Ο Ήλιος κι ο Αέρας Ο Ήλιος κι ο Αέρας
Γιώτα Κοτσαύτη Written by Ιουν 24, 2014

Ο Ήλιος κι ο Αέρας

 

Ο Αέρας θύμωσε,

με τον Ήλιο μάλωσε.

 

 

Ο Αέρας έλεγε:

«Είμαι δυνατότερος!»

Και ο Ήλιος έλεγε:

«Σε περνώ στη δύναμη!»

Ένας γέρος άνθρωπος

με τη μαύρη κάπα του

στο χωράφι πήγαινε.

Ο Αέρας λάλησε:

«Όποιος έχει δύναμη

παίρνει από το γέροντα

τη χονδρή την κάπα του!»

Φύσηξε, ξεφύσηξε,

έσκασε στο φύσημα’

άδικος ο κόπος του.

Κρύωσεν ο γέροντας

και διπλά τυλίχθηκε

στη χονδρή την κάπα του!

Και ο Ήλιος λάλησε:

«Όποιος έχει δύναμη

παίρνει από το γέροντα

τη χονδρή την κάπα του!»

Έφεξεν ολόλαμπρος’

καλοσύνη σκόρπισεν,

έβγαλεν ο γέροντας

τη χονδρή την κάπα του.

Πάλι ξαναλάλησε:

«Άκουσε και μάθε το’

σε περνώ σε δύναμη,

γιατί πας με το κακό

κι εγώ πάω με το καλό!»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ

kotsauti-giota1

 

Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα) ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.
Ένας εικονογράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση αυτό.
Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1

 

Τη σημερινή εικόνα έκανε η Στέλλα Αντωνιάδου.

 

2

Το όνομά μου είναι Στέλλα Αντωνιάδου και γεννήθηκα ο 1989 στον Χολαργό Αττικής . Τελείωσα το λύκειο το 2007. Μεταξύ 2007 και 2010 σπούδασα στον ΑΚΤΟ στο τμήμα σκίτσο/comics/cartoon και τώρα βρίσκομαι στο πέμπτο έτος του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας. Τα ενδιαφέροντά μου είναι κυρίως η ζωγραφική, τα comics και η εικονογράφηση.

https://www.facebook.com/stellaantoniadouartwork?fref=ts

Για τοSugarMama,
με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.




instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…