Ακμή & Διατροφή Ακμή & Διατροφή
Άρτεμις Ζερδελή Written by Αυγ 09, 2016

Ακμή & Διατροφή


Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα της ακμής μπορεί να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, παρ’ολαυτά έρευνες υποστηρίζουν πως η διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη μείωση η την πρόληψη της ακμής τουλάχιστο κατά 50%.

 

Η ακμή αφορά ηλικίες 11-24 χρονών και σπανιότερα μεγαλύτερες ηλικίες.

 

από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο ´Αρτεμις Ζερδελή

Γλυκά, τηγανιτά, επεξεργασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα ,αλλαντικά, αλάτι, ζάχαρη, λευκό ρύζι ,πατάτες, λευκά ζυμαρικά ,λευκό ψωμί, αλκοόλ.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά(κυρίως ντομάτες ,αγγούρια ,παντζάρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά ,αβοκάντο, εσπεριδοειδή, καρότα),δημητριακά ολικής αλέσεως ,όσπρια, ανάλατοι ξηροί καρποί, λευκό κρέας, αυγά.

 

Υπάρχουν συστατικά που δρουν ενάντια στην ακμη;

 

Γενικότερα η καλή πρόσληψη βιταμινών Α,B,C,E καθώς και ψευδάργυρου ,σεληνίου ,Ω3 λιπαρών οξέων και προβιωτικών και πρεβιωτικών, αποτελούν σύμμαχο κατά της ακμής.

 

Ισχύει ότι η σοκολάτα επειδεινώνει την ακμη;

Η σοκολάτα και το κακάο έχουν πολλές φορές ενοχοποιηθεί για εμφάνιση ή επιδείνωση ακμής, παρ’ολαυτά δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν επίσημα κάτι τέτοιο.

 

Τέλος καλό είναι πρίν την τήρηση μίας διατροφής ενάντια στην ακμή,να γίνεται έλεγχος για δερματολογικά,ορμονικά ή κληρονομικά προβλήματα.

 

Για το SugarMama,

Από τη Διαιτολόγο Διατροφολόγο Άρτεμις Ζερδελή

Για περισσότερες πληροφορίες εδω: Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…