14 Millions de Cris
Στρατήλα Ρένα Written by Ιουλ 30, 2017

14 εκατομμύρια κραυγές - 14 Millions de Cris (ντοκιμαντέρ)

Ενα ντοκιμαντέρ για τους καταναγκαστικούς γάμους κοριτσιών

Ο γάμος ανήλικων κοριτσιών, πριν κλείσουν τα 15 τους, αποτελεί φαινόμενο διαδεδομένο σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Οι γάμοι εκτελούνται με προσυμφωνημένους όρους εκμετάλλευσης μεταξύ των οικογενειών και με τα παιδιά.

Οι γάμοι με ανήλικες νύφες συνεχίζονται στη Νιγηρία παρά την απαγόρευση τους με νόμο. Η χώρα κατέχει παγκόσμια πρωτιά με το ποσοστό να ξεπερνά το 75% του συνολικών γάμων που πραγματοποιούνται.

Στην Αιθιοπία από το 1995 έχει τεθεί ως ηλικιακό όριο για τη νομιμότητα του γάμου το 18ο έτος. Παρά ταύτα τίποτα δεν έχει αλλάξει, ιδίως στις αγροτικές περιοχές της χώρας, όπου το 50% των γυναικών που παντρεύονται δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, οι γάμοι αποτελούν την επιθυμητή κάλυψη των οικονομικών αναγκών της οικογένειας του κοριτσιού. Ο υποψήφιος γαμπρός πληρώνει με μετρητά. Η τιμή συνυφασμένη και ανάλογη με την ηλικία του κοριτσιού, όσο πιο μικρή τόσο μεγαλύτερο το αντίτιμο.

«Ο πρόωρος γάμος θέτει τα κορίτσια σε αυξημένο κίνδυνο εγκατάλειψης του σχολείου, έκθεσης στη βία, στήν κακοποίηση και στην εκμετάλλευση, ή ακόμη και απώλειας της ζωης τους από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και άλλες επιπλοκές», δήλωσε εκπρόσωπος της Unicef.

Η ταινία πραγματεύεται το θέμα του εξαναγκαστικού γάμου ανηλίκων. Η μητέρα μιας 12χρονης μαθήτριας που συμφωνεί να παντρέψει την ανήλικη κόρη της με έναν εβδομηντάχρονο άντρα.

Το 20 λεπτό φιλμ φέρει τον συμβολικό τίτλο "Δεκατέσσερα εκατομμύρια κραυγές", καθώς έχει στόχο να μειώσει τον πόνο και τις κραυγές σχεδόν 14 εκατομμυρίων εφήβων κοριτσιών που αναγκάζονται από τις οικογένειές τους να παντρευτούν άνδρες που έχουν συνήθως την ηλικία του παππού τους.

Πρωταγωνιστούν: JULIE GAYET, ALEXANDRE ASTIER, PHILIPPE NAHON, ADELE GASPAROV

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…