Στρατήλα Ρένα Written by Αυγ 14, 2021

Κρουασανάκια εύκολα για μαμάδες

Γρήγορα κι εύκολα κρουασανάκια γεμιστά με ότι επιθυμείτε εσείς!Αφράτα, ψωμένια κρουασανάκια του SugarMama.gr!!


Η ζύμη είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία της. Δεν χρειάζεται μίξερ, παρά μόνο ελάχιστο ζύμωμα στο χέρι. Είναι απαλή, εύπλαστη και δουλεύεται εύκολα.

Υλικά
(για 16 κρουασανάκια)
30γρ. νωπή μαγιά 2 κ.σ. (6 κ.γλ.) ζάχαρη
650γρ αλεύρι σκληρό
+ λίγο ακόμα, αν χρειαστεί
¾ κ.γλ. αλάτι
120γρ μαργαρίνη, χλιαρή
2 αυγά, χτυπημένο
1 αυγό, χτυπημένο για το άλειμμα μόνο κρόκο και νερό
λίγο σουσάμι ή φίλε ή τρούφα σοκολάτας για την διακόσμηση
120γρ ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού ή εσανς πορτοκαλιού
100γρ νερό
Λίγο μαχλέπι

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε ¼ της κούπας χλιαρό νερό. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά να αφρίσει και να φουσκώσει, δείγμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη .Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το βούτυρο και ένα τα αυγά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 30 λεπτά . Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και εύπλαστη ζύμη που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι, με τον πλάστη, σε δίσκο με διάμετρο 40 εκ., αλευρώνοντας ελαφρά για να μην κολλάει. Χαράζουμε το δίσκο ακτινωτά σε 8 ίσα τρίγωνα κομμάτια (σαν πίτσα). Στη φαρδιά πλευρά κάθε τριγώνου βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση της επιλογής μας (μερεντα, τυρί, μαρμελάδα, μέλι με καρύδια). Διπλώνουμε την άκρη της φαρδιάς πλευράς πάνω στη γέμιση σκεπάζοντας την και πατάμε λίγο, ώστε να κολλήσει και να φυλακίσουμε μέσα τη γέμιση. Τυλίγουμε προς τη μύτη του τριγώνου, σε ρολό. Στρίβουμε τις άκρες λίγο προς τα μέσα, σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο και τοποθετούμε το κρουασαν στο ταψί με λαδόκολλα.
Τα βάζουμε στον φούρνο για στους 20 βαθμούς να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις και τα ψήνουμε αφού τα έχουμε αλείψει με το αυγό και τα έχουμε πασπαλίσει με σουσάμι, τρούφα ή φιλέ αμυγδάλου. Μέχρι να πάρουν χρώμα.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…