Να βάλω τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο; Να βάλω τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο;
Στρατήλα Ρένα Written by Φεβ 04, 2016

Να βάλω τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο;

Μια μανούλα αναγνώστρια του περιοδικού μας έκανε την εξής ερώτηση, που φαντάζομαι πολλές από εμάς έχουμε την ιδία απορία: Να αφήσω το παιδί μου να έχει τηλεόραση στο παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο ;

 


Φυσικά αναφερόμαστε σε ηλικίες παιδιών άνω των 6 ετών.

 

Τα θετικά:

 

Η τηλεόραση αποτελεί πηγή εκπαίδευσης και διασκέδασης.
H τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει το παιδί να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του και να αποκτήσει γνώσεις ενώ αποτελεί το βαρόμετρο στην αυξομείωση του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου του λαού. Ακόμα ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί μέσα από εκπομπές .

 

 

Τα αρνητικά:

 

Σύμφωνα με μελέτες, η ύπαρξη τηλεόρασης στο παιδικό δωμάτιο έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού, αποσπά την προσοχή από την εργασία του, ενώ από την άλλη, ακόμη και όταν βρίσκεται εκτός λειτουργίας, οι εκπομπές από την ύπαρξη της συσκευής, πιθανόν να διαταράσσουν τον ύπνο του. Απομακρύνονται τα παιδιά από υγιεινές συνήθειες, όπως είναι η φυσική άσκηση και τη σωστή διατροφή .

 

Τηλεόραση μεν αλλά με όρους;

 

- Κλείσε την τηλεόραση κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
- Μην επιτρέπεις στο παιδί να παρακολουθεί τηλεόραση όταν μελετά για το σχολείο. - Απαγόρευση της τηλεθέασης μεσοβδόμαδα.
- Παρουσίασε την τηλεόραση σαν ένα προνόμιο, το οποίο τα παιδιά πρέπει να κερδίσουν .
-Η παρακολούθηση να επιτρέπεται μόνο αφού το διάβασμα και οι υποχρεώσεις έχουν ολοκληρωθεί.
- Nα ελέγχετε την ποιότητα των προγραμμάτων .
-Παρακολουθείτε μαζί του ορισμένες φορές τα αγαπημένα του προγράμματα

 

 

Συμβουλές για τον γονιό:

 

Περιόρισε και εσύ το χρόνο που παρακολουθείς τηλεόραση.
Βεβαιώσου ότι είναι κατάλληλη εκπομπή, ταινία, παιδικό, πριν το δει το παιδί.
• Πρότεινε ιστορίες και ντοκιμαντέρ με ζώα ,εκπομπές με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Έχεις εσύ τηλεόραση στο δικό σου δωμάτιο; Εάν ναι ,θα είναι δύσκολο να πείσεις το παιδί σου να μην έχει αυτό.. αναθεώρησε πρώτα τις δικές σου συνήθειες και μετά θα δημιουργηθούν του παιδιού σου αυτόματα.
Εάν πάλι θες να βάλεις μια τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο, σίγουρα το παιδί σου να έχει πάει δημοτικό και πρόσεχε μην χάσεις ποτέ τον έλεγχο. Ο κάθε γονιός γνωρίζει καλύτερα , το καλύτερο της οικογένειας του.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…