Στρατήλα Ρένα Written by Δεκ 05, 2019

Κατασκεύασε Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια εύκολα & οικονομικά!

Κατασκεύασε Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια εύκολα & οικονομικά!

χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια
Σιγά σιγά πλησιάζει για κάποιους η ωραιότερη περίοδος του χρόνου. Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους σημαίνει ξεκούραση, χαλάρωση και όμορφες στιγμές με οικογένεια και φίλους. Ορισμένοι περιμένουν με ανυπομονησία τις μέρες που θα ξεκινήσουν τις ετοιμασίες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού τους. Όμως, τι θα έλεγες φέτος να φτιάξεις χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα κάνουν το decor του σπιτιού σου μοναδικό; Εμείς θα σου δώσουμε ορισμένες ιδέες για να αναδείξεις τη δημιουργικότητά σου!

Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές τα διακοσμητικά στα διάφορα καταστήματα είναι ακριβά. Επομένως γιατί να μη δημιουργήσεις μόνος σου κάτι οικονομικό και ταυτόχρονα όμορφο; Ειδικά εάν έχεις παιδιά, σίγουρα θα λατρέψουν να φτιάξετε μαζί χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα στολίσουν ολόκληρο το σπίτι. Ορισμένες μπορείς ακόμα να τις χαρίσεις σε φίλους ως δώρο. Είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσουν τόσο την κίνηση όσο και τον κόπο που έκανες για να τις φτιάξεις.

1. Στολίδια δέντρου από τσόχα και βαμβάκι
χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στολίδια για το δέντρο σου; Σου έχουμε τη λύση! Φτιάξε τα δικά σου χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο, τις πόρτες ή οπουδήποτε αλλού θελήσεις να τα κρεμάσεις.Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά, βρες το σχέδιο που θέλεις να φτιάξεις. Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ δέντρου, αστεριού, καμπανούλας, μπάλας, χιονάνθρωπου ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει. Σχεδίασε δύο φορές το συγκεκριμένο σχέδιο σε χαρτί από τσόχα και κόψε το προσεκτικά. Στη συνέχεια, τοποθέτησε ενδιάμεσα βαμβάκι, ώστε να δώσεις τρισδιάστατη μορφή στο στολίδι σου. Ένωσε τα δύο κομμάτια ράβοντας τα στην άκρη. Τώρα μπορείς να προσθέσεις με κόλλα επιπλέον διακοσμητικά, όπως πέρλες και κουμπιά, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σου. Τέλος, φρόντισε να ράψεις ένα κορδόνι στην κορυφή για να μπορέσεις να το κρεμάσεις και έτοιμο!

2. Διακοσμημένες άσπρες μπάλες

Σε καταστήματα με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά μπορείς να βρεις άσπρες μπάλες για το δέντρο σου στις οποίες μπορείς να μεγαλουργήσεις. Μία ιδέα είναι να αγοράσεις σειρές από πούλιες και να τις κολλήσεις επάνω στη μπάλα. Επίλεξε παραπάνω από ένα χρώμα για να δημιουργήσεις ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσεις CD. Το πιο πιθανό είναι να έχεις καιρό να αντικρίσεις, αλλά εάν έχουν ξεμείνει άδεια CD στο σπίτι σου, εκμεταλλεύσου τα! Πάρε ένα και κόψε το σε ακανόνιστα κομμάτια. Ύστερα, κόλλησε τα ένα ένα στην άσπρη μπάλα, αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Τοποθέτησέ τη κοντά στα λαμπάκια του δέντρου σου και το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό!

3. Δεντράκια από κλωστή

Τα δεντράκια από κλωστή είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για να φτιάξεις χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι χοντρή κλωστή σε κουβάρι, χρυσόσκονη, χαρτόνι, κόλλα, διάφανη μεμβράνη και νερό. Αρχικά φτιάξε έναν κώνο από το χαρτόνι στο ύψος που θες. Για να τον φτιάξεις, σχεδίασε έναν κύκλο και μια ευθεία γραμμή από ένα σημείο του έως το κέντρο και κόψε τα. Μόλις τον φτιάξεις τύλιξε τον με τη μεμβράνη. Σε ένα μπολ αραίωσε λίγη κόλλα με λίγο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της κόλλας. Ρίξε στο μείγμα τη χρυσόσκονη και όση κλωστή πιστεύεις ότι θα χρειαστεί. Στη συνέχεια ξεκίνα να τυλίγεις τον κώνο με την κλωστή σε όλη την επιφάνειά του, είτε πιο πυκνά είτε πιο αραιά. Μόλις το φτιάξεις άφησέ το να στεγνώσει. Μετά από ώρα βγάλε τον κώνο και τράβα σιγά σιγά τη μεμβράνη και είναι έτοιμο. Τέλος, μπορείς να το στολίσεις κολλώντας πέρλες ή ένα αστέρι. Πέρασε μια επιπλέον κλωστή εάν θέλεις να το κρεμάσεις, αλλιώς είναι ικανό να σταθεί ως ένα υπέροχο επιτραπέζιο διακοσμητικό.

