Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου Ιδέες και Tips Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου Ιδέες και Tips
Στρατήλα Ρένα Written by Ιουν 05, 2021

Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου Ιδέες και Tips

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι ένα από τα πιο απολαυστικά σημεία όταν ασχολούμαστε με την διακόσμηση του σπιτιού μας.

 

 

Στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου όλα θα πρέπει να εξάπτουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών: ο ουρανός, η ζούγκλα, ένα κάστρο ή η θάλασσα, τα θέματα είναι πραγματικά αστείρευτα.

Προσπαθήστε όταν ασχολείστε με την διακόσμηση του παιδικού δωματίου να συμμετέχουν και τα παιδιά σας όσο γίνεται περισσότερο. Αφήστε τα να διαλέξουν το θέμα που τους αρέσει, τα χρώματα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου σας ετοίμασα έναν οδηγό με ιδέες και tips που θα σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε.

 

Διαλέξτε Ένα Θέμα

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας;

Ξεκινήστε από τα αγαπημένα του βιβλία και από αυτά που επιλέγει να ζωγραφίζει.

Ξέρετε τι είναι αυτό που ο γιος σας ή η κόρη σας τους αρέσει περισσότερο να υποδύονται όταν παίζουν;

Χρησιμοποιείστε αυτές τις πληροφορίες ως έμπνευση για την επιλογή του θέματος διακόσμησης του δωματίου τους.

Αν η κόρη σας αγαπά τη φύση, τα πουλάκια και τα δέντρα, τις πεταλούδες ή τις καρδούλες, τα ζώα, τα λουλούδια ή τα γράμματα,

διαλέξτε ένα θέμα που να περιέχει κάτι από αυτά που αγαπά.

Αν τα αγόρια σας δείχνουν να αγαπούν τα αυτοκίνητα, τους χάρτες, τη μουσική ή τη θάλασσα,

χρησιμοποιήστε αυτά τα στοιχεία όταν θα επιλέξετε το θέμα διακόσμησης του δωματίου τους.

Πάντα να θυμάστε ότι η ασφάλεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διακόσμηση κάθε παιδικού δωματίου.

Αν τα παιδιά σας κάνουν ανήσυχο ύπνο, οι κουκέτες δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Ποτέ να μην χρησιμοποιείτε διακοσμητικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον πνιγμό ή τον τραυματισμό του παιδιού σας.

Η επιλογή ενός σωστού θέματος για το δωμάτιο του παιδιού σας,

θα σας κατευθύνει για να επιλέξετε τα χρώματα, τα σχέδια των υφασμάτων ή της ταπετσαρίας και τα διακοσμητικά στοιχεία.

 

Διαλέξτε τα Χρώματα

Συνεχίστε επιλέγοντας τα χρώματα που θα βάψετε τους τοίχους και την οροφή, το υλικό του πατώματος και των κουφωμάτων.

 

Διαλέξτε ένα αρχικό ύφασμα και μοτίβο που θα σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας.

 

 

Διαλέξτε υφάσματα και ταπετσαρίες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το θέμα και τα χρώματα που έχετε επιλέξει.

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα βασικό μοτίβο για παράδειγμα στις κουρτίνες, και να συμπληρώσετε με μαξιλαράκια στο ίδιο μοτίβο ή σε χρώματα που περιέχονται στο μοτίβο.

Εδώ βλέπουμε για παράδειγμα από τα χρώματα και το μοτίβο της ταπετσαρίας, έχουν φτιαχτεί μαξιλαράκια.

Επιλέξτε αξεσουάρ, υφάσματα, πίνακες στους τοίχους και τα υπόλοιπα διακοσμητικά, που να συντονίζονται με το αρχικό βασικό ύφασμα και τα χρώματα.

Επιλέγοντας βοηθητικά χρώματα για τα διακοσμητικά, μπορείτε να τα εξισορροπήσετε και να υποστηρίξετε ακόμη περισσότερο το θέμα σας.

Στην πάνω φωτογραφία για παράδειγμα τα βοηθητικά χρώματα είναι το κόκκινο που εμφανίζετε σε λεπτομέρειες στα σεντόνια, στα λουλούδια και στον πίνακα, και το κίτρινο που χρησιμοποιήθηκε στη βάση της λάμπας και επαναλαμβάνετε και στον πίνακα.

Λειτουργούν αρμονικά με το πράσινο που είναι το βασικό χρώμα του δωματίου και συμπληρώνουν ευχάριστα το θέμα που είναι το vintage style.

Είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα απλό κοινό χρώμα στους τοίχους όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μοτίβα υφασμάτων σε ένα δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μοτίβα ίδιου σχεδίου μιας ταπετσαρίας αλλά σε μικρότερη κλίμακα για τα υφάσματα ή τις κουρτίνες σας για παράδειγμα.

Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά πίνακες για τους τοίχους των παιδικών δωματίων,

χρησιμοποιώντας απλά ζωγραφιές των παιδιών σας ή φωτογραφίες τους, κάρτες ή κόβοντας εικόνες από βιβλία ή περιοδικά.

 

 

Διαλέξτε Ένα Σημείο Προβολής

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα σημείο προβολής για να προβάλετε το θέμα που έχετε επιλέξει για την διακόσμηση του παιδικού δωματίου.

Συνήθως ο χώρος πάνω από το κρεβάτι είναι ιδανικός για ταπετσαρίες και για πίνακες, όπως και κάποιος μεγάλος ελεύθερος τοίχος του δωματίου.

Χρησιμοποιήστε όλη σας την φαντασία όταν πρόκειται να διακοσμήσετε ή να επιλέξετε διακοσμητικά για το δωμάτιο των παιδιών σας.

Αν ο γιος σας αγαπάει το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο, χρησιμοποιήστε μετάλλια μιας ομάδας, κορνιζάρετε ένα αυτόγραφο του αγαπημένου του παίχτη ή μια εμφάνιση και τοποθετήστε μια μπάλα της ομάδας του σε ένα ράφι.

Και βέβαια θα πρέπει να συμπληρώσετε με λευκά είδη, σεντονάκια και παπλώματα που να συνδυάζονται χρωματικά με το θέμα που έχετε επιλέξει.

Τα κορίτσια λατρεύουν τις καρδούλες, τα λουλούδια, τα ροζ και τα μωβ, ενώ τα αγόρια αισθάνονται πολύ άνετα με τα μπλε, τα κίτρινα και τα κόκκινα.

 

 

Περισσότερα εδω http://elenaarsenoglou.com

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…