Πως ένα πορτοκάλι διακοσμεί το τραπέζι μας και ταυτόχρονα αρωματίζει το ποτό μας! Πως ένα πορτοκάλι διακοσμεί το τραπέζι μας και ταυτόχρονα αρωματίζει το ποτό μας!
Σμαράγδα  Μπόλκα Written by Δεκ 18, 2015

Πως ένα πορτοκάλι διακοσμεί το τραπέζι μας και ταυτόχρονα αρωματίζει το ποτό μας!

Μια όμορφη ιδέα, για διακόσμηση του γιορτινού μας τραπεζιού, είναι να πάρουμε μερικά πορτοκάλια και να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη διακοσμώντας τα.


Μη φοβηθείτε να χαράξτε πάνω τους όποιο σχήμα θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να καρφώσετε πάνω τους γαρίφαλο για πιο έντονο σχήμα και φυσικά άρωμα!
Ακόμη μια όμορφη ιδέα για διακόσμηση με κύριο συστατικό το πορτοκάλι είναι τα κεριά! Βγάζοντας την φλούδα από ένα πορτοκάλι μπορούμε να φτιάξουμε θήκες για κεράκια τύπου ρεσό και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας δίνοντας του μια πιο ζεστή νότα και άρωμα πορτοκαλιού.

orange1

Και τώρα που φτιάξαμε τη διακόσμηση μας τι θα κάνουμε με τις φλούδες πορτοκαλιού που περίσσεψαν;

orange2

Μα φυσικά ζεστό κρασί! Το τέλειο ρόφημα για τις κρύες νύχτες (ή μέρες!) του χειμώνα. Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε αρώματα και γεύση.

Συνταγή:
Για 1.5 λίτρο κρασί (κατά προτίμηση ξηρό κόκκινο) θα χρειαστούμε:
 Χυμό από 1 λεμόνι
 Χυμό από 1 πορτοκάλι
 1 κουταλιά σούπας κανέλα
 ½ κουταλιά σούπας γαρίφαλο
 ½ κουταλιά σούπας μοσχοκάρυδο
 Μέλι, χυμό μήλου,
 Φέτες και φλούδες από πορτοκάλι (από αυτά που διακοσμήσαμε!) και
ξυλάκια κανέλας
(Τα υλικά και ειδικά το μέλι μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός)

Για να φτιάξετε το τέλειο ζεστό κρασί απλά προσθέστε όλα τα υλικά μαζί και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά προσέχοντας να μην βράσει. Μόλις το κρασί αρχίσει να αχνίζει το ποτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Σερβίρετε αφήνοντας τα μπαχαρικά και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας για διακόσμηση. Απολαύστε!

Για το Sugar Mama,

Μπόλκα Σμαράγδα

Dietitian - Nutritionist (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος)

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…