Φέρε την άνοιξη στο σπίτι σου!! Άνοιξη στο σπίτι
Στρατήλα Ρένα Written by Μαϊ 02, 2016

Φέρε την άνοιξη στο σπίτι σου!!

Η εποχή της άνοιξης, είναι συνυφασμένη στο μυαλό μας με τις έννοιες της γέννησης και της ανανέωσης. Είναι η καταπληκτική στιγμή που όλα ξαναρχίζουν. Μετά από τον νωχελικό χειμώνα, όλα γύρω μας δίνουν την αίσθηση ότι αρχίζουν να κινούνται με νέους γοργούς ρυθμούς.

Τα σημάδια της ανοιξιάτικης πανδαισίας στη φύση, γίνονται η αιτία έμπνευσης για την ανανέωση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού.

Πολύ θα ήθελα, ένα μεσημέρι γυρίζοντας στο σπίτι μου, ν' αντίκριζα μια νέα φρέσκια ανανεωμένη αίσθηση, απλωμένη σ' όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Αλλά αφού όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια ή άντε και στα τηλεοπτικά σποτάκια, γι' άλλη μια φορά θα σηκώσω τα μανίκια... - αφού τεμπέλιασα να το κάνω νωρίτερα, γιατί το Πάσχα μυρίσαμε θάλασσα στο Αιγαίο – και θα φέρω την καταπληκτική αυτή αίσθηση της ανοιξιάτικης φρεσκάδας μέσα στο σπίτι μου.
Φαίνεται βουνό, αλλά εάν το κάνετε με σύστημα, θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο φοβερό.

Ανοιξιάτικο καθάρισμα
Ναι, ξέρω, είναι κουραστικό.

Αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Το ανοιξιάτικο καθάρισμα του σπιτιού, είναι μια κλασική και διαχρονική διαδικασία, που ακόμα και στις μέρες μας διατηρεί την αξία της.

Το σχολαστικό σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, θα εξασφαλίσουν μια νέα φρέσκια εικόνα αναζωογόνησης στο εσωτερικό του σπιτιού.

Θυμάμαι το τελετουργικό που ακολουθούσε η μητέρα μου όταν ήμουν παιδί.

Περνούσε ώρες, πλένοντας τις κινέζικες πορσελάνες, τα γυαλικά, και κάθε άλλο διακοσμητικό μπιχλιμπίδι και μετά άδειαζε και καθάριζε όλα τα ντουλάπια.

Κατόπιν, έπλενε τους τοίχους κι έτριβε τα πατώματα.

Όλη αυτή η διαδικασία, θυμάμαι ότι έφερνε μια ανάσα φρεσκάδας και καθαρού αέρα σ' όλο το σπίτι.

Έτσι λοιπόν, ανοίξτε τα παράθυρα και αφήστε τον αέρα της άνοιξης να πλημμυρίσει τους εσωτερικούς χώρους.

Έπειτα, καλό ξεσκόνισμα και πλύσιμο όπου χρειάζεται.

Τα παράθυρα
Ποιός καλύτερος τρόπος υπάρχει για να φέρεις την άνοιξη στο εσωτερικό του σπιτιού, από το να μπορείς να βλέπεις τη φύση να ανθίζει μέσα από τα καθαρά κρύσταλλα των παραθύρων;
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είτε από τους υδρατμούς της κουζίνας, είτε από τα τσιγάρα, είτε από τις δαχτυλιές των παιδιών, τα παράθυρα είναι γεμάτα στίγματα.

Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να τα καθαρίσετε σχολαστικά, τόσο από την εσωτερική τους μεριά, όσο κι από την εξωτερική. Τελειώνοντας με τα παράθυρα, καθαρίστε με προσοχή και τους καθρέφτες του σπιτιού κι έτσι πολλαπλασιάστε το φως που θα διαχέεται στους εσωτερικούς χώρους.

Νέα χρώματα
Για να δημιουργήσετε ένα συνολικό συναίσθημα "ανανέωσης", στο καθιστικό που είναι ο χώρος του σπιτιού που συγκεντρώνεστε και περνάτε περισσότερες ώρες, μπορείτε να ανανεώσετε το χρώμα κάποιου τοίχου ή να επιλέξετε μια νέα πιο ζωηρή διχρωμία σ' όλους τους τοίχους.

Είναι μια ιδέα εξαιρετικά χαμηλού κόστους, που θα δώσει όμως στο σπίτι σας μια εντελώς νέα και φρέσκια ανανεωμένη εικόνα.

Λουλούδια
Η άνοιξη – στο βάθος του μυαλού μας – σημαίνει λουλούδια. Μην χάνετε λοιπόν την ευκαιρία να γεμίσετε τα βάζα σας με φρέσκα πολύχρωμα λουλούδια.

Ακόμα κι αν δεν ευκαιρείτε να μπείτε σ' ένα ανθοπωλείο, σ' ένα φανάρι φεύγοντας από το γραφείο όλο και κάποιος ευγενικός Σριλανκέζος θα σας πλησιάσει, με όμορφα φρέσκα λουλούδια, που έχουν και προσιτή τιμή. Μπορείτε έτσι να φτιάξτε όμορφες πολύχρωμε γωνιές, που θα στολίζουν και θα ανανεώσουν τους εσωτερικούς σας χώρους.

Επάνω στους καναπέδες σας, μπορείτε να ρίξετε όμορφα φλοράλ ριχτάρια, για να δώσετε περισσότερο χρώμα στο σαλόνι σας ή μπορείτε να στολίσετε τους καναπέδες σας με πολύχρωμες φλοράλ μαξιλάρες.

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…