Στρατήλα Ρένα Written by Απρ 04, 2018

Πασχαλινά αυγά: σύμβολο ζωής και υγείας!

Στην Ελλάδα, τα αυγά βάφονται κατά κύριο λόγο κόκκινα, παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη,(αν και δεν είναι ασυνήθιστη ποικιλία χρωμάτων ή και σχεδίων), ενώ σε άλλες χώρες τα αυγά βάφονται σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Και αρχίζουν να καταναλώνονται την Κυριακή του Πάσχα.

Οι γονείς προβληματίζονται για την ποσότητα και την ποιότητα των αυγών που θα φάνε τα παιδιά τους αυτές τις μέρες. Πάντα ακολουθούμε προσεχτικά τις οδηγίες των παιδιάτρων και δεν λειτουργούμε αυθαίρετα.

Όσο για την ποιότητα των αυγών σίγουρα τα ΑΒΓΑ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ είναι εγγύηση. Μιας και εκεί μπορούμε να βρούμε ότι ακριβώς ψάχνουμε, μια μεγάλη γκάμα ποιοτικών προϊόντων, αυγά βιολογικής γεωργίας, αυγά ελευθέρας βοσκής, αυγά με Ω3 , αυγά μικρά ή αυγά μεγάλα, πασχαλινά αυγά (για όσες δεν πετυχαίνετε )!

Μπορούμε να τα βρούμε πλέον στα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων super market, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.


3 

Το SugarMama.gr τα δοκίμασε για εσάς και ενθουσιαστήκαμε!! Ανακαλυψαμε και την πρωτοποριακή συσκευασία eggyplay, που εκτός από το να προστατεύει το αβγό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως παιχνίδι έχοντας την ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE. Έτσι, αγοράζοντας eggyplay μια μητέρα πετυχαίνει δυο στόχους: συμφιλιώνει το παιδί με το αβγό, (το οποίο συμφώνα με τους γιατρούς αποτελεί την πιο πλήρη τροφή) και παράλληλα του δίνει ένα λόγο να το ζητάει για να εμπλουτίσει τη συλλογή του από τουβλάκια. Αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει και δημιουργήστε διάφορες κατασκευές από τουβλάκια eggyplay, όπως κάστρα, πύργους, γέφυρες και σπιτάκια!

Και μην ξεχνάτε το Τσούγκρισμα των αυγών!!!

Σύμφωνα με την παράδοση το αβγό είναι σύμβολο ζωής και όπως σπάει κατά τη διαδικασία του τσουγκρίσματος, έτσι έσπασε και ο τάφος από τον οποίο βγήκε ο Χριστός.

Ετσι πριν την κατανάλωσή τους, ιδιαίτερα στο πασχαλινό τραπέζι, ο καθένας διαλέγει το δικό του αυγό και το τσουγκρίζει με αυτό άλλου. Όποιος έχει το αβγό που δεν έσπασε, το τσουγκρίζει στη συνέχεια με το αυγό τρίτου και ούτω καθεξής μέχρι να αναδειχθεί αυτός που έχει το πιο ισχυρό αυγό....

Και.. καλή Ανάσταση!!!

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…