Στρατήλα Ρένα Written by Νοε 17, 2020

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

5 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις μόνος/-η σου!

Όσο περνάνε οι μέρες, μπαίνουμε όλο και περισσότερο στο κλίμα των χριστουγέννων. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός απαιτεί συνεχώς την εύρεση νέων χριστουγεννιάτικων κατασκευών για να πλαισιωθεί σωστά και να προσδώσει μια αρμονικότητα στο σπίτι. Επειδή γνωρίζουμε πως μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν αρκεί για να νιώσεις χριστούγεννα, ψάξαμε για εσένα και συγκεντρώσαμε μερικές πολύ χρήσιμες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Αν λοιπόν, σου αρέσουν οι κατασκευές DIY ή απλά θες να δημιουργήσεις κάτι όμορφο για το σπίτι, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, εμείς σου έχουμε την λύση. Παρακάτω θα βρεις 5 must ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές που υπόσχονται να ομορφύνουν πραγματικά τον χώρο του σπιτιού σου και να ταιριάξουν με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης και αν ακολουθείς.

1. Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με συρμάτινη κρεμάστρα
Image Credits | Pinterest, Etsy.com
Το χριστουγεννιάτικο στεφάνι δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξουμε τον πιο εύκολο τρόπο να δημιουργήσεις το δικό σου χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Μπάλες
Συρματινη κρεμάστρα
Στολίδια

Πάρε μια συρματινη κρεμάστρα και δημιούργησε με αυτήν έναν κύκλο, χωρίς να χαλάσεις την θηλιά της. Στη συνέχεια, πέρνα μια μια τις μπάλες και τα στολίδια που θέλεις μέχρι να γεμίσει ο κύκλος. Κλείσε τον κύκλο στο σημείο της θηλιάς και κρέμασε το στεφάνι σου στην πόρτα ή στο τοίχο σου!

2. Χριστουγεννιάτικη σύνθεση τοίχου

Συνεχίζουμε στις ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές με μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση τοίχου. Είναι μια πολύ απλή κατασκευή που μπορεί να αναδείξει τον χώρο σου και να προσδίδει μια αίσθηση πληρότητας στην χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου.

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:

1 Μακρόστενο ξύλο
Στολίδια
Πετονιά
Διάλεξε τα στολίδια που σου αρέσουν και δέσε τα με πετονιά. Σε ένα μακρόστενο ξύλο δέσε τα στολίδια με την πετονιά, όσο πιο ακανόνιστα μπορείς. Είναι σημαντικό κάθε στολίδι να βρίσκεται σε διαφορετικό μήκος, ώστε να δημιουργήσεις μια εντελώς ακανόνιστη σύνθεση, που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο.

3. Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου με ξύλα

Μια πανεύκολη κατασκευή που μπορείς να κάνεις μόνος σου στο σπίτι είναι να δημιουργήσεις ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου με ξύλα. Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα με αρκετά χαμηλό κόστος και πολύ γρήγορα εκτελέσιμη. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι να συγκεντρώσεις όμορφα λεπτά ξύλα και να έχεις αρκετή φαντασία.

Το μυστικό για να πετύχει η συνταγή είναι να αρχίσεις να τοποθετείς τα ξύλα από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ορίσεις το κατάλληλο ύψος. Πρέπει να έχεις υπόψη σου πως στο κάτω μέρος τοποθετούμε τα πιο μακριά και μεγάλα ξύλα, ενώ όσο ανεβαίνουμε το μήκος τους θα πρέπει να μικραίνει.

Όσον αφορά το στολισμό του δέντρου σου, θα πρέπει να σκεφτείς τι στυλ θες να του δώσεις. Τα στολίδια που θα τοποθετήσεις στα ξύλα του δέντρου σου θα πρέπει να έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνεται μια όμορφη αντίθεση με τον τοίχο. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις μπάλες σε ίδιες αποχρώσεις με τον τοίχο, καθώς δεν θα φαίνονται και το δέντρο σου δεν θα είναι όσο εντυπωσιακό όσο θές να το κάνεις. Στην φωτογραφία έχουν χρησιμοποιηθεί άσπρα αντικείμενα, σε άσπρο ντεκόρ και γκρι τοίχο. Αντίστοιχα, στο δικό σου δέντρο θα πρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου ταίριασμα!

