Εγκυμοσύνη και ομορφιά Εγκυμοσύνη και ομορφιά
Ειρήνη Ναλπαντίδου Written by Ειρήνη Ναλπαντίδου Νοε 04, 2014

Εγκυμοσύνη και ομορφιά

Πολλά έχουν γραφτεί για την ιδιαίτερη λάμψη που αποκτούν οι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Πολλοί άντρες βρίσκουν τις έγκυες γυναίκες πραγματικά όμορφες, όμως οι ίδιες δεν νιώθουν καθόλου ελκυστικές!

 

Κι όμως είναι δυνατό να περάσετε όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης σας, από τις πρώτες εβδομάδες μέχρι τις τελευταίες μέρες, νιώθοντας πραγματικά όμορφη.
Από ψυχολογική άποψη, πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα να νιώθει όμορφη κατά την εγκυμοσύνη κυρίως για εκείνες που θα γίνουν μητέρες για πρώτη φορά. Η νευρικότητα, η ανασφάλεια και η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι φυσιολογικές αντιδράσεις για το διάστημα των εννιά μηνών που προηγούνται της γέννας. Ξέροντας οτι είσαστε όμορφη, νιώθετε πιο δυνατή.
Οι αλλαγές που υφίσταται το σώμα, η επιδερμίδα και τα μαλλιά στο διάστημα της εγκυμοσύνης οφείλονται στη δράση των ορμονών. Στο τέλος των τριών πρώτων μηνών, κυκλοφορούν στο αίμα περίπου δεκαοχτώ διαφορετικές ορμόνες, άμεσα συνδεδεμένες με την εγκυμοσύνη. Πολλές από αυτές μπορούν να θεωρηθούν ότι βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης της γυναίκας. Αν το πρωί που ξυπνάτε νιώθετε αδιάθετη κι αποκαρδιωμένη, πάρτε κουράγιο απο τις εξής αλήθειες:

 

Αν έχετε τάση να βγάζετε ακμή στο δέρμα, η εγκυμοσύνη θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα αυτό! Σε πολλές περιπτώσεις θα διατηρήσετε το καθαρό σας δέρμα και μετά τη γέννηση του παιδιού σας.
Τα μαλλιά σας θα γίνουν πυκνότερα και θα αποκτήσουν καινούργια λάμψη με την εγκυμοσύνη. Κι'αυτό γιατί, ενώ τα μαλλιά σας συνεχώς πέφτουν και ξαναφυτρώνουν, στο διάστημα της εγκυμοσύνης αυτή η λειτουργία τους σχεδόν σταματά. Έτσι έχετε περισσότερα μαλλιά στο κεφάλι από οποιαδήποτε άλλη περίοδο στη ζωής σας!
Τα νύχια επίσης εμφανίζονται πιο γερά και μεγαλώνουν γρηγορότερα. Γυναίκες που δεν κατάφεραν να έχουν μακριά νύχια, παρατηρούν ότι τώρα που περιμένουν παιδί καταφέρνουν να έχουν πιο περιποιημένα χέρια.

 

Φυσικά στο διάστημα της εγκυμοσύνης υπάρχουν καταστάσεις που δεν βοηθούν καθόλου την εμφάνιση σας. Ωστόσο, εύκολα διορθώνονται με το κατάλληλο μακιγιάζ.

 

Λιπαρό δέρμα: Πολλές γυναίκες αποκτούν υπερβολικά λιπαρό δέρμα. Τις συμβουλεύω να χρησιμοποιούν μια κρέμα βάσης με βάση το νερό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα μπορούσαν ακόμα να χρησιμοποιούν μια λοσιόν με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα απ' ό,τι συνηθίζουν.

Ξηρό δέρμα: Οι υδατικές κρέμες είναι το καλύτερο φάρμακο για το ξηρό δέρμα. Ίσως θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιείται μια εξαιρετικά πλούσια κρέμα νυκτός προτού πέσετε για ύπνο. Διαλέξτε μια κρέμας βάσης, με βάση το λάδι, για να τη φοράτε κάτω από το μακιγιάζ.

Η <<μάσκα>> της εγκυμοσύνης: Ίσως θα παρατηρήσετε καφετιές και κιτρινωπές κηλίδες στο πρόσωπο και τον λαιμό. Το χρώμα και η έκταση των κηλίδων διαφέρουν από το ένα άτομο στο άλλο, συνήθως όμως εξαφανίζονται μετά τον τοκετό. Οι μελαχρινές και οι σκουρόχρωμες γυναίκες εμφανίζουν συχνότερα αυτή τη <<μάσκα>>. Μπορούμε να διορθώσουμε αυτό το ελάττωμα με το μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας μια κρέμα κάλυψης(την ίδια που χρησιμοποιείται για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια). Με τις άκρες των δαχτύλων ακουμπήστε απαλά λίγη κρέμα στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και απλώστε προσεχτικά μ' ένα σφουγγαράκι. Βάλτε την κρέμα βάσης πάνω από την κρέμα κάλυψης. Αν οι σκούρες κηλίδες επιμένουν, καλύψτε τις με λίγη ακόμη κρέμα. Απλώστε καλά. Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα βάσης και η κρέμα κάλυψης ταιριάζουν με το χρώμα του δέρματος σας για το μακιγιάζ της μέρας και διαλέξτε δύο τόνους σκουρότερες για το βραδινό μακιγιάζ..

 

Για το SugarMama,
Ειρήνη Ναλπαντίδου
Αισθητίκος - Κοσμητολόγος

Απόφοιτη ΤΕΙ Αθηνών
Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ

Η Ειρήνη Ναλπαντίδου στο fb

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…