Στρατήλα Ρένα Written by Οκτ 29, 2019

7 καταπληκτικές ιδέες για vintage κρεβατοκάμαρες με στυλ!

Το vintage ύφος διακόσμησης είναι μια πολύ διαφορετική τάση, σε σχέση με τα υπόλοιπα στυλ που επικρατούν σήμερα.

 

Όταν τα περισσότερα περιοδικά μόδας και οι διακοσμητές προτείνουν λιτούς χώρους και απλές, αυστηρές γραμμές, το vintage έρχεται να μας θυμίσει ότι η διακόσμηση μπορεί να παραμείνει μοδάτη, ακολουθώντας άλλους κανόνες. Κάπως έτσι συναντάμε καταπληκτικές συνθέσεις για vintage κρεβατοκάμαρες σε ρουστίκ, ρετρό και ρομαντικά στυλ διακόσμησης. Τέτοιου είδους ιδέες έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ, καθώς ξεφεύγουν από κάθε τι συνηθισμένο και προτείνουν μια διακόσμηση που θυμίζει άλλη εποχή.

Συγκεκριμένα, αυτό που σήμερα αποκαλούμε vintage, δεν είναι άλλο από το στυλ που αναπτύχθηκε κατά το χρονικό διάστημα 1930- 1950. Όπως καταλαβαίνεις, την εποχή εκείνη τα έπιπλα δεν ήταν μινιμαλιστικά, οι τοίχοι δεν παρουσίαζαν περίτεχνα σχέδια γυψοσανίδας και στις οροφές δεν υπήρχαν κρυφά συστήματα φωτισμού. Αντιθέτως, η διακόσμηση περιελάμβανε βαριά έπιπλα, διάφορα στοιχεία από ξύλο και περίτεχνα υφάσματα, όπως δαντέλες και τούλια. Όμως, ας δούμε πιο αναλυτικά μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία διακόσμησης για vintage κρεβατοκάμαρες για να εμπνευστείς.

1. Vintage τεχνοτροπίες τοίχου
Το πρώτο βήμα που πρέπει να σκεφτείς, είναι πώς θα κάνεις τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας σου να μοιάζουν πιο παλιάς εποχής. Το μυστικό εδώ είναι να ξεφύγεις από ιδέες που μοιάζουν μοντέρνες σήμερα. Για παράδειγμα, αν βάψεις έναν τοίχο του δωματίου βιολετί και τους υπόλοιπους τιρκουάζ, καταλαβαίνεις πως δε βρίσκεσαι σε καλό δρόμο για να διακοσμήσεις το δωμάτιο σε vintage ύφος. Μια ιδέα για να μοιάζουν οι τοίχοι πιο παλιοί είναι να βαφούν με υφή και όψη τούβλου, μια τάση που συναντάμε και στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης. Επίσης, μπορείς να επενδύσεις τους τοίχους με ξύλο, αλλά κάτι τέτοιο θα σου κοστίσει αρκετά ακριβά.

Μια τρίτη ιδέα είναι να βάψεις τους τοίχους σου με τεχνοτροπία, ώστε να μοιάζουν παλιοί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ουδέτερα χρώματα, κάτι μεταξύ λευκού, μπεζ και αποχρώσεων του γκρι. Οι τεχνοτροπίες τοίχου με σφουγγάρι είναι ιδανικές για το vintage αποτέλεσμα που επιθυμείς να έχεις. Τέλος, θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κάποια ταπετσαρία για τους τοίχους, η οποία να έχει το μοτίβο που επιθυμείς. Η ιδέα αυτή θα σου εξοικονομήσει χρήματα, ενώ είναι και πολύ εύκολη στην εφαρμογή.

2. Ξύλινα πατώματα
Το θετικό σε αυτό το στοιχείο είναι πως έτσι κι αλλιώς πάρα πολλά σπίτια έχουν ξύλινα πατώματα, οπότε δε χρειάζεται να αλλάξουν κάτι. Το ξύλινο πάτωμα είναι μια διαχρονική και πάρα πολύ όμορφη επιλογή. Ιδιαίτερα αν αποτελείται από φυσικό ξύλο σε σκούρες αποχρώσεις, δεν του λείπει τίποτα για να θεωρηθεί απολύτως κατάλληλο για vintage κρεβατοκάμαρες. Σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές για υλικά κατασκευής δαπέδου, τόσο για υπνοδωμάτια, όσο και για κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Δάπεδα από πλακάκια, φελλό και πατητή τσιμεντοκονία είναι απλώς μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές.

