Το μασάζ την περίοδο της εγκυμοσύνης Το μασάζ την περίοδο της εγκυμοσύνης
Δήμητρα Καραμπέτσου Written by Φεβ 08, 2015

Το μασάζ την περίοδο της εγκυμοσύνης

Οι γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης διαμαρτύρονται συχνά για πόνους στην πλάτη και στους μύες, πρήξιμο στα πόδια και ένα διαρκές αίσθημα κόπωσης ,που τις καταβάλει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

 

Το μασάζ μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια συμπληρωματική αγωγή ,που θα απαλύνει αυτά τα τόσο ενοχλητικά συμπτώματα. Ιδιαίτερα αν προσφέρεται από τον σύντροφό σας, τότε εκτός από τη σωματική ανακούφιση θα απολαύσετε και το συναισθηματικό δώρο, που προσφέρει το άγγιγμα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ:

1)ανακουφίζει από το στρες και βοηθά στη σταθεροποίηση των ορμονικών επιπέδων

2) Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από το αίσθημα κόπωσης

3)Τονώνει την κυκλοφορία της λέμφου και μειώνει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα

4) Απαλύνει τους μυικούς πόνους της μέσης, του αυχένα και της πλάτης

Η συνταγή για ένα απλό και ασφαλές φυσικό μίγμα για μασάζ είναι:
Βάζουμε σε μπαίν μαρί 1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο με 2 κουτ. σούπας αποξηραμένο χαμομήλι και 2 κουταλ. σούπας λεβάντα και σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά αφηνουμε τα βότανα να βγάλλουν τα έλαια τους.Μόλις γίνει χλιαρό ρίχνουμε 2-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού και ανακατεύουμε το μίγμα με ξύλινο κουτάλι(τα αιθέρια έλαια των λουλουδιών είναι σε 5ml και αν τα βρείτε σε 10ml είναι σε διάλυση ελαίου συνήθως σε αμυγδαλέλαιο που δεν οξειδώνεται!και πάντα σε σκούρο μπουκάρι.Προσοχη όχι τα αιθέρια έλαια για το χώρο)
ανακατέψτε το μίγμα και μετά απλώστε το στην περιοχή που θέλετε να μαλάξετε.

Ιδιαιτέρα την περίοδο της εγκυμοσύνης θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις δοσολογίες που προτείνω.

Για το Sugar Mama,
Δήμητρα Καραμπέτσου

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κιν.:
Σελίδες στο fb:  GREEN Corner & ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ

 

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…