Παρένθετη μητρότητα στην Ελλάδα Παρένθετη μητρότητα
Στρατήλα Ρένα Written by Ιουλ 18, 2017

Παρένθετη μητρότητα στην Ελλάδα

Παρένθετη Μητρότητα
Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας και Παρένθετη μητρότητα

Το κέντρο μας υπερηφανεύεται ότι βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα κέντρα γονιμότητας στον κόσμο, που έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν όλες τις πτυχές της παρένθετης μητρότητας.


Ο Dr Ιωάννης Γιακουμάκης και η ομάδα του έχουν την εμπειρία να βοηθήσουν τους ασθενείς που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί μέσω αυτής της διαδικασίας.Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την παρένθετη μητρότητα.

Η παρένθετη μητρότητα βρίσκει εφαρμογή μόνο σε ζευγάρια στα οποία η γυναίκα δεν είναι δυνατόν να κυοφορήσει λόγω ιατρικών προβλημάτων, όπως :

Συγγενής απουσία μήτρας
Συγγενείς ανωμαλίες διάπλασης της μήτρας
Πολλαπλά ινομυώματα της μήτρας
Ιατρικές παθήσεις που καθιστούν την εγκυμοσύνη επικίνδυνη για τη ζωή μιας γυναίκας, όπως οι συγγενείς καρδιοπάθειες
Περιπτώσεις πολλαπλών αποβολών
Επιλεγμένες περιπτώσεις πολλαπλών αποτυχιών σε προηγούμενες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στο Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας εφαρμόζεται η μέθοδος «υποδοχής» -που επιτρέπεται από το Ελληνικό δίκαιο- κατά την οποία χρησιμοποιούνται τα ωάρια της παραγγέλουσας μητέρας ή δανεικά ωάρια. Επομένως η παρένθετη μητέρα δεν σχετίζεται γενετικά με το παιδί που κυοφορεί.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά στάδια της διαδικασίας:

Ωοληψία είτε της παραγγέλουσας μητέρας είτε της δότριας ωαρίων
Γονιμοποίηση των ωαρίων με το σπέρμα ( του συντρόφου ή του δότη)
Μεταφορά γονιμοποιημένων ωαρίων (εμβρύων) στη μήτρα της παρένθετης μητέρας.

Η μεταφορά μπορεί να επιτευχθεί σε «φρέσκο» ή «παγωμένο» κύκλο. Στον «φρέσκο»κύκλο η παρένθετη μητέρα συγχρονίζεται με τη γυναίκα στην οποία θα γίνει ωοληψία έπειτα από φαρμακευτική αγωγή. Στον «παγωμένο» κύκλο η παρένθετη μητέρα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ώστε να προετοιμάσει τη μήτρα για την εμβρυομεταφορά.

Βάσει της Ελληνικής Νομοθεσίας για να ξεκινήσει μια διαδικασία παρένθετης μητρότητας είναι απαραίτητη δικαστική απόφαση, επειδή η παρένθετη μητέρα θα κυοφορήσει και θα γεννήσει το παιδί μιας άλλης γυναίκας.

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…