Ακόμη μια ιδέα- παραλλαγή που μπορείς να δημιουργήσεις είναι η εξής!

4. Ξύλινο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στις πιο δημοφιλείς ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές ανήκει και η κατασκευή δέντρου από παλέτες. Είναι μια τάση που έρχεται τα καταρρίψει την παράδοση του κλασικού χριστουγεννιάτικου δέντρου που στολίζαμε τόσα χρόνια. Η κατασκευή είναι εύκολη, δεν απαιτεί αρκετό χρόνο, θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ή να ξέρεις κάποιον που να γνωρίζει να χειρίζεται εργαλεία για να κόψεις τις παλέτες και να ανοίξεις τρύπες.

Αφού ολοκληρωθεί η προετοιμασία, την συναρμολόγηση μπορείς να την πραγματοποιήσεις και μόνος/η σου χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες, θα πρέπει να ξεκινήσεις από την βάση, με έναν σταυρό, ώστε να είναι σταθερή η κατασκευή σου.

Αφού ολοκληρώσεις την διαδικασία, το δέντρο σου θα μοιάζει κάπως έτσι.

Τοποθέτησε την κατασκευή σου σε όρθια στάση και άρχισε να γυρίζεις τις παλέτες σε ακανόνιστες γωνίες.

Σε αυτό το σημείο μπορείς να αρχίσεις να στολίζεις το δέντρο σου με μπάλες και διακοσμητικά που σου αρέσουν. Αυτό το στάδιο απαιτεί φαντασία, οπότε προσπάθησε να φτιάξεις κάτι μοναδικό. Μπορείς να βάλεις λαμπάκια, αλλά μπορείς να τοποθετήσεις και ρεσώ στις άκρες κάθε παλέτας! Ίσως δυσκολευτείς στην αρχή στην κατασκευή με τις παλέτες, αλλα είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

5. Μια εναλλακτική πρόταση για ξύλινο δέντρο

Η ιδέα που θα σου παρουσιάσουμε τώρα μπορεί να είναι επίσης λίγο πιο δύσκολη κατασκευαστικά, αλλά συγκαταλέγεται στις καλύτερες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στο must have σε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Είναι ένα πολύ εναλλακτικό δέντρο που μπορείς να στολίσεις στο σπίτι σου και ίσως πολύ διαφορετικό από αυτά που έχεις συνηθίσει. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της κατασκευής είναι ότι δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Συνεπώς, θεωρείται μια ιδανική επιλογή για μικρά σπίτια ή διαμερίσματα που δεν έχουν την πολυτέλεια να στολίσουν κάποιο εντυπωσιακό ντεκόρ ή κάποιο μεγάλο δέντρο.

Για την κατασκευή μπορεί να θεωρηθεί μέτριας δυσκολίας. Εξαρτάται πάντα με το πόσο εξοικειωμένος/η είσαι με τον κατασκευαστικό κλάδο. Θα σου παρουσιάσουμε την πιο εύκολη λύση που μπορείς να επιλέξεις για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη.

Όπως βλέπεις και στην εικόνα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να προμηθευτείς μια παλέτα. Με ένα μολύβι ή στυλό, σχεδίασε το δέντρο σου στην παλέτα και κόψε τα ξύλα προσεκτικά. Μόλις δημιούργησες το δέντρο σου!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το περίσσευμα για να δημιουργήσεις τα ραφάκια στο δέντρο σου, που θα σου επιτρέψουν να τοποθετήσεις όμορφα μικρά στολίδια και χριστουγεννιάτικα αντικείμενα. Φυσικά μπορείς να βάψεις το δικό σου δέντρο σε ότι χρώμα επιθυμείς.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορείς να στολίσεις το δέντρο σου με οτιδήποτε επιθυμείς! Φυσικά, δεν θα χρειάζεται να το κατασκευάζεις κάθε χρονιά. Μπορείς να το φτιάξεις και να το αποθηκεύσεις μαζί με τα υπόλοιπα στολίδια. Όχι και άσχημα ε;

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…