Το απόσταγμα της αμπέλου: πετιμέζι Το απόσταγμα της αμπέλου: πετιμέζι
Δήμητρα Καραμπέτσου Written by Σεπ 21, 2016

Το απόσταγμα της αμπέλου: πετιμέζι

Μια αρχαία γλυκαντική ουσία έρχεται να γιατρέψει τις πληγές του σύγχρονου τρόπου ζωής αντικαθιστώντας την ζάχαρη.
Ένα εξαιρετικό γλυκαντικό που εκτός από νοστιμιά και άρωμα προσφέρει σε μεγάλο βαθμό ενέργεια και μεγάλα ποσοστά σε σίδηρο και ασβέστιο.


Το απόσταγμα της αμπέλου είναι ένα 100% φυσικό προϊόν χωρίς την προσθήκη συντηρητικών χρωστικών και ζάχαρης το οποίο διατηρείται εκτός ψυγείου σε σκιερό και δροσερό μέρος χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα.
Η σύσταση του σταφυλιού είναι εντελώς ιδιαίτερη και μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του μητρικού γάλακτος.
Η σύσταση τους είναι:

ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ :
νερό 87%
αζωτούχες ενώσεις 0,1- 1,5%
μεταλλικά άλατα 0,4%
σάκχαρα 11%

ΣΤΑΦΥΛΙ :
νερό 75-83%
αζωτούχες ενώσεις 1,7%
μεταλλικά άλατα 1,3%
σάκχαρα 12-30%

Το πετιμέζι χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα στο παρελθόν από την λαϊκή θεραπευτική για τον κοκίτη, τον βήχα και την κόπωση. Είναι άριστη τροφή σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο.
Έχει αντιβιοτικές και θεραπευτικές ιδιότητες σύμφωνα με τις χρήσεις που είχε στο παρελθόν που ο πολύς κόσμος δεν είχε άμεση πρόσβαση στα φάρμακα.
Ξεκινάει τη μέρα μας με ένα σφηνάκι για δύναμη και ενέργεια.
Ένα κουταλάκι για τον ερεθισμένο μας λαιμό χρησιμοποιείται σαν φυσικό φάρμακο χωρίς παρενέργειες από ανθρώπους με αναιμία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε σίδηρο.
Απαγορεύεται η χρήση του από διαβητικούς ανθρώπους.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ:
Συνοδεύει λουκουμάδες-τηγανήτες.
Αντικαθιστά τη ζάχαρη σε διάφορα ροφήματα και στη ζαχαροπλαστική
Συνοδεύει το παγωτό και το γιαούρτι μας
Πράσινες σαλάτες με ξύδι και πετιμέζι δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στα gourmet γεύματά μας.
Μαρινάρει τέλεια κρέατα και ψάρια.
Ένα πιάτο με φρέσκα φρούτα γαρνιρισμένα με το νέκταρ της αμπέλου και πασπαλισμένα με κανέλα είναι ένα θεϊκό επιδόρπιο.

Για το SugarMama,
Δήμητρα Καραμπέτσου

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…