6 βασικοί λόγοι για να είμαστε ευγενικοί!!! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ
Εύη Κατράνα Written by Ιαν 06, 2015

6 βασικοί λόγοι για να είμαστε ευγενικοί!!!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ
6 ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ!!!

 

Όλοι οι Αρχαίοι προγονοί μας και κυρίως αυτοί που μας διδάξαν την ανοχή στη συμπεριφορά των
συνανθρώπων μας , καθώς και την ώριμη σκέψη κατόπιν δράσης , όπως ο Αριστοτέλης Πλάτωνας ,και πολλοί άλλοι ,διαλαλούσαν ότι πίσω από καθετί υπάρχει πάντα ένας απώτερος σκοπός και στόχος !.Αν αυτό μας φαντάζει απίθανο , ακατόρθωτο στις μέρες μας για κάτι τόσο ανιδιοτελές όπως η ευγένεια , οι έρευνες δείχνουν πως το να είμαστε ευγενικοί -και να γαλουχούμε τα παιδιά μας έτσι –κάνει καλό , κυρίως σε μας !!!

1 . ΕΊΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ !
Ερευνες έχουν δείξει ότι λίγες ώρες μετά την γέννηση τους , τα βρέφη δείχνουν ευασθησια απέναντι στην αγωνία των άλλων -στο άκουσμα και μόνο του κλαμματος άλλου μωρών είναι αρκετό για να αρχίσουν τα ίδια να κλαίνε !Επίσης αντιλαμβάνονται εντονότερα τα συναισθήματα της μητέρας κυρίως όταν αυτή είναι θλιμμένη ή βρίσκεται σε συναισθηματική φόρτιση .
Έτσι λοιπόν το να συμπάσχουμε με ένα άλλο ον , ακόμη και αν ενισχύεται με την εκπαίδευση αποτελεί μια έμφυτη ανθρώπινη ικανότητα και είναι μέρος της συναισθηματικής νοημοσύνης που όλοι μας έχουμε άλλοι λίγοι καλλιεργούμε σε βάθος !

2. ΜΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ
Μελέτη επιστημόνων που αφορά πρωτεύοντα θηλαστικά έχει αποδείξει ότι αναμμεσα στα ζώα και δη σε αυτά της ίδιας κοινότητας και οικογενείας υπάρχουν στενοί δεσμοί αλληλοβοηθείας , εμπιστοσύνης και μοιράσματος των εργασιών !Οι ηθολόγοι -επιστήμονες που μελετούν συγκεκριμένα τη συμπεριφορά των ζώων-- έχουν διαπιστώσει ότι οι μεγαλύτεροι Πίθηκοι είναι υπερβολικά προσεκτικοί και περιποιητικοί απέναντι σε νεαρά μέλη άλλά κυριως σε αυτά που έχουν αναπηρία και τις ανάγκες τους , όταν αυτά ανήκουν στην ομάδα τους .
Καιρός λοιπόν να μάθουμε κανόνες συμπεριφοράς από τα ζώα !!!!!

3.ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ !

Τα "κοινωνικα " παιδιά , αυτά που δείχνουν συμπόνια και είναι περιποιητικά απέναντι στα άλλα , τείνουν να έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις , ανεξάρτητα του γεγονότος ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους περισσότερους !τα οφέλη είναι μεγάλα και σαφή : μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και καλύτερη εικόνα για το σχολείο και δη για την κοινωνία και τους θεσμούς της !.

4.ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ !
Το να προσφέρουμε βοήθεια μέσα από εθελοντικές οργανώσεις είναι κάτι που σε βάθος χρόνου έχει εξίσου θετικά αποτελέσματα για μας τους ίδιους .Βοηθά και ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας , την αντοχή μας σε αντίξοες συνθήκες (ψυχικές & σωματικές),
καταπολεμά την νόσο του ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ , και μειώνει τις περιπτώσεις θνητότητας σε άντρες και γυναίκες , εξάλλου μια από τις βασικότερες αρχές της Χριστιανικής Πίστης μας είναι το "βοηθάτε & αγαπάτε Αλλήλους !"!

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ !

1. ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ στους γύρω σας !
2. ΠΡΟΣΦΕΡΤΕ φαγητό σε έναν άστεγο !
3. ΒΟΗΘΗΣΤΕ έναν ηλικιωμένο να περάσει σ το δρόμο !
4. ΔΩΡΊΣΤΕ ΠΑΛΙΑ ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ σε Εκκλησία ή σε ένα Ίδρυμα !
5. ΠΕΙΤΕ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" σε κάποιον που σας εξυπηρέτησε !
ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ !!

Για το Sugar Mama,

Ευη Κατράνα

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…