Ωστόσο, το ξύλο έχει μια ζεστή χάρη που σε συντροφεύει. Είναι ιδανικό για να σχεδιάσεις μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού, δηλαδή ένα στυλ αντιπροσωπευτικό του vintage ύφους. Επίσης, αν το ξύλινο δάπεδο της κρεβατοκάμαρας σου έχει ατέλειες, ρόζους ή άλλα σημάδια, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Όσο λιγότερο επιτηδευμένο μοιάζει το αποτέλεσμα της διακόσμησης, τόσο το καλύτερο. Λοιπόν, μην καλύπτεις ολόκληρο το δάπεδο με μοκέτες, αλλά φρόντισε να χαρείς τη φυσική ομορφιά του, χωρίς να νιώθεις τύψεις.

3. Vintage χαλιά & κουρτίνες
Τι μπορείς να κάνεις, αν δεν έχεις ξύλινο πάτωμα στην κρεβατοκάμαρα σου, αλλά θέλεις να τη διακοσμήσεις σε vintage ύφος; Η προφανής λύση είναι να αλλάξεις δάπεδα, αλλά δύσκολα λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση, καθώς κοστίζει αρκετά. Η επόμενη λύση είναι, φυσικά να τοποθετήσεις χαλιά για να καλύψουν το πάτωμα. Όμως, πώς μοιάζει ένα vintage χαλί; Ένας τρόπος να το μάθεις, είναι να αναλογιστείς με τι χαλιά διακοσμούσε το σπίτι της η γιαγιά σου. Ένας άλλος τρόπος είναι να θυμάσαι μερικές βασικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, τα χαλιά σε ρετρό στυλ μπορούν να έχουν περίτεχνα σχέδια και θερμά χρώματα σε διάφορες αποχρώσεις. Οι σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου είναι κλασική επιλογή για την τοποθέτηση χαλιών.

Επίσης, οι αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου είναι επιλογές που αξίζει να εξετάσεις. Άλλο ένα στοιχείο που μπορείς να αναζητήσεις για να έχεις χαλιά σε vintage ύφος είναι τα κρόσσια στις άκρες. Σίγουρα, οι σύγχρονες τάσεις της μόδας δε δίνουν ιδιαίτερη βάση στο στοιχείο αυτό, ωστόσο πριν από μερικά χρόνια τα κρόσσια στα χαλιά ήταν must στοιχείο. Όσο για τις κουρτίνες σου, ισχύουν περίπου οι ίδιοι κανόνες με τα χαλιά για vintage κρεβατοκάμαρες. Βαριά υφάσματα με περίτεχνα σχέδια και βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου, καφέ και πράσινου είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που έχεις.

4. Vintage καθρέφτης
Ο καθρέφτης είναι ένα σημαντικότατο στοιχείο για τη διακόσμηση όλων των δωματίων. Κάθε στυλ μπορεί να έχει τις δικές του γραμμές, χρώματα και σχέδια, αλλά η ύπαρξη καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο είναι μια ιδέα που ποτέ δε φεύγει από τη μόδα. Ο λόγος είναι ότι πέρα από την πρακτική του αξία, δηλαδή το να βλέπουμε το είδωλο μας, έχει και υψηλή αισθητική αξία. Ο καθρέφτης είναι το κυριότερο στοιχείο που βοηθά στην ανάδειξη των διαστάσεων ενός χώρου. Με άλλα λόγια, έχει την τάση να δείχνει το χώρο μεγαλύτερο, κάτι που μερικές φορές θεωρείται πολύ σημαντικό.

Όμως, ποιοι καθρέφτες ταιριάζουν στις vintage κρεβατοκάμαρες; Οι πιο πιστές vintage κρεβατοκάμαρες χρειάζονται έναν καθρέφτη σε κυκλικό σχήμα, ο οποίος μπορεί να έχει διάφορα ανάγλυφα σχέδια, αν το επιθυμείς. Επίσης, μπορεί ο καθρέφτης σου να συνδυάζεται με ένα παλιό έπιπλο τουαλέτας ομορφιάς, το οποίο ολοκληρώνει το σύνολο αρμονικά. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να βάψεις το πλαίσιο του καθρέφτη σου σε αποχρώσεις που μοιάζουν ξεθωριασμένες, ώστε να μοιάζει περισσότερο με αντίκα από άλλη εποχή.

