Στρατήλα Ρένα Written by Ιαν 02, 2020

Αγελαδινό ή γάλα καρύδας για μωρά και νήπια;

Είναι τα εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα καλύτερα από ότι το αγελαδινό γάλα για τα μωρά και τα νήπια;

Οι απόψεις διίστανται! Σύμφωνα με έρευνα του Νοσοκομείου του Αγίου Μιχαήλ στο Τορόντο, τα παιδιά που δεν πίνουν αρκετό αγελαδινό γάλα ή αυτά που πίνουν γάλα φυτικής προέλευσης, έχουν μικρότερο ύψος. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει, επειδή εκτός από το γάλα σόγιας, όλα τα άλλα γάλατα δεν διαθέτουν σχεδόν καθόλου πρωτεΐνες, ενώ μόνο το γάλα καρύδας περιέχει αρκετά λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού. Δύο ποτήρια αγελαδινού γάλακτος, για παράδειγμα, περιέχουν περίπου 16 γραμμάρια πρωτεϊνών, που καλύπτουν κατά 100% τις ημερήσιες πρωτεϊνικές ανάγκες ενός τρίχρονου παιδιού, ενώ δύο ποτήρια γάλακτος αμυγδάλου περιέχουν μόνο 4 γραμμάρια, δηλαδή το 25% των καθημερινών αναγκών του σε πρωτεΐνες. Αν το παιδί αυτό δεν παίρνει τις υπόλοιπες πρωτεΐνες από άλλες τροφές, γεγονός πολύ δύσκολο βέβαια να συμβεί, τότε «φρενάρεται» η καθ’ ύψος ανάπτυξή του.

Εδω ιδιότητες του:
Γάλα αμυγδάλου: Περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπος 2,2%. Δεν περιέχει λακτόζη, χοληστερόλη, γλουτένη, και ζάχαρη. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το γάλα αμυγδάλου δεν περιέχει πρόσθετο αλάτι ή ζάχαρη και είναι το ιδανικό υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος. Έχει ωραία γεύση και υπάρχει είτε φυσικό είτε με σιρόπι αγαύης.

Μια απόφαση που θα την πάρετε με το παιδίατρο σας τελικά ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σας.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…