Ο δάσκαλος είναι δεύτερος γονιός Ο δάσκαλος είναι δεύτερος γονιός
Αριάδνη Δάντε Written by Σεπ 18, 2016

Ο δάσκαλος είναι δεύτερος γονιός

Αρχές Σεπτέμβρη και τα χτυποκάρδια μικρών και μεγάλων είναι στα θρανία, μιας και οι μικροί μας πρωταγωνιστές δεν επιθυμούν να αφήσουν την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού, αλλά και εμείς οι γονείς ανησυχούμε για την προσαρμογή του παιδιού μας.

 


Συνήθως όμως, σκεφτόμαστε εμάς και τα παιδιά μας. Άραγε, πόσο συχνά σκεφτόμαστε τον εκπαιδευτικό που θα παραλάβει το αγγελούδι μας τις πιο δημιουργικές του ώρες για να το μυήσει στον κόσμο της μάθησης; Με τι λόγια μιλάμε στο παιδί μας για τον άνθρωπο που θα καλημερίζει το παιδί μας και θα προσπαθεί να του μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του;
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι ένας σπουδαίος ρόλος. Ένας ρόλος που όσοι τον επιλέγουν έχουν προαποφασίσει ότι συναναστρέφονται με παιδικές ψυχές που πάνω από όλα χρειάζονται αγάπη και καθοδήγηση. Ένας ρόλος που απαιτεί συγκέντρωση, μελέτη, φροντίδα και αστείρευτη υπομονή.
Περιγράφοντας λοιπόν το ρόλο του εκπαιδευτικού, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος αυτός μοιάζει υπερβολικά με το ρόλο του γονιού. Όπως ο γονιός  αγαπάει και καθοδηγεί με απίστευτη υπομονή το σπλάχνο του, έτσι και ο δάσκαλος στέκεται πλάι στα παιδιά μας, γιατί ζυμώνει τις προσωπικότητές τους.
Αγαπητοί γονείς, ας δείξουμε στο δάσκαλο την αγάπη μας με ένα σημείωμα υποστήριξης. Μαζί με το πνεύμα και το σώμα του παιδιού μας, ας του παραδώσουμε και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, που παράλληλα αποτελεί και ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο καθήκον του, στο παιδί μας και σε εμάς.
Αυτή τη χρονιά ας μην καρδιοχτυπήσουμε για το αν το παιδί μας θα πέσει σε καλά χέρια. Ας εμπιστευτούμε πρώτα τα χέρια του δασκάλου που θα είναι ο γονιός του παιδιού μας για εννιά μήνες και ας καλλιεργήσουμε στο παιδί μας την αγάπη για το άγνωστο -προς το παρόν- πρόσωπο που θα μπει στη ζωή του.
Ευχές για καλή σχολική χρονιά, εύρυθμη λειτουργία στο τρίγωνο παιδί-γονιός-δάσκαλος και δημιουργικότητα…

Για το SugarMama,
Αριάδνη Δάντε

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…