5. Υφάσματα στον ουρανό του κρεβατιού
Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα ποικίλα υφάσματα, οι δαντέλες και τα τούλια έχουν από μόνα τους την ιδιότητα να σε μεταφέρουν σε μια περασμένη εποχή. Όμως, σε διακοσμήσεις ρουστίκ, ρετρό, ρομαντικές και όποιο άλλο vintage στυλ σου αρέσει, τα υφάσματα δεν είναι μόνο για τα χαλιά και τις κουρτίνες. Αν έχεις κρεβάτι με ουρανό, τότε γιατί να μην τον διακοσμήσεις με μακριά υφάσματα που φτάνουν ως το πάτωμα; Η όψη της κρεβατοκάμαρας θα γίνει πιο εντυπωσιακή και πιο γεμάτη, κάτι που είναι ζητούμενο στις vintage κρεβατοκάμαρες. Φυσικά, αν δεν έχει ουρανό το κρεβάτι, μπορείς να στηρίξεις κάποια ελαφριά υφάσματα στην οροφή, έτσι ώστε να απολαύσεις αυτά που έχει να σου προσφέρει η ιδέα, χωρίς να σου κοστίσει πολύ.

6. Vintage φωτιστικά
Μήπως είναι ώρα για μια αλλαγή στο φωτιστικό του κομοδίνου σου; Μια αλλαγή τέτοιου είδους έχει μεγάλη αισθητική αξία, αλλά δεν κοστίζει πολύ, οπότε ίσως σε συμφέρει να το σκεφτείς. Σήμερα κυκλοφορούν πολλά μικρά φωτιστικά που μοιάζουν σαν έργα τέχνης. Μπορούν να έχουν τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων, ακόμα και κατασκευαστικών υλικών. Τι έχουμε να σου προτείνουμε για να διακοσμήσεις vintage κρεβατοκάμαρες; Θα σου προτείναμε ένα φωτιστικό με αρκετά λιτό σχήμα, αλλά όχι μινιμαλιστικό.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχει μεταλλική βάση σε σκούρα απόχρωση, η οποία μοιάζει αρκετά σταθερή και στιβαρή. Όσο για το κάλυμμα του φωτιστικού, θα σου προτείναμε κάποιο ανοιχτόχρωμο ύφασμα, το οποίο επιτρέπει στο φως να διαχέεται στο χώρο σου. Αντιθέτως, θα σου συστήναμε να αποφύγεις πολύ έντονα χρώματα, όπως το ανοιχτό πράσινο, το φούξια, ή το κόκκινο της φωτιάς. Τα χρώματα αυτά δε θυμίζουν τη μόδα μιας παλιάς εποχής, αλλά τη μόδα των τελευταίων δεκαετιών.

7. Αναλογικό ρολόι τοίχου
Πολλά νοικοκυριά έχουν εγκαταλείψει αυτή την ιδέα, ως ξεπερασμένη. Ωστόσο, το ρολόι τοίχου μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα μοναδικό διακοσμητικό στοιχείο, αν επιλεγεί με προσοχή. Γιατί σου προτείνουμε το αναλογικό ρολόι; Μα φυσικά, γιατί σχεδιάζουμε μια vintage διακόσμηση κρεβατοκάμαρας και δε χρειαζόμαστε συσκευές τελευταίας τεχνολογίας για τη διακόσμηση. Ένα μεγάλο ρολόι κυκλικού σχήματος σε γήινες αποχρώσεις θα πρέπει να κάνει τη δουλειά σου μια χαρά. Βέβαια, αν οι αριθμοί πάνω στο ρολόι μοιάζουν καλλιγραφικοί και τα χρώματα είναι κάπως ξεθωριασμένα, ακόμα καλύτερα. Αν θέλεις, μπορείς να συνδυάσεις το ρολόι τοίχου σου με ένα όμορφο έργο τέχνης σε γήινα χρώματα. Ο συνδυασμός θα αναδείξει κάθε είδους vintage κρεβατοκάμαρες και θα εντυπωσιάζει κάθε φορά που το παρατηρείς.

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…