4. Άγγελοι από μαλλί

Θέλεις να φτιάξεις διακοσμητικούς αγγέλους από μαλλί; Ένωσε αρκετές μάλλινες κλωστές και ξεκίνα να τις “χτενίζεις” για να δημιουργήσεις όγκο. Κάνε το ίδιο για τα φτερά και το φόρεμα. Στη συνέχεια πάρε μερικές ακόμα για να φτιάξεις το υπόλοιπο σώμα δημιουργώντας μικρές μπάλες από κλωστές. Ένωσέ τα όλα μαζί δένοντάς τα γερά. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό χρώμα κλωστής για τα μαλλιά.

5. Χιονάνθρωποι από κάλτσες

Είναι από τα πιο εύκολα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Βρες στο σπίτι σου άσπρες κάλτσες και γέμισέ τες με βαμβάκι. Χώρισέ τες σε δύο μέρη για να δημιουργήσεις σώμα και κεφάλι χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ύφασμα για κασκόλ. Στη συνέχεια, διακόσμησε τους μικρούς χιονάνθρωπους ράβοντας κουμπιά στο σώμα τους και βάζοντας χαρακτηριστικά προσώπου. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και θα έχεις τα πιο ωραία χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά!

6. Αγγελάκια με δίσκους ντεμακιγιάζ

Δε χρειάζεται να ξοδευτείς, αλλά ούτε και να κουνηθείς από το σπίτι σου για να βρεις τα υλικά. Αυτά που χρειάζονται είναι δίσκοι ντεμακιγιάζ, κόλλα και μια κλωστή. Για τη φούστα, πάρε ένα δισκάκι και δίπλωσέ το δύο φορές. Για τα φτερά, προσπάθησε να κάνεις σε ένα διπλωμένο δίσκο “κύματα” στην άκρη του. Στη συνέχεια, φτιάξε ένα μπαλάκι από το βαμβάκι για κεφάλι. Κόλλησε τα τρία κομμάτια και ράψε μία κλωστή στο πίσω μέρος για να μπορείς να το κρεμάσεις. Τέλος, μπορείς να το διακοσμήσεις με ό,τι θέλεις και το αγγελάκι σου είναι έτοιμο!

7. Χιονάνθρωποι από κλωστή

Κατασκεύασε διακοσμητικούς χιονανθρώπους από κλωστή για το σπίτι σου. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι κόλλα, νερό, μπαλόνια και κλωστή, νήμα ή σπάγκο. Πρώτα από όλα, φούσκωσε δύο μπαλόνια διαφορετικού μεγέθους. Έπειτα, αραίωσε λίγη κόλλα με νερό σε ένα μπολ και βάλε μέσα την κλωστή. Περίμενε 5 λεπτά και ξεκίνα να τυλίγεις όσο αραιά ή πυκνά θέλεις τα μπαλόνια με την κλωστή. Άφησέ τα να στεγνώσουν για 1 ημέρα και προσπάθησε να ξεκολλάς σιγά σιγά το μπαλόνι από την κλωστή με ένα μη αιχμηρό αντικείμενο. Εάν βλέπεις ότι δεν είναι αρκετά στέρεα η κλωστή και μετακινείται μαζί με το μπαλόνι, τότε πέρνα το μπαλόνι με κόλλα άλλη μία φορά. Ξαναδοκίμασε μετά από 12 ώρες και σκάσε το μπαλόνι με μια καρφίτσα, εάν θεωρείς ότι είναι πια στέρεο.

8. Ξύλινα στεφάνια

Τα ξύλινα στεφάνια αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο κάθε εποχής του χρόνου. Για τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια, όμως, έχεις περισσότερες επιλογές για να δημιουργήσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γκι, κουκουνάρια, κορδέλες, αποξηραμένα φρούτα, κανέλα και γενικότερα οτιδήποτε σου έρχεται στο μυαλό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα πιστόλι σιλικόνης και φαντασία!

9. Χιονισμένα βαζάκια

Τα χιονισμένα βαζάκια είναι από τα πιο παραμυθένια διακοσμητικά ενός χώρου. Χρησιμοποίησε άδεια βάζα από μαρμελάδες και γέμισέ τα με ζάχαρη άχνη, χοντρό αλάτι ή ακόμα και ψεύτικο χιόνι.Στο καπάκι τους, κόλλησε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα χιονάνθρωπο ή οτιδήποτε θυμίζει Χριστούγεννα. Κλείσε το καλά, γύρισέ το ανάποδα και θα έχεις ένα από τα πιο όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια!

10. Διακοσμητικά αποξηραμένα φρούτα

Ναι μεν τα φρούτα κάνουν καλό στην υγεία, αλλά είναι ιδανικά και για διακοσμητικές κατασκευές! Συνήθως χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ ή γκρέιπφρουτ. Για να αποξηράνεις, λοιπόν, τα φρούτα σου κόψε τα σε φέτες και άπλωσέ τα σε ένα ταψί. Βάλε το ταψί στο φούρνο για μισή ώρα στους 150°C και για άλλη μισή στους 100°C στον “αέρα”. Στη συνέχεια τα αφήνεις να κρυώσουν και τα αφήνεις να αεριστούν για 1-2 ημέρες σε ένα ταψί ή ακόμα καλύτερα στον ήλιο. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξες κρεμώντας τα στο δέντρο σου ή διακοσμώντας τις κέρινες κατασκευές σου.

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…