Ο χαρακτήρας είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας στο σχολείο Ο χαρακτήρας είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας στο σχολείο
Στρατήλα Ρένα Written by Σεπ 14, 2017

Ο χαρακτήρας είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας στο σχολείο


«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χαρακτήρας είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας στο σχολείο» λέει ο James J. Heckman, ερευνητής ανθρώπινης ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Υποστηρίζουν οι συγγραφείς του Crossing the Finish Line, ότι η ακαδημαϊκή επιτυχία αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη του χαρακτήρα.
«Χαρακτηριστικά όπως θάρρος και περιέργεια μεταφράζονται σε καλύτερους βαθμούς» λέει ο Matthew M. Chingos, μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου.
Όσο μεγαλύτερες προκλήσεις βάζεις στο παιδί σου , τόσο καλύτερα θα τα πηγαίνει στην τάξη.
«Η αναγνώριση της προσπάθειας από σένα κάνει το παιδί να την εκτιμήσει» λέει ο Paul Tough, συγγραφέας του How Children Succeed.Αυτό λοιπόν μπορεί να το βοηθήσει να γίνει εργατικός.

«Πάντα να προσφέρεις θετικό σχόλιο όταν δεις το παιδί σου να μελετά»
Αργότερα, όταν το παιδί φέρει τους καλούς βαθμούς, τότε σιγουρέψου ότι συνειδητοποίησε τη σύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα.

Διδάξτε στα παιδιά να σκαρφαλώνουν σε δέντρα
Αυτή η πρόκληση απαιτεί δύναμη και θάρρος . «Τα παιδιά δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν αν δεν αποκτήσουν θάρρος» λέει ο DeBenedet.
Το σκαρφάλωμα δέντρων ενθαρρύνει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Επίσης, το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους τα βοηθά να αναπτύξουν δημιουργική σκέψη και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λένε ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων στη Φιλαδέλφεια.

Παίξτε σκάκι
Θα χάσει πολλές φορές μέχρι να κάνει το πρώτο του ματ. «Το σκάκι μαθαίνει στα παιδιά ότι η ήττα είναι διδακτική» λέει ο Tough.
Οι μαθητές μάλιστα που έπαιζαν σκάκι είχαν μεγαλύτερη διάθεση για μάθηση.

Διδάξτε υπομονή
«Το παιδί πρέπει να μάθει ότι τα παιχνίδια και οι χάρες δεν έρχονται από μόνα τους» λέει ο Tough.
Όταν θα αποκτήσει αυτό που θέλει με τον κόπο του θα το εκτιμήσει περισσότερο.
Μια σειρά από μελέτες-ορόσημο που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ βρήκαν ότι τα παιδιά που μπορούσαν να καθυστερήσουν την ανταμοιβή τους, είχαν τα επόμενα χρόνια καλύτερες επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/dd4e28c8e0d7daac7a6aadfe90db093e.jpg
Βιβλιοπαρουσιάσεις
cache/resized/71d3e08905ad71333cd32ffdb62c10a5.jpg
Ποίηση

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…