είδε τον ξυλοκόπο που κόβε το μήλο και άκουσε την ευχή που έκανε …μόλις έφυγε εκείνος τότε πήγε κι αυτός κάτω από την μηλιά και έκανε το ίδιο ...μα τότε ξαφνικά αντί να έρθει το μήλο το χρυσό βρέθηκε στα χέρια του φίδι φαρμακερό …και τότε κατάλαβε πια κι αυτός πως η κλεψιά είναι αμάρτημα κακό… ζήτησε αμέσως συγγνώμη από τον συγχωριανό του και ο κάλος ο ξυλοκόπος για άλλη μια φορά έδειξε την μεγάλη του τιμιότητα δίνοντας του δέκα από τα χρυσά του μήλα …και έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…..

Για το SugarMama,
Μιχαήλ Ευτυχία

 

 

Ζωγραφιά εξώφυλλου απο την μαθήτρια Μαρία ΄Αννα Κατεβάτη (8χρονών)

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…