Παιδική διατροφή και νηστεία Παιδική διατροφή και νηστεία
Άρτεμις Ζερδελή Written by Μαρ 22, 2016

Παιδική διατροφή και νηστεία

Σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία, η διατροφική νηστεία γίνεται 40 μέρες πρίν από τη μέρα του Πάσχα και περιλαμβάνει αποχή από το κρέας και τα παράγωγά του, από ψάρια, γαλακτοκομικά προιόντα και λάδι.

 

 

Κάποιοι τηρούν πιο ελαστικά μοντέλα νηστείας περιορίζοντας μόνο τα κρεατικά, ή μόνο κρεατικά και γαλακτοκομικά. Επιτρέπονται θαλασσινά ,όσπρια ,φρούτα και λαχανικά, δημητριακά, ταχίνι και χαλβάς.

Με την νηστεία λοιπόν σταματάει η κατανάλωση ζωικής πρωτείνης, μειώνεται η πρόσληψη ασβεστίου λόγω της αποχής από τα γαλακτοκομικά προιόντα καθώς και ο σίδηρος .Παρ’όλαυτα με τους κατάλληλους διατροφικούς συνδυασμούς και με την σωστή επιλογή τροφίμων είναι δυνατό να μην υπάρξει μείωση πρωτείνης και άλλων θρεπτικών συστατικών.
Οι ανάγκες σε πρωτείνη μπορούν να καλυφθούν από τα όσπρια και τα θαλασσινά. Η κατανάλωση των οσπρίων ταυτόχρονα με δημητριακά, αυξάνει την βιολογική αξία τω πρωτεινών και ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου. Ακόμη, τρόφιμα με βιταμίνη C(εσπεριδοειδή ,πιπερίες, μπρόκολο) έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.

Αν και σημαντικότερες πηγές ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά, ασβέστιο υπάρχει και στα όσπρια, στο ταχίνι, στους ξηρούς καρπούς, στο χαλβά.
Καλό θα ήτανε λοιπόν αν το παιδί σας ακολουθήσει τις διατροφικές οδηγίες της νηστείας να εξασφαλίσετε μέσω άλλων τροφών τα θρεπτικά συστατικά που κρίνονται απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξή του.

Για τo SugarMama,

Από τη διαιτολόγο διατροφολόγο Άρτεμις Ζερδελή

 

 

Από τη διαιτολόγο διατροφολόγο Άρτεμις Ζερδελή

Για περισσότερες πληροφορίες εδω: Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…