Στρατήλα Ρένα Written by Ιουν 01, 2019

Γιατί πρέπει το παιδί μου να τρώει σαλάτα;

Τα φρούτα και τα λαχανικά μας κάνουν καλό!

Κατ’ αρχήν καθιστούμε σαφές ότι τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αρκετά φρούτα/λαχανικά, διότι παίζουν σημαντικό ρόλο ως πηγές βιταμινών Α και C (απαραίτητες για την καταπολέμηση ιώσεων και κρυολογημάτων), ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών. Τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

▶ Οι φυτικές ίνες
Είναι ένα συστατικό πολύ σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς βοηθά στην καλύτερη εντερική λειτουργία και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ένα πρόβλημα που συναντάμε τακτικά σε μικρά παιδάκια.
Και να μην ξεχνάμε πως η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων, υπέρτασης, διάφορων μορφών καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων.

▶ Πολύτιμα θρεπτικά συστατικά
Απαραίτητα για τους παιδικούς οργανισμούς τα αντιοξειδωτικά συστατικά (βιταμίνη C και Ε, φυλλικό οξύ, λυκοπένιο, α- και β- καροτένιο και άλλα).

▶ Για να σταθεροποιηθεί το βάρος
Μελέτες δείχνουν ότι μια σαλάτα εμπλουτισμένη με μια καλή πηγή πρωτεΐνης μας βοηθά να μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση θερμίδων την υπόλοιπη μέρα.

▶ Μια ευκαιρία για να προσθέσεις στη διατροφή του ποιοτικά λιπαρά
Όπως τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και το αβοκάντο, τα οποία μάλιστα βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των ευεργετικών φυτοχημικών όπως το λυκοπένιο και η λουτεΐνη.

▶ Μια πηγή ενυδάτωσης το καλοκαίρι
Τα φρούτα και τα λαχανικά σε μεγάλο μέρος τους απαρτίζονται από υγρά και έτσι συνεισφέρουν στη φυσική ενυδάτωση του οργανισμού.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/27cc8d48e9821c93f3cbc3de2843b5a5.jpg
Παιδί & Κόσμος
cache/resized/5e1824a50142f79bc299e7ddd5712951.jpg
Μέλλουσες Μαμάδες

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…