Η λαμπάδα του νονού μου Η λαμπάδα του νονού μου
Στρατήλα Ρένα Written by Απρ 19, 2016

Η λαμπάδα του νονού μου

Μυρίζει Πάσχα.. οι ετοιμασίες του με γεμίζουν χαρά, όχι μόνο γιατί μαζί του έρχεται και άνοιξη αλλά γιατί είναι η μεγαλύτερη γιορτή των χριστιανών, είναι η άνοιξη κάθε χριστιανικής ψυχής.


Η Μεγάλη Εβδομάδα πάντα με πλημύριζε με μια γλυκιά μελαγχολία , άκουγα τις ψαλμωδίες και τα τροπάρια ενώ έπαιζα έξω από την εκκλησία της παλιάς μας γειτονιάς με τα παιδιά. Ανθισμένα παντού λουλούδια, οι μυρωδιές αξέχαστες.
Φορούσα πάντα καινούριο φόρεμα και λευκά παπούτσια με σοσόνια. Κρατώντας πάντα περήφανη την λαμπάδα μου.
Αυτή είναι η εικόνα των παιδικών μου χρόνων από το Πάσχα.

Το βασικότερο δώρο των νονών στα βαφτιστήρια τους είναι η λαμπάδα.

Ένα δώρο χριστιανικό και συμβολικό.

Το Πάσχα χαράζεται στην μνήμη των παιδικών μας χρόνων, διαλέξτε λαμπάδες παραδοσιακές και όχι τις σκέτες που συνοδεύουν παιχνίδια (πάρτε ξεχωριστά το παιχνίδι).

Μπορείτε να την φτιάξετε και μόνη σας εάν θέλετε κάτι μοναδικό.

6

Για μένα όση αξία έχει η λαμπάδα, τόση αξία έχει και το κουτί της- περιτύλιγμα. Πάντα θεωρούσα το δώρο μου καλό εάν υπήρχε ένα ιδιαίτερο περιτύλιγμα. Φυσικά ένα κατάλληλο διακοσμημένο κουτί μπορεί να χρησιμέψει ως αναμνηστικό κουτί της 1ης του λαμπάδας. Όπως ένα κουτί θα μπορούσε να «φορτωθεί» το μεγαλύτερο μέρος της διακόσμησης έτσι ώστε ένα μικρό παιδί να μην κρατεί μια βαριά λαμπάδα στην εκκλησία.

Νονοί μην παραλείψετε μαζί με την λαμπάδα να πάρετε και μια βάση χάρτινη για τον λαιμό της λαμπάδας (να μην καεί το παιδί).

Πως ξεκίνησαν όμως όλα;

Όλα ξεκίνησαν την Πρωτοχριστιανική περίοδο. Το άναμμα του κεριού αφορούσε το βάπτισμα των νέων μελών της εκκλησίας το οποίο τελούνταν πάντοτε τη νύχτα της Ανάστασης ή Κυριακή του Πάσχα, μετά από ένα διάστημα προετοιμασίας.

Η λαμπάδα είχε σημασία κατάνυξης και υποδοχής των νέων μελών: Συμβόλιζε το νέο φως του Χριστού, που θα φώτιζε πλέον την ψυχή του νεοφώτιστου, αλλά και τον ήλιο της Άνοιξης έχοντας βρει πλέον την πραγματική αλήθεια της ύπαρξης του. Επιπλέον, η λαμπάδα ήταν το σύμβολο του φωτός, που έφερε ο Χριστός, νικώντας το θάνατο με την Ανάστασή του.

Στο πέρασμα των χρόνων η Εκκλησία κράτησε το δεύτερο σκέλος του συμβολισμού που έχει να κάνει με την Ανάσταση του Χριστού.

Διαλέξτε την πιο ξεχωριστή την λαμπάδα για τα βαφτιστήρια και για όσους αγαπάτε , ετοιμαστείτε να δείτε μέσα από το άναμμα του κεριού την αλήθεια την δική σας και των αγαπημένων σας προσώπων, προσδοκώντας σε μία ανάσταση που θα γεμίζει φως τις ψυχές όλων των ανθρώπων.

Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε τις δίκες μας αγαπημένες λαμπάδες, από την συλλογή της Cinderella's creations
Μπορείτε να τις βρείτε εδώ:Cinderella's creations

Για το Sugar Mama,
Ρένα Στρατήλα

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…