Σεπτέμβρης: τέλος εποχής ή αρχή μιας καινούριας; Σεπτέμβρης: τέλος εποχής ή αρχή μιας καινούριας;
Τσατραφίλη Σταυρούλα Written by Σεπ 05, 2014

Σεπτέμβρης: τέλος εποχής ή αρχή μιας καινούριας;

Ποιες θεραπείες μπορώ να κάνω στο ινστιτούτο;

 

Καλωσορίζουμε το Σεπτέμβρη και μαζί του, θέλοντας και μη, αποχαιρετάμε σιγά σιγά το καλοκαίρι. Οι λόγοι για τους περισσότερους είναι πρακτικοί, όπως ότι σκοτεινιάζει νωρίτερα (πολύ νωρίτερα, δυστυχώς), ανοίγουν τα σχολεία και επομένως γονείς, παιδιά και δάσκαλοι πρέπει αναγκαστικά να επιστρέψουν στα θρανία, για τους περισσότερους τελειώνουν οι διακοπές τους και ίσως και μια μικροαλλαγή στον καιρό, μας προετοιμάζει για το φθινόπωρο. Παρόλα αυτά χωρίς τάσεις απογοήτευσης για τους λάτρεις του καλοκαιριού, μπορούμε άνετα να συνεχίσουμε τα μπάνια μας, αφού ζούμε σ' ένα πολύ όμορφο νησί και ευτυχώς υπάρχουν αρκετές απάνεμες παραλίες, που μπορούμε να κολυμπήσουμε με την πρώτη ευκαιρία.
Ας αφήσουμε όμως την ποιητική διάθεση και ας δούμε πιο βασικά και σχετικά με τη σελίδα μας, θέματα, που αφορούν την αισθητική και την υγεία μας, στο τέλος του καλοκαιριού.
Ο Σεπτέμβρης, μαζί με όλα όσα κουβαλάει και φέρνει, είναι ένας πολύ καλός μήνας, για να δείτε τον εαυτό σας! Όποιον ακούσεις το καλοκαίρι, θα σου πει «από Σεπτέμβρη θα κάνω αυτό, από Σεπτέμβρη θα κάνω το άλλο»...

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε από το Σεπτέμβριο στο ινστιτούτο;

Τον περίφημο βαθύ καθαρισμό προσώπου, που όλο το καλοκαίρι αναβάλατε (λανθασμένα βέβαια, γιατί ο βαθύς καθαρισμός γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου). Το δέρμα σας είναι «μπουκωμένο» από τη συχνή χρήση του αντιηλιακού και τις έντονες καλοκαιρινές εκκρίσεις, με αποτέλεσμα να πρέπει να καθαριστεί, για να «αναπνεύσει» και να «αναζωογονηθεί».

Μη επεμβατικές απολεπίσεις και peelings, προκαλώντας τη φυσική ανάπλαση του δέρματος, το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο, το θαλασσινό νερό και τα συχνά ντουζ, λόγω ζέστης. Τόσο το πρόσωπο, όσο και το υπόλοιπο σώμα σας, θα σας ευγνωμονούν για την ευεξία που θα τους χαρίσετε.

Ενυδατώση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!!! Είτε αυτή είναι απλή και επιφανειακή, είτε βαθύτερη, που βασίζεται σε πιο δραστικά συστατικά και μεθόδους, όπως τα αιθέρια έλαια της αρωματοθεραπείας, τον ιονισμό ή την ενέσιμη μεσοθεραπεία, η ενυδάτωση είναι ό,τι πιο σημαντικό πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί το δέρμα έχει αφυδατωθεί τόσο εσωτερικά από την έντονη καλοκαιρινή εφίδρωση, όσο και εξωτερικά, από τις υψηλές θερμοκρασίες, που διψά «απεγνωσμένα»! Ενυδατώστε το πρόσωπο και το σώμα σας, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, που θα σας υποδείξουμε στο HBT Τσατραφίλη, μετά από μία δωρεάν διάγνωση των αναγκών του δέρματός σας.

Ώρα για να ξεκινήσετε την αποτρίχωση με Laser, που μετανιώνατε όλο το καλοκαίρι, που δεν την ξεκινήσατε εγκαίρως μέσα στη χρονιά. Ε, ναι! Φέτος είναι η δική σας σειρά, να προετοιμαστείτε και να ξενοιάστε οριστικά, από τώρα για το επόμενο καλοκαίρι.

Αναθεώρηση του τρόπου διατροφής σας, λόγω του ότι όλο και κάτι παραπάνω θα τσιμπήσατε ή θα ήπιατε, τα ζεστά καλοκαιρινά βραδάκια. Ο Σεπτέμβρης είναι ο καλύτερος μήνας, για να μπούνε γερές διατροφικές βάσεις είτε κάποιος θέλει να χάσει βάρος είτε να ενισχύσει τον οργανισμό του και το ανοσοποιητικό του, προλαβαίνοντας τις γιορτές, αλλά και τα κρυολογήματα του χειμώνα.

Να φροντίσετε τα ταλαιπωρημένα άκρα σας και κυρίως τα πόδια σας. Το περπάτημα με γυμνά πόδια στην παραλία, αλλά και στο σπίτι, τα ανοιχτά παπούτσια που εκθέτουν το δέρμα στην αφυδάτωση είναι οι κύριοι λόγοι για τις σκασμένες φτέρνες. Η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι ένα ολοκληρωμένο spa pedicure, το οποίο περιλαμβάνει απολέπιση και ενυδάτωση, κάνοντας ξανά τις φτέρνες σας, σα μωρού.

Μετά από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι είναι τόσα πολλά, αυτά που παραμελήθηκαν το καλοκαίρι, που θα πρέπει να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας, ώστε να ξεκινήσετε να φροντίζετε και τον εαυτό σας. Μπορεί να τελειώνει σιγά σιγά μια εποχή, αλλά ξεκινάει μια καινούρια, πολλά υποσχόμενη, που πρέπει να την αντιμετωπίσετε με προγραμματισμό, αλλά και με πολύ θετική ενέργεια, που θα πηγάζει από μέσα σας.

Για το Sugar Mama,
Τσατραφίλη Σταυρούλα

ΚλινικήΔιαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc 

Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Αισθητικός - Κοσμητολόγος 
Πτυχιούχος ΤΕΙ Αθηνών
Επιστημονική Διευθύντρια Health and Beauty Center Tsatrafili
Δ/νση: Β. Καραπαναγιώτη 13, Μυτιλήνη. ΤΚ. 81100
Τηλ. / Fax: (+30) 22510 20111 
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Site: http://www.tsatrafili.gr

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…